Sfären

Från Umeå, Göteborg och Örebro: ett par lovande Tremerer har handplockats i Svalnäsordens återkommande uttagning. Frida, Christian och Julia. Svalnäsorden är känd bland Europas Tremerer som en av de bästa. För Stockholms Camarilla är det bara ett namn. För er är det en möjlighet, kanske den enda ni får, att nå er fulla potential. Enligt rykten ligger ordenshuset långt bortom nyfikna ögon, på en av skärgårdens mer än 20 000 öar.

Sören Wrangel skickade en formell inbjudan, Lovisa Thulin bifogade förhållningsregler. någon ska möta er vid Hedvig Eleonora Kyrka den 3e augusti, och ta er till orden för att låta Herr Ekestubbe pröva er duglighet. Vem uthärdar sju veckor? Vem dukar under? Vem finner kraft? Och vem tar sig vatten över huvudet?

Resumé

sfar23.jpg

Spelarna blir alla kallade till det prestigefyllda Svalnäsholmens Ordenshus som förvaltas av Herr Måns Ekestubbe, Regent i den femte mysteriecirkeln. De har alla vid ett tillfälle ansökt att få komma dit som lärling, men antingen blivit nekade eller inte fått något svar alls. Förrän nu.

Introduktion: Stockholm

Spelarna får ett officiellt brev där de accepterats i Svalnäsorden, ackompanjerat med regler och anvisningar inför ankomsten. De ska alla träffas vid Hedvig Eleonora Kyrka…
De går söderut nerför nybrogatan, förbi Berzeliipark och Nybroviken över Strömbron, bakom kungliga slottet, in förbi Tessiska palatset och in på Köpmannagatan, in på liten gränd, porttelefon, eskort till ny port, osv upp i en cirkeltrappa, lght:

Del 1: Furstens nåd

Först och främst måste Ekestubbe se till att de nya lärjungarna får prinsens godkännande. Detta innan de ens får se Ordenshuset.

Seneschalen har många frågor till spelarna, som han och prinsen och skarprättaren, lyssnar på.
Namn,
Klan,
Skapare, om okänd: skaparens skapare.

Jodå, de får stanna. På två villkor – att de tas hit igen på intervju om en månad. Samt att de vid det laget har med sig namnen på deras skapare minst två generationer bakåt.

Del 2: Svalnäsorden

Ordenshuset ligger INTE på Svalnäsholmen (den började där, men flyttade längre ut när de hittade den mystiska energikällan på Kallskär, samt att det var längre bort från fastlandet). Det ligger mycket längre ut i skärgården, på Kallskär. Ekestubbe har sett till att … (Läs vidare)

Del 3: Erbjudandet

Spelarna blir ”kontaktade” av Ojala, eller rättare sagt Christoffer, som berättar, jag är inte död och jag kan lära er saker, saker som inte de kan.
Han lär dem något (och de klarar provet med flying colors), nu är de medlemmar och står i tacksamhetsskuld till ”Ojala”. Som säger jag kan lära er mer! …..etcetc…. Allt ni behöver göra är att täcka väggarna med blod och recitera Enochian Opening by Watchtower!

Session 2

Level 2 Ritual:
Rite of Introduction [BM:SoT90]
Koka en näve tamariskrot i en kärl med regnvatten och läs upp följande formel i ångorna som bildas ovan kärlet: Sine domus nihil sumus. Tillsätt sedan en droppe galangal-olja, och framlägg sedan ditt meddelande.

Spelarna har alltså blivit kontaktade av Christoffer. Men det är inte säkert att de gör vad han säger, de måste ha jävligt svårt att bemästra ritualerna.

 • Julia och Frida vill lära sig Communicate With Kindred Sire, Christan vill lära sig The Open Passage.
 • Frida har gått med på att testköra portalen när den är reparerad.
 • Christian SMSade Herman och frågade om sin grandsire (och grandgrand), och Herman skickar tillbaka: Har du inte listat ut det vid det här laget?
 • Christian hittar en nyckel på sin säng, det är Ojala som har lagt den där, och det är en nyckel till filarkivet i Sörens rum.
 • Julia och Frida meddelas att de måste ha någonting som tillhör deras sire för att de ska kunna utöva ritualen. Annars får de välja en ny ritual att lära sig.
 • Julia börjar fundera på varför ingen känner till hennes sire, som uppehållit sig i Sverige all denna tid. Orsaken är att hennes sire är nyfrälst infernalist vars motiv är att få tag på Svalnäsordens infernalistiska kunskap och eventuellt upprätta kontakt med sin anfader Hornaeus. Hon kommer på att Hornaeus var ju namnet på en av de mest nitiska häxjägarna i Torsåkers häxprocesser. Klant! Att hon kunde glömma. Laurentius Christophori Hornaeus hette han, men han var en prästvigd man, inte en liten pojke…
 • Frida får tillbaka sitt halsband, och får en beskrivning av en potentiell ägare som hon gissar är sin grandsire. Men det var ingen blodsmagi.
 • Den andra ritualen de ska lära sig är Rite of Introduction. Den som gör det når Cirkel 2 och får också ett intyg på en dags permission att använda hur hon vill. De får också tillbaks de konfiskerade sakerna.

Christian: Path of Pleasure
Julia: Path of the Unspoken
Frida: Path of Pain

 • Vidare, som ritual 3 för att komma till tredje cirkeln: Power of the Pyramid. Men för att lära sig en level 3 ritual måste man ju lära sig Thaumaturgy 3… Vilket inte Christian kan. Han är i desperat behov av att lära sig Thaumaturgy 3!
 • Vissa har problem med att lära sig, men om de kontaktar Christoffer utför han Inhereted Affinity på dem. Med en infernalisk twist. De utvecklar sin egna lilla variant av sin special-path. (Frida kan få det att regna svavel, Christian trollar fram demoner ur hatten, och Julia )

Session 4

Christopher: De ljuger för er, de kunde visst navigera, men de ville använda er som försökskaniner. Ekestubbe den evige hycklaren, vad gör hans metoder godare än mina/våra?

Dark Thaumaturgy
Nivå 5: Fäns vishet: Hjorttestiklar, grodägg och Hornaeus blod
Nivå 4: Alla dörrars nyckel: Placera ett nyuttaget katthjärta i en liten påse av kattens tarmar. Droppa en droppe vampyrblod i påsen och försegla den. Gräv ner den under jord i ca 10 dagar eller tills tarmens hinna fästs mot hjärtat. Hjärtat måste fortfarande slå för att ritualen ska fungera. Den som gnider hjärtat mot en vägg eller yta i ett hus eller byggnad blir genomtränglig i hänseende till husets alla väggar, golv och även objekt som ”tillhör”. Om någon med lägre nivå i Thaumaturgi ”använder” hjärtat kommer denne ha sämre kontroll över vilka ytor eller objekt han kan ta i.

Session 5

Christian utvecklar bieffekter av ritualen han blev ”påtvingad”. Path of Pleasure-liknande drag över hans kommande magiutövande.

De måste fortfarande bevisa att de klarar av att utföra Pyramidens Kraft (Novus Ordo Seclorum) för Ekestubbe & c/o. De är skeptiska, då det är mycket svårt att lära sig en tredjenivåns ritual på mindre än en vecka. Det brukar ta minst en månad!

 • De lyckas om var och en kan utföra en ritual!!
 • De blir introducerade i tredje cirkeln.
 • Ritualerna är uppenbart färgade av demoniskt inflytande. Särskilt Christians.

Det ligger en diktafon på Julia/Fridas skrivbord när de vaknar nästa morgon:

Nya framsteg i Falska Vägen: obesläktad mystisk energi från Fridas vargtandsamulett. Lovisa bekräftade att den hermetiskt stod nära livskraften på motsatta sidan om Vitae, varför första analysen var svår. Slutsatsen blir alltså att den därför motverkar den livskraft vår existens baseras på, Vitae, och reducerar Besläktades dödsresistens i vissa avseenden… Något om klingor som vässas. Slipsten? Lovisas Klarsyn gav våldsamma visioner. Ulvar. Ungtösen får inte känna till detta tills vidare, det lämpar sig inte för Förstacirklare att gå beväpnade. Dock kan vi tjäna på att observera hennes tillstånd om hon bär den runt halsen. Aktiveras kraften även vid kroppskontakt eller först vid kontakt med stålet?

Det blir dags att rapportera till Fursten. Rätt tipsrad är:

Fursten testar spelarna ytterligare en gång. Han vet att de varit slarviga när de ätit. Han pikar dem om att de ser bleka ut. Sedan får de berätta om sina sires. Fursten gör inget sken av att känna till dem.
Sen berättar en Brujah om det tragiska som hände i Tanto. Brujah: En man, utan droger i kroppen, klättrar upp i ett träd, skär upp armarna med en ölflaska och kastar sig sedan av grenen. Kort därefter stjäl en blond flicka iklädd svarta kläder blodpåsar från en ambulans. Det är en Okänd som stryker omkring på Söder. Hon har vållat oss mycket huvudvärk. Förmodligen ett övertramp. Hitta henne och se till att hon berättar vem hennes sire är (så att han må straffas), annars tar ni hennes blod och ser om ni Tremerer kan berätta för mig vem hon är. Det är sånt ni kan, inte sant? Döda henne sedan, det är lagen. Ni har Furstens lov.

Session 6

Germund, vampyrjägaren, har tagit Anna till sjukhuset. Det visar sig senare att han är en varulv.

Furst Anderssen har ”inspekterat” lägenheter as per Christians klartecken, men fann inget. ”Vi väntade oss att ni skulle låta henne fly, men varför skicka oss till en falsk brottsplats? Jag hoppas att ni lärt er en läxa, vi ger er inte fler chanser. Nästa gång någonting kan spåras till er så skickar vi någon efter er som vi gjorde er efter henne.

Gå nu till sjukhuset och gör slut på henne på riktigt.
Demonen dyker upp i Anna igen: Min mästare vill tala med er, men han är kedjad vid ön, bege er tillbaka, och var försiktiga var ni sätter era fötter. Ni kanske kliver i en rävsax.

Del 4: Initiering

Svar på frågan ”Varför vi?”
Frida, MidUmbran, Sfär 6. Där naturens krafter är det som styr. De ger henne ett brev från hennes sire: Frida, jag lämnade detta brev till Herr Ekestubbe att ge till dig när du anlände. Jag har tagit tillflykt på en plats där Germund, jägaren, inte kan komma med lätthet, men jag lämnade Mathens Fetish hos dig…Den skulle hjälpa Germund att låta mig nå den Slutgiltida Döden, så förvara den väl. När en kniv eller ett svärd dras mot varulvstanden gör det vampyrer illa på det sätt som en varulvs tänder skulle, och såna sår läker vi inte lätt. Tänk på detta om du skulle skaffa dig fiender i Stockholm, du kan behöva skydda dig.
Jag väljer att vila ett tag, och jag väljer att göra det på en plats som Herr Ekestubbe hittat åt mig. Där kan jag vänta ut Germunds korta liv. Han sa att du också skulle få komma dit en dag. Tills dess ska du lära dig allt Svalnäsorden kan lära dig. -Harald

Christian, HögUmbran, Sfär 11. En semi-astral plats där idéer lätt tar fysisk form.

Julia, LågUmbran, Sfär 4. Där historien upprepar sig. Bokstavligen.

Vem dödade Albin?
Det gjorde Albin själv, enligt flera vittnesmål. Då han höll på att framkalla era foton. Han började med att tömma (vad vi antar är de stulna blodpåsarna) i badkaret, satte sig i det och började föll i som i trans. Kort därefter sjönk han ner under ytan och dök inte upp igen förrän dagar senare, då ni hittade honom…

Fotona sitter nu upphängda, deras ansikten är förvridna versioner av dem själva.

Malpvrg säger till dem att göra ritualen.

Se även

Svalnäsorden
Umbra

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License