Eien

Synopsis

I vilket våra vänner upptäcker Saritas diablerivanor och därigenom får nys om en klinik som opererar under täckmanteln plastikkirurgi men döljer något under ytan. Häri träffar vi den ljuvliga Adonia för första gången, den mystiske Pepe besöke Elysium som sedermera blir demolerat av Señor V och kliniken Eien inspekteras av Julian som finner Juan Peros, fursten som troddes vara död.

29 nov 2000 — Väckta av gryningen

Onsdag, Solnedgång 7:25 | Egentlig soluppgång 4:36 | Väder: Åska och regn

Dagen efter det som hände i katedralen. Många dog, men huvudsaken är att solstenen nu är förstörd, och papyrusritualen trots allt gjorde nytta.

Tidningarna, extra nyhetssändningar med expertkommentatorer spekulerar i vad som kan ha hänt, varför solen steg mitt i natten. En kraftig supernova nära jorden? Varför sågs den inte från andra platser i välden än Bolivia med omnejd? Kom ljuset från jorden?

Omgruppering

Prins Isobel de la Destigo kallar till möte i Elysium:

Julian Morrow dyker upp. Han har saknats från staden sedan långt innan Peros dog.

Harald tittar in. Har lyckats hitta Camarillan och vill veta vad det är som pågår. Hur ska man kunna stryka omkring i mörkret och vara ond om ljuset inte håller sig till dagen!? Brööl.

Ricardo blir utropad till Skarprättare. Isobel kungör att hon ämnar inviga någon. Det behövs en Keeper of Elysium: både Ania föreslås till posten och Nazario erbjuder sig själv. Ania vinner den tävlingen utan större problem.

Nästa punkt på dagordningen är stenen. Den måste återbördas till Carmelita Cordova snarast. Den är påstått oskadliggjord men hur kan man veta säkert? Diskussion. Plan utarbetas?

Hemlösa

En stor blykula på en kedja går plötsligt genom väggen! Den snuddar endast Harald som slås ner till marken. Alla springer ut ur mötesrummet i panik. Isobel stampar ut på gården och de ser en lyftkran och byggarbetare på väg att börja riva kåken. Isobel bli extremt upprörd och frågar efter byggledaren som hon sen börjar skälla ut. "Ai Señora!" säger han, "Jag har en rivningsorder här utfärdad av ägaren. Han ville ha det gjort nu och försäkrade oss att ingen skulle befinna sig i huset…" Isobel och andra protesterar: vem är ägaren? Huset tillhör… Raúl!? Omöjligt! Låt oss se på lappen. Aldrig att ni ska få riva det. "Tyvärr, det måste göras. Så jag måste be er utrymma byggnaden."

När Jacques kommer hem passar inte hans nycklar. Han muttrar och funderar på om det har något med Raúls död att göra. Han funderar på hur han ska göra för att få någonstans att sova. Bestämmer sig för att gå till klubben Margarita och tänka över saken. På klubben träffar han Damita. Hon är berusad och börjar dansa tätt intill Jacques. De byter nummer och börjar träffas av och till.

Ania får ett brev – det är ett domstolsbeslut och ett skadestånd i misshandelsrättegången. Domare Puñonrostro höll sin del av avtalet. Checken på 8000 Bolivianos gav Ania emellertid tillbaka när hon i ett rent sammanträffande såg den lilla indianflickan och hennes mamma sitta och tigga på gatan.

Dec 2000 - jan 2001 — Downtime

Sovande frakt

Lastbilschauffören Nicole blir lejd av två skumma typer som vill frakta en låda (på ca 80x200 cm) från Porta Velho i Brasilien till Santa Cruz. Detta är en av hennes vanliga rutter, och även om det var längesedan hon var i Santa Cruz räknar hon det som sitt hem, och har börjat sakna sin vän Hernan. Det är inte första gången hon får extra betalt i utbyte mot att hon spelar ovetande om lasten. Hon accepterar efter viss tvekan, och stämmer möte den 2 februari.

Poesía bebe

Reklambyrån "Vendemos" ringer och erbjuder Ania jobb med fett arvode. Hon ska bli Red Bulls ansikte utåt. "Poesía bebe Red Bull" ska slogan gå. Ania accepterar direkt, men hennes enda krav är att fotosessionen ska vara efter skymning… De går med på det och Ania får ikläda sig en liten röd klänning, posera med sina bästa salsa-moves och reklamkampanjen beräknas starta i mitten av januari.

I slutet av januari träffar Ania den kände smörpopsångaren Mario efter en av Anias shower på en klubb. Han väntade på henne medan hon bytte om och umgicks resten av kvällen på samma klubb där de dansade och hade kul. Mario ville att Ania skulle vara med i hans nästa musikvideo, vilket hon tackar nej ganska snabbt till. Efter diverse sliskiga raggningsknep får han dock Ania att gå med på en dejt. Under dessa två månader kommer de allt närmre varandra och.

Reintroduktioner

Den 26 januari får Ania ett telefonsamtal från någon som hon nästan glömt bort. Adonia. Hennes toreadorkollega gratuleeeeerar tusenfalt för framgången "ja du klär sååå bra i rött också!", och berättar att hon hade tänkt att ha en stor fest när hon återvände till Santa Cruz, och där skulle Ania få vara hennes hedersgäst "för att det gått sååå bra för dig! Och den där Mario han är ju en riktig sötnos! Midnatt den 2a februari i Faabios villa. Alla dina vampyrvänner är bjudna, sprid ordet, det ska bli sååå roligt att få träffa alla igen! Temat är cielo, och ta med dig Maario!"

Pepe tar kontakt med Isobel. Han vill introduceras – Alla ska veta att jag är en del av Camarillan.

Esperanza kommer tillbaka till staden och tar kontakt med Alano som ber att få träffa henne på Adonias fest.

Ania får ett telefonsamtal: "Säg att det inte är sant vad de skriver i tidningarna! SÄG ATT DET INTE ÄR SANT! Det är ju mig du älskar, eller hur? Inte han! Det är vi som hör ihop! Du och jag! *snyft*…" *klick*

Fredag 2 feb 2001 — Välkommen till festen

Solnedgång 7:41 | Väder: Åska/regn | Soluppgång 5:11 | Temperatur: 27°C

Catering

Nicole möter upp de två männen i Porto Velho. De har en trälåda. Den är ordentligt bultad och "det syns" om man öppnat den… Den har också ett avrivet klistermärke på sig vars skrift inte går att urskilja… Hon får instruktionerna: Vi har hört att du brukar frakta saker häremellan och till Santa Cruz. Vi skulle vilja utnyttja dina tjänster… Det är jävligt viktigt att den här transporten utförs, ok? Till Calle Bayoja 244. Det kommer att sitta ett rött kryss på porten. Gå in där och stäng efter dig. Det är mycket viktigt att ingen ser dig. Det är väldigt viktigt att mottagaren får detta. Din provision blir 4000Bs nu och 7000Bs av mottagaren.

När Nicole väl kommer fram till Santa Cruz och gått in i lokalen för att vänta på mottagaren så ringer de två killarna efter ca en halvtimme med nya instruktioner. Nicole ska lämna lådan där. Orolig över att hon ska mista sin provision följer hon instruktionerna, men det är något som inte står rätt till. Det verkar finnas någon i rummet. Någon som inte vill bli sedd… Nicole blir lite skrämd och bestämmer sig för att gå mot dörren, men hennes nyfikenhet tar överhand. Istället för att gå ut sätter hon sig i ett hörn och hoppas hon inte syns. En lång gestalt med hoodie kliver träder snart fram i den mörka lokalen. Nicole ser figuren mellan hyllplanen.

Det snöar i helvetet

Tiden är kommen för Adonias fest. I ett exklusivt område, med en fantastisk trädgård bestående av allsköns exotiska växter ligger Fabios villa. Adonias sire, som också varit saknad sedan Miguels dagar har inte hörts av. Adonia ska icke desto mindre bjuda till fest i kåken. Närvarande är följande: Alano, Ania, Esperanza, Fernanda, Jacques, Julian, Nazario, Paloma, Ricardo, Walter?

Just efter hallen, mitt i danssalongen tornar upp sig en isskulptur i naturlig storlek föreställande Adonia själv med änglavingar som smälter snabbt i det varma rummet. Den står på en konsol med rörformade välkomstdrinkar nedstuckna i ett kar hyvlad is. Ifrån vajrar i det höga taket hänger DJ-båset rakt ovanför dansgolvet. Våra vampyrvänner trillar in var för sig eller i varandras sällskap och blandar sig med människor som dansar psykedeliskt till toner av Primal Scream (med låtar såsom Exterminator och Kill All Hippies) och annan hetsig electronica, eller hänger med en välplacerad hand på en vacker kvinnas axel och en tom blick på en annan vacker kvinnas svank. Det flyter omkring vackra, barbröstade unga män som serverar drinkar i olika färger och former. Det är välkänt att Adonia håller sig med ett stort entourage av ghouls som alla är snygga pojkar och män, med eller utan artistiska ambitioner. Adonia presenterar dem för Nevada som är isskulptören. Hon hittade honom i Brasilien där hon varit tills nyligen. "Och visst är han söt Ania! Och mina servitörer också, inte sant! Ja, helst skulle jag inviga dem allihopa, så att de aldrig behöver bli gamla och slitna, men tills vidare får man göra vad man kan för att fördröja… Du förstår säkert, Ania."

Adonia stryker runt och förhör alla på vad som hänt i stan på sistone. Hon går alla på nerverna när hon börjar antyda att hon borde vara Primogen. "Är det inte sant att någon med såna ledaregenskaper som min käre Fabio aaldrig skulle välja att ge någon kyssen utan att ha efterträdare i åtanke? Stackars Sarita här blir väl alldeles uutbränd, för det är väl den nya flugan, av att jonglera två titlar på samma gång. För att inte taala om den press yrkesmusiker som ni måste ha på er. Inte sant Sarita lilla?"

"Åh Esperanza, så trevligt att just duu kunde komma! Du har alltid varit en sådan partypingla. Och såå rolig. Aaaaahahaha! Vad säger du, ska vi inte göra dig till hedersgäst på den här festen!?"

"Julian, tjoohoo! Så kul att se dig, men jag förstår verkligen inte din utklädnad." (Julian har en mörkblå kavaj med en stjärna på.) "Temat var hielo, alltså is din tok! Tihi!"

Alano och Esperanza utnyttjar sammankomsten till att prata om det tragiska prinsvalet: Hur Enrico hade misslyckats att påverka andra att rösta på den mer påverkbara Fernanda. Hur Tremereklanens nu måste stå i nära öppen opposition till Isobel för att hon inte går att influera. Hennes invigda är det första steget. Peros avkomma blev hans dom. Kanske kommer eventuella felsteg hos Paloma visa på omdömeslöshet från Isobels hål också. Alano ber Esperanza att bli förtrolig med Paloma och berätta om allting som kan användas för att underminera Isobels förtroende.

"Åh, Paloma min duva! Jag visste att du skulle komma! Nu är hon här, hedersgästen!" Ett dussin vita duvor släpps ut från en bur och flaxar skrämt omkring i rummet. Klappningar hörs några från höger och några från vänster. "Låt oss få samtala lite ostört." Adonia tar med sig Paloma och några andra (Ania, Alano, Fernanda, Jacques…) till ett lite mer avskiljt område. En boudoir inredd i rostfritt stål. Här sitter ett enstaka par berusade människor och samtalar. "Jag hoppas du hunnit anpassa dig till ditt nya tillstånd, är det inte härligt!! Det här är Theo förresten." Hon har tagit en av bartendrarna med sig som hon kuttrar med och efter att kallpratet pågått en stund sätter hon tänderna i honom och dricker förnöjt. Theo mår. Våra vänner ser förskräckt på detta vulgära skådespel. Hon erbjuder de andra att smaka – han är särskilt välsmakande. De avböjer och Adonia öppnar sedan sin egen handled och låter Theo dricka med håg. Detta får Alano att resa sig i avsmak och avlägsna sig från festen.

Flera andra av våra vänner går också snart då Adonias flärd inte faller dem på läppen. Men inte innan Ania hinner dra av en merengue på dansgolvet. Tillsammans med Mario såklart.

Nicole har kommit till festen. Hon fick veta av Walter att det var där de flesta var.

Mario erbjuder Ania nyckeln till sin lägenhet, men blir väldigt sårad när hon inte besvarar gesten. De börjar gräla och Mario tycker att Ania vägrar låta släppa in honom i sitt liv. "Det finns så mycket som jag inte vet om dig. Varför stannar du aldrig hos mig över natten, och varför kan jag ringa tio gånger innan du svarar i telefonen en viss dag. Jag vet att du oftast jobbar natt, men så morgontrött kan ingen vara att man inte hör signalen! Vad är det du gömmer för mig? Eller ska jag säga VEM!?"


Tisdag 6 feb 2001

Tillsammans är vi starka

Anarkisterna ligger i skyddsrummet, de står utanför och ska öppna för att pressa ur dem information. De får inte ur dem så mycket – förutom att det inte är första gången de tagit beställningar. Den här gången hade de mest tur som bara behövde döda två ghouls. Lättförtjänta pengar.

Adonia kommer förbi. ”Varför pjoskar ni? Döda dem!” Hon vill prata med Ania: ”Jag pratade med Pancho Prieto och sa att ’jag har den perfekte Carnavaldrottningen för er, ja, han var så enfaldig att han tyckte Miss Santa Cruz tävlingen måste vara rättvis!… haha så naivt… men han sa att Solana hade problem med huvuddanserskan i invigningsceremonin, ja, den divan tror tydligen inte att hon är ersättningsbar, och har hamnat i ordentliga gräl med kostymören hörde jag. Katolik som hon var vägrade hon blankt ha på sig den hudfärgade paljettbesmyckade bikinitoppen… Kan du tänka dig! Med jag tror att det faktum att hon är platt som en planka var väger in mer än hon vill erkänna… så du förstår… Pancho var jätteintresserad när jag förde ditt namn på tal men jag sa att det var möjligt att du var bortrest just den dagen av Carnaval… Fast du kanske är intresserad ändå? Vad vill du att jag ska säga till honom?”

Adonia pratar med Jacques: ”det är beklagansvärt det som hänt. Jag hade aaaldrig trott det här om Sarita, och därför befinner sig vår klan nu i ett skede då vi måste visa oss eniga och starka – vi var ju tidigare tillsammans med Brujah den klan störst till antal och då hade vi därmed och tack vare min käre Faaabio stooort inflytande. Jag vill för all del inte att Brujha ska gå om oss och få en felaktig bild av hur maktfördelningen ser ut. Därför bör vi så fort som möjligt se till att samtala lite. De övriga klanfurstarna (just då: Fernanda, Alano, Walter och Isobel) sitter just nu därinne och bestämmer vår framtid utan att vår klan får göra sig hörd. Jag kan inte understryka nog hur viktigt det är att vi är en del av beslutsfattarprocessen. Håller ni inte med om det Jacques? Det skulle gynna våra intressen såväl som stilla min nyfikenhet om du berättar i vilket syfte du kommit till vår lilla stad.

Onsdag 7 feb 2001

Folk och fä

Harald tycker det vore kul med en scenshow där en varg kom och bet halsen av honom. Därför åker han till Santa Cruz för att leta efter Lupe.

Han letar i skogen… Han letar i Parque Industrial…

Esperanza informeras av Alano om hennes plats i ”kommittén” som den kallas, och vad de vill uppnå – dvs ”ha del i allt som förssiggår, för att ge oss övertag”.

Nazario tar mod till sig och tänker avslöja allt för Esperanza (Har försökt få tag på Alano, men han är alltid upptagen med rådet). Han berättar att Señor V tydligen varit en av de så kallade Ephorerna, Klan Ventrues allra högsta maktskikt i det världsomspännande ”The Directorate”, men blivit utesluten av någon anledning (förringat Camarillan – satt klanäran i första rummet). Rätt som det är blir hans blick tom, han vänder sig om och rusar ut – bil – industriområde – V. – handklovar – eld.

Harald ser elden och hör explosionen och tänker att: detta måste vara Lupes verk! Han träffar istället Esperanza…

Nicole jagar i parken och medan hon sätter tänderna i en duva hör hon Hernans röst. De umgås resten av kvällen.

Ania träffar Mario. Han ägnar sig mest åt att fråga ut henne och kräva att hon svarar, och att hon öppnar sig mer. ”Annars är det slut!”

Ania får ett telefonsamtal: ”Poesía, betyder jag ingenting för dig? Hur kan du göra såhär mot mig! Du måste lämna honom! Du vet att jag blir väldigt lätt svartsjuk. Jag tål inte att se dig med en annan man… Tidningarna hade alltså rätt… och försök inte ljuga! Jag ser att han är hos dig!” Luren slängs på.

Jacques – Ursula ringer: Man har hittat Osmonds ghouls, de är döda. Tömda på blod i Porta Velho. Skynda på med Damita. Skulle behöva henne innan veckan är slut.

Damita har ringt. De går ut. Mamman ligger i sängen och röker cigariller och dricker tequila. Har en bibel och ett radband och så. Svär åt Damita och slår henne i huvudet med radbandet.

Ricardo stöter på gängledaren. Han har två ärr i ansiktet som R inte kommer ihåg. ”Ey Chico! Jag vet att du känner el puta med bilen – Federico säger att han sett er prata…”

Gonzo ringer: ”Både du och jag vet att Lareina var…speciell. Jag tror att det var en drog hon tog… Känner du någon som säljer det? Det är inga vanliga grejer…”

Det ringer på Saritas mobiltelefon och Julian (som är Sarita) svarar. Det är Pepe: ”Varför hör du inte av dig? Vi måste prata ihop oss!” Senare: ”Jag har sagt till gänget att jag är på ett utdraget solo-uppdrag och att de inte får kontakta mig. Det borde hålla dem borta ett tag iaf. Så länge du, Prins Isobel och de andra håller sin del av avtalet så tror jag inte vi kommer få några problem. Med jag är lite skeptisk… Det ingick inte i avtalet att jag skulle ljuga, och det tänker jag inte göra heller, men jag antar att ni vet bäst… Hur som helst tänker jag inte göra något som äventyrar mitt medlemskap.”

Personer

Isobel de la Destigo

Isobel, en sofistikerad nihilist endast intresserad av att se sin materiella rikedom liksom sin makt över dem i sin omgivning växa sig större och starkare än vad den redan är som Brujahs klanfurste i...

Julian Morrow

De som inte känner Julian kan frestas att beskriva honom som en av de mest välbalanserade Malkavians de någonsin råkat. När man träffar honom är han allt som oftast trevlig och tillmötesgående och...

Nicole Tillier

En Gangrel som är precis sådär som man tänker sig Gangrels. Är jämt ute o springer i skogen, ser smutsig ut, umgås helst inte med andra invigda, försvinner ibland långa stunder i taget Fast kanske...

Jacques Valaire

Jacques dök upp i Santa Cruz på tiden Raúl var prins - exakt varför är fortfarande lite oklart – men stannade inte överdrivet länge. Han återvände nyligen till stan på grund av än mer oklara...

Harald Kiefel

Hårdrockare i Heavy Metal Hamsters och Vomitron, varav den tidigare åtnjöt stor framgång i Sydamerika. Se även Heavy Metal Hamsters Loggbok Harald Kiefel Spelare Erik Koncept Hårdrockare ...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Ania Quintana

Det har inte varit en lätt resa för Ania, från att vara en duktig men knappt uppmärksammad salsadanserska till att bli en rikskändis, ständigt i rampljuset sedd på reklampelare såväl som på...

Theo Náyar

Son till en ADN-politiker med hög profil. Efter att han träffade Adonia hoppade han av gymnasiet och avbröt sin lovande simmarkarriär för att bli modell. Adonia gjorde honom till ghoul och han var en...

María del Adonia Escalante

Hennes tilltalsnamn är Adonia och hon skrattar hjärtligt om någon skulle ta fel. Hon verkar alltid ha tagit väldigt lätt på hela konceptet med fördömda monster som vandrar jorden drivna av sin...

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License