Svalnäsorden

Medlemmar

Ordenshuset

Karta

Ordenshuset ligger INTE på Svalnäsholmen (den började där, men flyttade längre ut när de hittade den mystiska energikällan på Kallskär, samt att det var längre bort från fastlandet). Det ligger mycket längre ut i skärgården, på Kallskär. Ekestubbe har sett till att, fastän myndigheter och folket i allmänhet känner till herrgården som ligger där, så har det ingen adress, och finns inte noterat i något register eller utritat på någon karta. (Kuriosa: Inte heller ön Kallskär finns med på Google maps satellitupptagningar. En slump? I think not!)

Till och från ön kan man bara ta sig via båt. Det finns ingen färjetrafik. Huset har två motorbåtar i sin ägo, men det är endast Albin som kan navigera sig fram mellan öarna nattetid. Ett sjökort finns att ”låna” i orden (i samma kassaskåp som nycklarna till båtarna finns), men även med det är det svårt för en sjövan att hitta rätt direkt. (Söker någon utmed stranden hittar de även en murken eka på östra sidan av ön, uppdragen i skogen. Den är sjöduglig om än inte helt tät.)

Rummen

Om inget annat anges har fönstren i alla rum fått spånskivor inpassade och tätade emellan glasrutorna.

Övervåningen

overvaning.jpg
 1. Julia och Frida blir tilldelade detta rum. Det enda som finns är två sängar samt tre tomma garderober (linneskåp finns i tvättstugan). Samt en chiffonjé.
 2. Det här är husets allrum, det enda som alla har konstant tillträde till. Här finns soffor (2x2sits och 4x1sits) och fåtöljer utplacerade samt ett soffbord i mitten. För att använda rummet att öva ritualer el dyl i måste man först höra med de som bor runtomkring. Trappan leder upp hit, och alla måste gå igenom det för att komma ner.
 3. Lovisas rum. Det är belamrat med personliga böcker, högar med anteckningsblock, ett laboratoriebord (bunsenbrännare, provrör, mätglas och pipetter), två bokhyllor à la Billys med specifikt alkemiska instrument och ingredienser, en säng. Eftersom hon hatar att slänga bort saker men ändå är väldigt ordningsam så är alla högar med papper märkta med post-it lappar. Det finns även en öppen kista i rummet som är full med olika material: vedklabbar, blyklumpar, kristaller, olika typer av metaller, trä, stenar, mineraler och kemiskt material. Hon har även ett akvarium med en iller (ghoul), som inte har ett namn. Han används som sällskap, assistent och ibland försöksdjur.
 4. Framkallningsrum och instrument/ingrediensrum. Det finns två ljusknappar – en som tänder lyset och en som tänder den röda lampan. Det tänds även en lit en röd lampa på utsidan då det är upptaget för framkallning. Här finns framkallningsvätskor, själva apparaten, fotopapper och systemkameran (i en otymplig kameraväska). Det finns ett badkar också. Se instrumentlista för övriga objekt.
 5. Ojalas rum. Han har fått göra plats för Krizzie. Nu finns där två sängar, två garderober (en Ojalas med Khakis, välanvända skjortor som ofta är vita med ränder, fleecetröjor, och flanellskjortor, en tom till Krizzie) Det finns ett skrivbord och också en byrålåda där Ojala förvarar lite handskar och frön. Från taket i detta rum hänger buketter och knippen med blommor och örter och torkar. På ena bordshalvan står massa burkar i olika färger och former samt små knivar och saxar och en mortel som han använder för att mala ner eller finfördela örterna. I rummet finns också en utskjutande betongpilaster som innehåller rökgången för kakelugnen på nedervåningen. Den är ca 5 cm betong och
 6. Albins rum. Har en stor garderob, med många kostymer, skjortor, och kläder för många olika tillfällen. I den har han också en liten TV som med lite möda och pill med antennerna kan få in skogstv. I övrigt finns det inte så mycket, han föredrar att driva omkring lite överallt i huset. Hans rum är det enda som har dörr ut till balkongen.
 7. Badrum. Detta är det badrum medlemmarna har att samsas om. Här finns familjepack av standardmärkena av det mest nödvändiga: tandkräm, tvålar, schampo, handdukar, topz och så vidare. Obs: ej toalettpapper! Det finns dusch, badkar, toalett, två handfat. Cisternen som förser huset med vatten har ingen tillhörande varmvattenberedare, därför är vattnet de duschar i kallt.
 8. Balkongen har ett bord, en bänk (3sits), och fem stolar.

Nedervåningen

nedervaning.jpg
 1. Ekestubbes rum. Här håller Ekestubbe till för det mesta. Han har sin privata boksamling, sina egna anteckningar, sitt skrivbord. Han sitter ganska ofta med fönstret öppet och spanar eftertänksamt ut mot vattnet. Ingen brukar få komma in dit, det finns en kakelugn som han eldar i ibland, och det märks när han gör det eftersom hela huset blir extra varmt. Om vintern kommer man ibland upp till normaltemperatur. Han har en säng, ett farfarsur som tickar. men också stor fri yta, där han ofta utför ritualer på golvet. Han vet exakt vilka objekt som finns i hela huset, inte enbart i hans rum. Ingen kan smuggla in någonting utan hans vetskap. Här finns ett arkiv över alla nuvarande och gamla medlemmar.
 2. Studierum och bibliotek. Längsefter nordvästra väggen står den inglasade bokhyllan med ordens högklassiga boksamling. Varje hylla (ca 6st) har ett eget hänglås som endast Sören har nyckel till. På ett bord precis bredvid finns liggaren som Sören skriver upp alla låntagare i. Där står även lånereglerna. Nästan alla boktitlar är synliga utåt, även om vissa är så gamla att texten har börjat nötas bort. Det finns en väggfast bordslänga på den nordöstra väggen som har tre tillhörande stolar. Den är till för att avlastning vid efterforskning om man vill plocka ut flera böcker samtidigt med inte nödvändigtvis låna. Vidare finns här tre fåtöljer, och golvet är ganska fritt, men för att använda rummet att öva ritualer i måste man fråga Ekestubbe om lov. Gå till listan över böcker.
 3. Tvättrummet. Här finns en tvättmaskin och i övrigt enbart torklinor. Det finns ett hon för handtvätt. Tvättmedel, rengöringsartiklar och ex lösningsmedel finns i skåp härinne. I rummet bakom finns fler skåp med övriga städhjälpmedel. Det här är den enda egentliga ingången förutom huvudentrén, men dörren hålls oftast låst.
 4. Portalen. Den här dörren står alltid låst! Ekestubbe är den enda som har nyckel. Innanför dörren finns en lucka i golvet (som i vårt hus på Milstensvägen). Öppnar man den som vanligt kommer man in under huset bland bjälkar och stenunderlag. Här får man tillgång till el-central och kablar och rör är dragna här. Om man däremot utför en ”Portalöppningsritual” ovanpå den här luckan kan den leda till allehanda skumma platser. Det finns vissa etablerade portaler som leder till olika ordenshus runtom i världen (främst Europa), men Ekestubbe och hans företrädare har även lyckats öppna portaler till andra sfärer genom denna lucka. Exempel är en nekromantikexpert som för längesedan vandrade in i skugglandet. Han sågs aldrig av igen, men hans resor dokumenterades av en efterkommande som fick kontakt med honom via Andebesvärjning. En annan har försökt hitta det omtalade Summerlands (där älvor bor), men han blev så besatt av sin ambition att han efter ett antal misslyckade försök utvecklade allvarlig schizofreni och blev tillslut tvungen att förgöras utav den dåvarande Regenten. Vidare har ett ytterligare plan öppnats, men inte trätts in i frivilligt. Det är ett av de otaliga helveten som sägs existera. Christopher Hornaeus har lång erfarenhet av att frammana demoner härigenom att det höll på att bli det uteslutande användningsområdet. Men när det väl upptäcktes (av de nuvarande ordensmedlemmarna) att Hornaeus sysslade med infernalism blev han så trängd (efter hot om förgörelse) att han öppnade en stor portal i syfte att få demonisk hjälp, att han själv blev motad i exil i helvetessfären. Han är märkbart nära portalen om den skulle öppnas igen, men kan inte göra det från den sida han är på nu… Detta rum är så starkt invaderat av en sån komplexitet av olika främmande krafter att det är det enda rum Ekestubbe inte kan utöva inflytande över i sitt vanliga manér.
 5. Sörens rum. Pedant. Välbäddad säng, snyggt skrivbord, samlar på konst. Har två Zorn och några andra tavlor. Han har även ett staffli där han själv målar (tavlor som han inte visar någon – främst kroki och stilleben). Har några lösa guldkantade ramar att hänga upp nya medlemmars porträtt i, samt större ramar att hänga annan konst i. Sörens konst finns faktiskt utplacerad lite här och var i huset, men eftersom han sällan släpper in någon på rummet är han väldigt förtegen om att det är han som målat dem. Det enda tillfället han åker in till Stockholm är för att köpa nya kläder eller köpa ett nytt konststycke.
 6. Hallen innehåller förutom det vanliga (rockhängare, hatthylla och skohylla) alla porträtt på tidigare medlemmar. Det finns knappt en ledig fläck. Allteftersom får tavlorna flyttas allt närmre varandra för att göra ny plats.
 7. Köket är mycket rymligt och har det mesta ett kök behöver. Det finns torrpasta, torrmjölk, och ris samt lite konserver bara utifall att de skulle behöva mata någon. Men framförallt är köket fyllt av saker som kan ingå i olika ”häxbrygder” och husgeråden man behöver för att tillaga dessa. Stora kokkärl och slevar, rivjärn och skarpa knivar, hackor och mortlar är uppställda i skåpen. Frysen brukar vanligtvis inte förvara något och är avstängd för det mesta, men kylskåpet är igång, och innehåller blodpåsarna de äter från flera gånger i veckan. Sören och Lovisa har nått den grad att de kan få sitt blod uppvärmt om de vill. Sören dricker gärna varmt blod, men de övriga dricker sitt blod kallt. Andra (Albin) mer frivillig än andra (Ojala). Endast Albin har nyckel till skåpet, men de i högre cirklar kan när som helst be om att få hämta ut en påse för bruk i ritualer.

Utomhus

 • Det finns ett litet skjul på andra sidan ön där det förvaras trädgårdsverktyg, jord, och olika rötter och torkade.
 • Det finns en vattencistern som måste fyllas på ungefär efter motsvarande 10 5min-duschar för att huset ska få vatten. Vid den hänger 4 ämbar, som rymmer fem liter var. Cisternen rymmer 500 liter. Den finns söderut på ön, och är placerad högt upp för tryck.

Bilder

Förhållningsregler

 • Nya lärjungar ombedes ta med enbart nödvändigt bagage och hjälpmedel. Fyra ombyten, badrumsartiklar, relevanta skrifter samt ovanliga instrument och ingredienser.
 • Inga tjänare är tillåtna i ordenshuset.
 • Följande varje lärjunges ankomst skall denna nedtecknas i registret, fotas och avlämna en kvantitet blod motsvarande ett jungfrumått.
 • Ingen utomstående får anförtros ordenshusets belägenhet.
 • Aftonvard serveras tre gånger i veckan, på tisdag, fredag och söndag. Övriga tider är det förbjudet att äta.
 • Det är strängt förbjudet att nyttja sina krafter mot en annan medlem utan dennes eller Regentens samtycke.
 • För förlängning krävs att lärjungen avancerat två cirklar vid prövotidens slut.
 • Regentens ord är absolut.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License