Chávez arv

Synopsis

I vilket våra vänner blir medvetna om vad Ñuflo de Chávez hade i åtanke när han grundade Santa Cruz.

Sammanfattning, kap 12-13

Porträttet

Mycket har kretsat kring Belladonna på sistone. Hon har aldrig varit den som direkt varit där och ställt till med något, men det verkar alltid finnas ett spår av henne var ni än går.

För att börja från början: slutet på Kvarlevor. En ozelot strök omkring i Fabios hus, och det var inte en av Adonias utan av allt att döma Belladonnas. Hon bjöd in er (Jacques, Ania, Aruma) i sin villa i Las Palmas där porträttet hängde, och verkade väldigt retlig när det gällde just det. Arumas skäl att komma till Santa Cruz de la Sierra (förutom att hennes hemstad Lima föll) var att hitta sin sire, målaren Illimani Ortiz som tydligen hade kommissionerats på ett porträtt. Tavlan i hennes salong var nästan obehagligt porträttlik men Ania sjasades iväg innan hon kunde undersöka den närmare.

Salar de Uyuni & Túpac Katari

Ania är för övrigt mer ansatt av paparazzi än någonsin. Några obskyra bilder har läckt ut till pressen, men Jacques hjälpte till att avstyra en potentiell skandal genom att sno kameran från en av iglarna. I samma scen kidnappades Harald, och Rosalie öppnade ett tredje öga. Jacques förvirrades även av Matthew Cromwells närvaro, och hans uppenbara brist på mänskligt temperament. Han avslöjade att Salar de Uyuni var the place to be om man var nere med den nya ordningen. Det skulle Harald snart vara.

Resan gjordes med helikopter. Leandro styrde, Ania, Jacques, Aruma, Rosalie,Theo och Fabio kastade sig alla huvudstupa ut i bataljen. Isobel de la Destigo, protectora för den aktuella domänen hade kontaktats och Sucre hade säkrats – inga dummingar skulle ta sig in i den staden, inte när Isobel står vakt (eller låter Ricardo luffa runt, det funkar ju det med).

Pepe blir synlig och bedyrar att han är på deras sida och skickades av någon för att hjälpa med problemet. Att han är en av de huvudmisstänkta för mordet på Walter Fergusson ansåg han vara oviktigt i ljuset av de förestående konflikterna.

Snabb beskrivning av striden: Fabio och Pepe regerade. Harald klättrade och sladdade. Jacques hjälpte Fabio undan kvicksalt. Aruma hittade äntligen sin sire bland fiendeindianerna (han verkade ha förlorat greppet och mumlade något om El Bien Mayor samtidigt som han kastade sig efter hennes halspulsåder), men Aruma slapp hans bett. Istället blev hon träffad av blixten.
Túpac Katari var den som ledde gerillaindianerna. Han som frammanade åska, regn och blixtar ur skyn, och han som undkom er genom att fly bort mot horisonten strax innan soluppgången. Harald berättade senare hur han hade smädat Belladonna, kallat henne ”Conquistadora” och fru till Ñuflo de Chávez, mannen som grundade Santa Cruz på 1500-talet.

Taggen

Harald hade identifierats och valdes uppenbarligen ut redan i Lima, då han och Rosalie omedvetna om faran möttes på Sabbatens turf. När de hann upp honom i Santa Cruz och förde honom till saltöknen i sin van blev han stucken med nålar och slangar pumpade in blod i honom som tillhörde någon annan. Snart hade Harald en vass benstump utstickande ur armbågen.

Fabio hade sett liknande, sa att det hade med blodet att göra. Han hade sett värre, sett andra bli ”sjuka” på samma sätt, på den gamla goda tiden, när han var lite vildare. Han sa också att Fernanda borde veta mer – hon hade råkat ut för något liknande.

Fernanda visste att det var ”dom”. Och att det är samma sorts ondska som gav henne … stjärten. Men att den dök upp av sig själv? Alano vet nog mer om blodets magiska egenskaper… Alano skulle givetvis hjälpa och ta reda på så mycket han kunde. Det var visserligen inte hans expertisområde…men på sjukhuset Cristobal de Mendoza kan vi säkert få möjlighet att undersöka. Först behöver vi bara ett försöksdjur…

Surikaten blev skogstokig och det växte helveteskäftar ur magen och halsen sköt ut så huvudet satt hängde tungt som på ett vasstrå. Minuter senare dog den smärtsamt. Alano suspected as much, och Dr. José dos Pinhais verkade road och relativt oberörd av alla kritiska situationer.
Modfälld begav sig Harald därifrån, Jacques påpekade att han blivit lurad och lät sin misstro mot klan Tremere dansa öppet. Harald beslöt då att ta saken i egna händer. En cirkelsåg i Fabios garage skulle nog göra susen.

Tredje ögat - Triangeldraman

Jacques har ett väldigt tydligt minne av det som hände kvällen då han invigde Rosalie. Men när Rosalie förband den blödande paparazzon och hennes öga öppnades mindes han en man. Med ett namn.

Genast ändrades saker, Rosalie fick veta att hon kanske inte alls var Toreador, men efter nojsande i helikoptern beslutade hon att en Toreador ändå kunde bli hennes mentor. Men det var inte den kalla skitstöveln Jacques. Theo bryr sig om Rosalie på ett helt annat sätt. Hon är helt i hans smak… Men pappa Jacques och mamma Ania ser inte hur detta kan sluta bra… Theo är förbjuden att mumsa av Rosalie, och Jacques tänker minsann slå på höga charmväxeln.

En oombed Sheriff och en Harpya

Diego Ruiz har en förmåga att dyka upp när man minst av allt vill ha honom där. Han är indian och från Lima, så någon cruçeño är han ju inte. Och han är Belladonna på spåret. Det var just innan hon kom till Lima (enligt utsago från SC) som Sabbaten dödade Ventrues i Santa Cruz. Det dröjde inte långt innan de följde efter henne dit.

Katastrof följer i hennes fotspår och det är ingen som reagerar. Ja, folk verkar nästan rentav glömma bort henne, denna otroligt mäktiga och rika vampyr (”som uppenbarligen måste vara högre än gen 13 som hon sa till klanfursterådet” viskar han). Diego blev själv uppmärksammad om dessa oegentligheter av en kvinna med ett stort nätverk kontakter, en Toreador som Fabio förstått nyligen börjat utmärka sig som en harpya i Lima. Alegría Correa de Lovato. Señorita de Lovato for short.

De Lovato hade enligt Diego samlat på sig bevis för att Belladonna skulle…

  1. Vara orsaken till attackerna mot Camarillan i städer närbelägna Andernas högslätter.
  2. Vara skyldig till ofredande av amerindianska medlemmars integritet.
  3. Antingen direkt eller indirekt bidra till att attackerna blir lyckosamma.

Diegos bittra misstro bestod uppenbart av att han själv är Aymaraindian (och att han är Caitiff). Kan man lita på att Diego inte bara är ute efter att misskreditera denna förstklassiga Ventrue med anor från de Spanska kolonisatörerna själva, eller är Belladonna ett reellt hot mot staden som Furst Peros måste uppmärksammas om?

Konklaven

Señorita de Lovato är på väg till Santa Cruz. Men inte för att ge Belladonna en omgång (såvitt ni vet). Peros har bett om lov att stå värd för en Konklav som skall omfatta hela änden av kontinenten - de utan fungerande Camarilla i alla fall. En Justicar har gett tillåtelse och ska skicka en Arkont att leda sammankomsten. Alla invigda från Bolivia angränsande länder är välkomna och förväntas närvara från och med den 3e maj. Det väntas bli en stor anslutning från Lima och maskeraden kommer att vara viktigare än någonsin. För VIP-gäster har hotell Los Tajibos bokats i sin helhet och dess angränsande konferenscenter kommer att tjäna som sammanträdessalar.

De Lovato är en sådan VIP-gäst. Hon är emellertid försiktig av sig. Hon har valt att fly till en stad som heter Puno. Precis innanför den Peruanska gränsen, tvärsöver Titicacasjön. Därifrån har hon bett om eskort från någon som kan erbjuda en säker resa och känner till Santa Cruz. Hon har varit osäker på om hon borde acceptera den logi som förberetts åt henne och ville därför anlända tidigare. Att bekanta sig med några klanfränder skulle också underlätta beslutet om huruvida Bolivia är en plats hon kunde tänkas stanna på om situationen i Lima inte förbättras.

På en konklav är gammal som ung, Ventrue som Caitiff som tvungen att närvara (även Giovanni och andra klaner kan tillåtas). Alla har en röst i voteringar, och med åtminstone två andra personers stöd får man även rätt till talarstolen om man har ett eget anförande. Läs mer om konklaver på: Camarillan.


Resumé

12 april 2001

De kommer hem, Fabio kallar på minivan, där han håller två tysta minuter. Släpper av dem hemma och plockar upp dem för att sen åka till Rafaela. Rafaela på Los Serenos har skjorta o väst, lite som en croupier, Jacwues får hemska minnen. En tajt gulddress dansar på ”scenen”, lite folk sitter utspridda (Jack Vegas, Socionomistudenten) VIP-rummet är låsbart utifrån. De tre ”frivilliga” är stammisar: Jesus, ?? och Madonna. Jacques frenzyar (botch) och tömmer Madonna. Rosalie valde att gå ut, hon vill inte se nån äta. Ania tog ?? i personalrummet.

Rosalie kommer in igen, hon blir förskräckt över Jacqes men han ber henne komma i hans knä.. Hon sitter en stund men ber sen få gå.. Hon söker upp Theo, och de vandrar sen hem (hon tar in på vandrarhem (i närheten av new york mall) för hon känner sig inte säker.

13 april 2001

Theo var hemma när Ania la sig, men när hon vaknar är han borta. Jacques och Ania ringer sina småttingar. Rosalie är förtegen om varför hon flytt men anklagar Jacques för att vara bad news och en man som hon lovade sig själv aldrig bli involverad med mer- ingenting gott händer när han är med ”Jag kan inte varit den första kvinna du dragit i fördärvet.” J:”Nu har jag fått ansvar att se till att du…” Kanske borde någon annan…” J: Vem, Theo? R: Ja, varför inte, klanen är väl som en familj, vi tar hand om varandra, även om jag kanske inte ingår i….

Pepe R ringer Harald och är helt whipped. Lidezcka vill att de skriver nya låtar och kanske kör nån HMH-låt på nästa spelning, (första sista låten, däremellan gör det inget om det är skit.) Och så måste ni öva, särskilt Pepe. Mandeltorsk, replokal. Groupies. Fadela, Consuela (gymnasiet resp pojkvän)

Ania ringer Theo

Diego till ania, jacques kommer, theo o rosalie, Harald rings dit, Harald ger signalement. D har frågat om Potosí och ”Sabbaten” / indianerna. Han vill nu berätta om Belladonna. De är efter henne (ja, det ringer en klocka för Harald), de åkte till Lima sen till SC, följde efter henne. D: håll er långt ifrån henne… BTW, konklav? Eskortera Senorita eller ska jag fråga Fabio? Säg inte att jag sagt nåt om konklaven.

När de kommer till Fabio erkänner de direkt att Ruiz berättade om konklaven, och en viss Señorita de Lovato. Fabio säger att ”visstja! Det är konklav från 3e maj. Peros har frågat en Arkont som i sin tur fått tillåtelse av sin Justicar att hålla en konklav i Santa Cruz. Den rör hela Mellanvästra Sydamerikas vampyrpopulation och alla är inbjudna, ja rentav ska närvara. Alla tillåts tala om de har stöd att göra så, alla tillåts rösta i spörsmål och det är definitivt något man inte vill missa.” Och Alegría Correa de Lovato… Jag tror att jag hört talas om henne, om hon är den samma de Lovato som utnämndes Arpía för inte längesedan.

Fabio verkar lite stött över att hon/Ruiz ombett typ.. alla förutom honom att eskortera henne. Han mumlar att om de vill göra det för henne är det helt okej. Se bara till att hon får det så bekvämt som möjligt, och om ni vill låna något, bil, helikopter, jetplan, tåg… så står mina resurser till ert förfogande. One must travel in style…

Personer

Aruma Ruka

Aruma kom nyligen till Santa Cruz som en flykting från Lima. En Aymara som har starka spirituella böjelser, tillber Pachamama ofta och dricker coca-påverkat blod för att nå rätt våglängd. Uttrycker...

Jacques Valaire

Jacques dök upp i Santa Cruz på tiden Raúl var prins - exakt varför är fortfarande lite oklart – men stannade inte överdrivet länge. Han återvände nyligen till stan på grund av än mer oklara...

Belladonna Diaz de Chávez

Bakom Diego Ruiz stod en smärt och blek kvinna med en nervöst flackande blick. Med uppriktig anspråkslöshet reciterade hon sin blodslinje i tillräckligt långt och rakt stigande led upp till Ventrue...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Ania Quintana

Det har inte varit en lätt resa för Ania, från att vara en duktig men knappt uppmärksammad salsadanserska till att bli en rikskändis, ständigt i rampljuset sedd på reklampelare såväl som på...

Theo Náyar

Son till en ADN-politiker med hög profil. Efter att han träffade Adonia hoppade han av gymnasiet och avbröt sin lovande simmarkarriär för att bli modell. Adonia gjorde honom till ghoul och han var en...

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License