Kvarlevor

Synopsis

I vilket våra vänner fortsätter återgår till sin stilla vardag i Santa Cruz bara för att upptäcka vissa lösa trådar som blir alltmer pockande. Aruma blir överfallen av några herrelösa ghouls som sedan länge gått utan den ljuva smaken av vampyrblod och lider av grava abstinensbesvär. Det visar sig att det är Adonia som inte brytt sig om sina forna trälars behov och lämnat dem vind för våg att terrorisera staden. Våra vänner får fullt upp med att neutralisera dem, men inser snart att det ligger en hund begraven. Vissa av ghoulsen verkar ha sitt på det torra, och snart uppdagas det att Señor Veccianus gamla ghoul organiserat vampyrblodsförsäljning till de som kunnat betala för sig. När en viktig kund dessutom inte får vad hon beställt måste våra toreadorvänner ta saken i egna händer för att rädda sin klanfurste ur klorna på sitt eget landsförvisade childe.

Intro

Det har gått ca en månad sen sist, Klanfurstarna har haft långa samtal med Peros i Elysium där han har uppdaterats om allting som har hänt. Ania har blodsbundit Theo till sig helt och hållet. Julian (ej B) har blivit ålagd att reparera skadan han orsakade i och med incidenten på Paraninfo Universitario wikimapia.gif.

25 mars 2001

10 små ghoulpojkar

Aruma stiger av tåget på Estação Bimodal de Santa Cruz de la Sierra wikimapia.gif. Hon vet inte var hon ska börja leta, men tänker att stadens furste eller också någonstans att sova borde vara smart. Hon vandrar en bit och håller ögonen ordentligt öppna och hittar ganska snart en man som målar en väggmålning i graffiti. Hon stannar och beundrar målningen ett tag och märker att mannen är minst lika intressant som hans verk. Inte vampyr, men nära! Mannen, i sin tur, upptäcker snart Aruma och rör sig närmare. Hans beteende påminner först om någon som är drogpåverkad, men Aruma inser sen att det är mer likt abstinens än något annat. Han presenterar sig som Ramiro och blir väldigt fascinerad av Aruma, känner på henne och luktar. Säger att han gärna vill hjälpa henne hitta det hon letar efter, att han känner några som hon säkert vill träffa. Nyfiken och osäker på vad annars hon ska ta sig till följer hon med honom till hans risiga tvårummare wikimapia.gif i närheten av Feria Barrio Lindo wikimapia.gif. Han säger till henne att vänta där medan han hämtar ”någon”, och under tiden undersöker hon rummen. Förutom hans sprayburkar känns hans hem opersonligt och skitigt, men sängen innehöll starka intryck från första gången – första gången någon matade honom med blod! Hon såg en okynnig kvinna och Ramiro som njöt i skräckblandad förtjusning. Nu förstår Aruma att han är någon typ av ghoul, men vems? Det är för nära gryningen för att gå någonstans, och Ramiro är fortfarande inte tillbaka, men hon kan inte gå någonstans så hans säng får duga för i natt.

26 mars 2001

Blod är tjockare än blod

Amri får ett samtal från sin bror Franco som är med Calzóne och Martillo. De bestämmer träff i Parque Urbano wikimapia.gif dit Amri traskar eftersom hans hoj är i verkstaden. Franco vill att han inviger dem, eller åtminstone honom. Han hotar Amri med att de har vapen, de kan tvinga honom om de skulle behöva. Amri synar deras bluff då de inte alls ens verkar förstå hur det går till att inviga någon. Franco säger då att de vet att de finns andra – den där tjejen som var med honom nån gång (Nicole), de kan ta henne. Eller så går de till någon annan och fixar, för de är hårda. Amri försöker förklara att även om han ville så är det förbjudet och om nån fick reda på det så skulle alla deras huvuden ryka. Om de gick till någon annan (dvs prinsen) så skulle de dö så fort de avslöjade att de kände till att de ens fanns. ”Det är mäktiga typer du har att göra med då.” Äsch säger Franco, jag är inte hackad lever, och jag har mitt gäng. Calzóne riktar sin pistol mot Amri och Amri eggar honom att skjuta, varpå han skallar en förvånad Calzóne väldigt hårt. Franco och hans gäng ger upp att försöka övertala honom, just nu.

Vissa är mer jämlika än andra

Mejl

Ania blir lite nervös nu när Peros och klanfurstarna har ockuperat Elysium i en månad. Peros höll inget Elysium alls under sin tid, tänker han lägga ned Anias nya post eller vad? Plötsligt blir hon kallad till Elysium av Walter, där Fursten och Walter tar emot henne och Theo. Peros hälsar på henne och Theo, och komplimenterar henne för ett gott arbete hittills. Sedan ber han Walter berätta om allt de beslutat. Han förklarar att långa samtal har förts mellan klanfurstarna där de uppdaterat Peros om allt som hänt den senaste tiden. Däribland att Elysium använts som vanlig mötesplats. Hädanefter ska Elysium dock användas mer nogräknat. Det får inte försiggå alltför mycket aktivitet så till den grad att det drar till sig oönskad uppmärksamhet. Något som hittills verkar förekommit alldeles för ofta är våld (Peros nödvändiga frukost ej inräknad) och andra typer av konflikter. Detta är inte acceptabelt. Om Ania kan lyckas vara mer restriktiv samt undvika att Elysiums regler bryts får hon behålla posten. Vid varje sammankomst i Elysium ska Ania förse Peros (el Walter) med en gästlista och dagordning så att ansvar kan utkrävas, inte bara av Elysiumväktaren utan även besökarna. Ania accepterar de nya villkoren (som om hon hade något annat val), och lovar informera alla om detta. Walter och Peros tackar sen med att lämna tillbaka nyckeln till henne. Ania går till biblioteket sätter genast igång med pappersarbetet! Till de klanfurstar som är datorvana och har en e-post hon känner till mailar hon, till de andra är det snailmail som gäller. Ania författar.

Dagens viktigaste måltid

Aruma har vaknat. Ramiro och två andra män står lutade över henne. Det är inte en direkt hotfull atmosfär, och hon slås av hur väldigt vackra de är alla tre. Men fort känner hon sig ändå illa till mods. Ramiros blick flackar och andedräkten är djup. Han presenterar de andra som Nevada (en propert klädd man med smala ögon och markerade käkben) och Milintica (en vältränad kille med hårstubb). Milintica slickar sig om munnen och är väldigt blek. Uppenbart abstinens, liksom Ramiro, om inte värre. Han lutar sig närmare. Ramiro förklarar med halvt flåsande röst att detta är hans vänner, som verkligen verkligen behöver Arumas hjälp. Om hon hjälper dem, så ska de absolut hjälpa henne sen, allt de vill ha är lite av hennes blod. Bara lite var. Aruma gillar inte idén, och ju längre hon tvekar desto hetsigare blir Milintica. Efter att ha bett snällt tar han upp en kniv och väntar på ett klartecken från Aruma att hugga in… Hon backar emellertid, och de tre männen blir nu rädda att deras gyllene tillfälle ska rinna mellan fingrarna så Milintica störtar över henne, liksom Ramiro, men Aruma var för snabb och kastade sig bakåt ur sängen och plockade upp sin ryggsäck i farten. De tre ghoulsen klarar inte av att behärska sig längre utan flänger efter henne, men hon ilar snabbt förbi dem, ut ur rummet och ut från huset. De springer efter på gatan och skriker åt henne att stanna, men Aruma fortsätter så fort hon bara orkar och har snart tappat bort dem, men springer vidare utifall de ändå hann ikapp.

När Aruma hunnit springa nerför hela Avenida Tres Pasos al Frente virtual.gif och tvärs över rondellen kommer hon till Parque Urbano. Hela tiden håller hon utkik efter ghoulsen som är efter henne och efter någon annan som kanske skulle kunna hjälpa henne. Rätt som det är lägger hon märke till en man med röd, blek aura. Det är Amri. Hon springer fram till honom där han går i parken strax innanför rondellen åt öst wikimapia.gif. Hon är uppjagad och finner inte riktigt ord för att förklara sig, men lyckas snart förmedla att hon är jagad och att hon sett att Amri var av samma sort och hade hoppats på att han kunde visa henne till Fursten. Men det måste gå snabbt, för snart kommer de. Amri hängde inte helt med, men ordet snabbt, det förstår han om något! De beger sig genast till verkstaden där han snackar med sin polare Michel om att han måste vara mer försiktig, annars lever inte Yamahan mycket längre. Michel ger honom kredit som vanligt och de åker genast till Elysium!

Six degrees of Adolfo Ascartro

Det plingar på dörren och Ania skickar Theo att öppna, det är ju ett sånt fasligt sjå med all den där administrationen när man har en sånt väldigt förtroende som Elysiumväktare – trälarna får göra betjäntgörat.

Amri presenterar Aruma och frågar om Furst Peros går att få tag i. Ania säger att hon ska försöka, men hon är tvungen att gå via Walter. Walter i sin tur lovar att genast vända om och komma för att träffa nykomlingen. Under tiden visar Ania runt Aruma i det glamorösa Elysium, med scenen och allt, och förklarar reglerna för henne. När Walter anländer hälsar han artigt på Aruma och tar några snabba uppgifter (sire, härkomst och klan). Han reagerar, men inte överraskat när hon säger att hon kommer från Lima. Walter var själv i Lima när Santa Cruz attackerades. Han nämner Diego Ruiz och Belladonna Diaz som två stycken som också kommit från staden. Aruma känner såklart Diego, och undrar också om Adolfo Ascartro, men vän till henne som även han ska ha åkt till Santa Cruz. Walter känner mycket väl till Adolfo, men säger att han inte setts till på över ett år. Amri säger att det är ju min sire! Men han är antagligen inte i livet längre – han ska snart få reda på hur det ligger till.

Roten till allt snyggt

Medan Walter har en snabb genomgång av de vanliga reglerna och Traditionerna frågar Aruma om regler kring ghouls. Walter säger att det finns inga egentliga regler om att skapa ghouls eller hur många man får hålla eller vem, men givetvis får man inte ta det steget längre och inviga utan tillstånd från Fursten. Han blänger menande på Theo som verkar oberörd av kängan. Då börjar Aruma förklara skälet till att hon frågar: Hon berättar om Ramiro, Nevada och Milintica och vad de hade försökt göra med henne. Det verkar som om de blivit desperata efter blod… Ania reagerar på namnet Nevada och frågar Theo som intygar att en av Adonias andra ghouls hette så. Både Amri och Ania frågar i en mun: Var de snygga? Ja, svarar Aruma utan att tveka. Då är det uppenbart – det är Adonias ghouls som hon lämnat efter sig. Men hennes ghouls var ju asmånga! ”Skandal!” skriar Walter, och så typiskt Tore… eh, såna som Adonia att inte rensa bort sin skit efter sig! Walter är förvisso artig mot Aruma, men ytterligare pikar i diskussionen som följer riktade mot Toreadorer utvecklas till regelrätt Tourettes, och Ania tar illa upp. Walter måste känna sig trängd, då han, som så många gånger förr börjar förolämpa andras karaktär i en uppblåst tirad. De käbblar. Det börjar bli dags att tänka på refrängen. Han ska bege sig till Fursten för att undersöka vad som bör göras åt detta, men han ger först order till de tre som är där: Vi behöver namn! Aruma, du vet var den här mannen bor. Ania, du kände Adonia och du ska tvinga fram fakta ur Theo! Han brukade vara en av hennes ghouls, inte sant!? Walter säger adjö till Aruma, och välkommen, och på återseende till de andra och muttrar svordomar på vägen ut.

Whodunnit

De kör hem, Amri efter de andra på sin motorcykel, och ser en bil som sladdat. De hinner knappt bromsa och Ania kör in i bilen, och Amri i Anias. De kliver ur och ser att det är Walters bil som sladdat. Paloma står på vägen en bit fram och stirrar när Walter flänger fram och tillbaka mitt i vägen, som om han fick massa knytnävsslag av någon. Amri springer fram till Paloma och försöker få kontakt med henne, men hon ser helt paralyserad ut. Plötsligt börjar det forsa blod ur Walter på flera ställen, och svisch, hans huvud är kapat!

Personer

Paloma Pascal de la Destigo

Bakgrund Mänskliga år I Palomas stora familj stod alltid kunskap och studier i centrum. I familjens stora hus spelades det ofta musik och all möjlig litteratur fyllde biblioteket. Palomas intresse för...

Aruma Ruka

Aruma kom nyligen till Santa Cruz som en flykting från Lima. En Aymara som har starka spirituella böjelser, tillber Pachamama ofta och dricker coca-påverkat blod för att nå rätt våglängd. Uttrycker...

Marita Mendez

Marita är en av Fabios mest långvariga ghouls. 15 år har hon varit i hans tjänst, i nöd och lust. Hennes huvudsakliga sysslor brukar vara att ta hand om Fabios utseende och se till att han ser fräsch...

Belladonna Diaz de Chávez

Bakom Diego Ruiz stod en smärt och blek kvinna med en nervöst flackande blick. Med uppriktig anspråkslöshet reciterade hon sin blodslinje i tillräckligt långt och rakt stigande led upp till Ventrue...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Amerigo "Amri" Cervantes

Amerigo Amri Cervantes är inte vad man skulle kalla sofistikerad han är rent av en smula plump! Om det någonsin fanns någon värd att kalla adrenalin-junkie så skulle det vara honom. Forsränning,...

Ania Quintana

Det har inte varit en lätt resa för Ania, från att vara en duktig men knappt uppmärksammad salsadanserska till att bli en rikskändis, ständigt i rampljuset sedd på reklampelare såväl som på...

Theo Náyar

Son till en ADN-politiker med hög profil. Efter att han träffade Adonia hoppade han av gymnasiet och avbröt sin lovande simmarkarriär för att bli modell. Adonia gjorde honom till ghoul och han var en...

María del Adonia Escalante

Hennes tilltalsnamn är Adonia och hon skrattar hjärtligt om någon skulle ta fel. Hon verkar alltid ha tagit väldigt lätt på hela konceptet med fördömda monster som vandrar jorden drivna av sin...

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License