Amo el amo

Synopsis

I vilket våra vänner får nog av Furst Raúls översitteri när han tar bort rätten att äta var som helst, samt avskaffar klanfursterådet och alla titlar. Lupe möter äntligen sitt öde och Santa Cruz är en hotfull figur fattigare. En skuggregering upprättas och några få tar lagen i egna händer och bjuder in en Assamite i ekvationen. De interna stridigheterna eskalerar och återigen utbryter veritabel anarki.

4 nov 2000

Alla lämnar Elysium. Raúl ber Sarita att komma förbi när Owen ska hjärntvättas.

5 nov 2000

Dusted och drogerna

Dusted kontaktas av Raúl. Han ska få träffa kontakterna, at last. Han möter två män på tågstationen som tar honom med till en länga baracker bakom en sockerbetsplantage. Därinne odlas cannabis med råge. De kommer överens om en leverans för ett bra pris, som ska vara i Dusteds händer den 17e november.

Dusted kommer tillbaka och Raúl ber honom att försöka skaffa fler kontakter som kan ge grossistpriser för andra varor.

Lupes lustjakt

När Ricardo vaknar i Dusteds lägenhet hör han ett krafsande på dörren. Han gläntar lite på den för att se vad som står på. Då rycker Lupe upp dörren och går till attack och lyckas precis klösa honom. Ricardo inser snabbt att det är bättre att fly än illa fäkta och springer mot fönstret. Han kastar sig ut till brandstegen och hoppar ner på marken för att sedan springa iväg med full hastighet. Lupe bemödar sig inte med att följa efter utan letar efter något eldfarligt… Rätt som det är står lägenheten i storan lågor.

En omtumlad Ricardo bedömer nu att han är i säkerhet och inser att han måste stilla sin hunger när han just får syn på något egendomligt. En liten pygméliknande sak som rotar igenom sopcontainern och börjar utan vidare äta på en gammal känga. Han får syn på Ricardo och springer runt hörnet på containern och är försvunnen i samma sekund.

Nu får Ricardo syn på Dusteds rastavan. Han stannar den och berättar vad som hänt. Dusted hjälper Ricardo hitta något att äta. Hungern var så stark att Ricardo inte kunde kontrollera sig. Trots att Dusted försökte stoppa honom drack han mannen tom och tog därefter även hans plånbok… De lägger honom i en container och hoppar in i bilen och åker fram till branden. Brandmän får snart bukt med den, och därutanför träffar de Walter. Trots att Dusted och Ricardo är allt än vänligt inställda till Lupe nu så insisterar Walter på att om de stöter på honom igen så får de inte försöka döda honom. Walter behöver honom nämligen till någonting som är viktigare än en blodsjakt utfärdad av Raúl. Men Dusted och Ric tycker att det är onödigt att Lupe ska få leva och tycker att Walter är lite väl arrogant som även antytt att staden inte kommer att ha Raúl som prins så länge till. Men de spekulerar ändå själva i vilket scenario som är mest fördelaktigt om ett maktbyte blir aktuellt.

Walter, som tagit farväl lyckas hitta Lupe, som är allt annat än glad på Walter med tanke på tidigare möten. Walter, feg eller smart, håller sig osynlig medan han köpslår med honom i gränden. De kanske har något genensamt trots allt, för det finns vissa som Lupe hatar mer än Walter. En av dessa är Bartholomeus… När Walter skickar en svärm cikador över Bartholomeus hus i Lima vet Lupe att kusten är klar.

6 nov 2000

Owen kan inte se

Raúl ringer Sarita för att be henne att komma förbi då Owen ska fås glömma, som någon som kan intyga att detta har hänt. När de står hukade över honom och han börjar röra sig och Raúl frågar om han kan höra honom är det första Owen säger ”jag kan inte se!”. Han hade bländats av Solstenen. Raúl får nästan panik och drar ut Sarita för att förklara att nu är det omöjligt för honom att använda sina krafter på Owen! Han beslutar sig för att låta Owen stanna kvar tills vidare, och ta upp krisen på nästa Möte. Vill idioterna döda honom ska jag inte ha någon del i det i alla fall. Walter anländer för att på ett symboliskt sätt be om Raúls lov att ignorera blodsjakten på Lupe en stund. Raúl går i taket – självklart inte! Men Walter menar att det kan inte hjälpas. Prioriteringarna måste läggas om. Raúl nästan hotar Sarita till att bevaka det som händer och ifall tillfället ges, verkställa blodsjaktsordern. Men Sarita hyser tilltro till Walter och menar att om Walter tycker att målet kan nås på ett mycket mer givande sätt så ska det givetvis ske så. Rosenrasande hotar Raúl Sarita med grova konsekvenser om hans order inte lyds. Sarita menar att vi får se hur saker och ting utvecklar sig och ger inte precis några signaler om att Raúl är den hon är mest lojal mot.

Ricardos skillset

Dusted blev tillsagd att skaffa kontakter. Ricardo kommer för en gångs skull till riktig nytta. De letar upp Gonzo. Federico Alonzo Martinez jiddrar som vanligt och säger slutligen att ”vi andra vågar inte sälja, Gonzo har liksom fullmakten, men han sitter i häktet nu”. Dusted och Ricardo åker till stationen. På vägen ringer de Isobel och berättar om Walters planer om Lupe och hans trots mot Raúl. De befäster att klan Brujah måste vara lojala vid ett eventuellt maktskifte. De kommer till stationen, mutar polisen som har nattjänst för att få prata med Gonzo. Sedan pucklar de på honom, låser in honom i cellen och bryter ut Gonzo. Dusted tar polisens nycklar och polisbricka. De gör en deal med Gonzo som är mycket tacksam för hjälpen. 5 kg kokain ska levereras 7 november. Gonzo påpekar flertalet gånger att det var ett smart drag att välja att handla med skuggdrottningen. På vägen hem ser Ricardo i syne igen. Två män med horn och bockfötter står och röker utanför en klubb. Han försöker blinka bort hallucinationerna men de är kvar. De kontaktar Raúl, säger att de har en deal med Gonzo och frågar efter logi. Sophie låter dem sova i elysium, men inlåsta såklart. Ricardo som är duktig på låsdyrkning tar sig ut och vandrar runt i huset på jakt efter något man kanske kan sno, och kommer ner i källaren, där Fernanda befinner sig. De hinner växla enbart ett par ord innan Fernanda plötsligt kollapsar där hon sitter i rullstolen. Ricardo lyckas inte väcka henne och går tillbaka till sitt rum, förvirrad över händelsen.

Lupes sista uppdrag

Lupe får besök av Walter som berättar att Bartholomeus kommer snart att befinna sig i staden. Walter vet var B kommer befinna sig åtminstone en tid och berättar det för Lupe som har ett rasande hämndbegär efter vad Bartholomeus gjorde mot honom i Lima. Lupe funderar på om inte detta är en fälla. Är W och B kanske rentav i maskopi!? Lupe konstaterar att hur det än må vara så kan han överlista dem båda och åker till platsen för att hitta en jordplätt att sjunka ner och ligga i bakhåll i.

Överilat Ania

Ania är ute på klubb. Hon uppträder i en show där hon är en av bakgrundsdansarna till ett stort band som spelar Tito Puente-covers. Det finns ingen ursäkt att inte ge allt vid varje tillfälle, även om jag inte råkar vara stjärnan just i den här showen tänker hon och kör på sina allra snabbaste vampyrmoves. Törstig efter en slitig natt på jobbet beger sig Ania ut för att hitta blod och tittar in på en bar dit hon aldrig skulle gå för att roa sig, och alltså inte blir igenkänd på. Mannen som följer med henne ut i gränden var löjligt lättövertalad och trots att han var spiknykter säckar han ihop på marken när Ania är färdig med honom. På väg därifrån snubblar hon över en till synes hemlös liten quechua-flicka som blänger storögt på henne. Ania inser att hon inte var riktigt mätt och med några snabba rörelser sätter hon tänderna i flickan också. Hon hejdar sig från att dricka alltför mycket och flickan flämtar efter luft. Ania stoppar hennes trasiga docka i munnen på henne och hivar ner henne i en lägligt placerad container och smyger därifrån medan hon försäkrar sig om att ingen fanns där som kunde ha sett vad som just hände.

Hand för heder

På väg hem efter mötet med Raúl skymtar Sarita något i ögonvrån. Hon börjar smyga mot hållet där hon såg rörelsen. Mobilen börjar vibrera, men ingen signal hörs vilket hon tycker är underligt då ljudet inte är avstängt. Det är Pepe, Saritas ”kontakt” som säger ”de är mig på spåren, jag måste ligga lågt ett tag, därför kom han inte förrän igår… var på din vakt”. Sarita kliver samtidigt runt husknuten och ser att ett av fönstren krossats. Sarita klättrar snabbt in och kliver in a salongen där hon ser Sophie stå i en märkligt förvriden position som hon ser ut att försöka komma loss ifrån och hon ser ut att skrika i smärta, men utan att ett ljud hörs. Därifrån hon står ser Sarita bordet där Sophie suttit och spått, det enda uppvända tarotkortet är Rättvisa. Sarita får en hård smäll i magen. Rodrigo blir synlig. Han rör sig ofantligt snabbt när han sedan drar åt sig Sophie och tvingar ner hennes hand på bordet, drar en rödglänsande machete och i ett snabbt hugg är Sophies hand skild från armen och försvinner iväg lika snabbt. Sarita plockar upp Sophies hand och börjar förbinda med vad hon har. Sophie kvider och trycker den på plats. Sarita försöker ropa på hjälp. Sophie säger ”hämta Nazario, han har pappret, eller någon, vemsomhelst”. Sartia störtar iväg till bilen. Hon hämtar Nazario och de pratar om vad de ska göra. När Nazario kommer fram smakar han på Sophies blod och konstaterar att det är gift. Sophie mumlar något om att han vill ha pappret hon stal från honom - han kommer inte att nöja sig med handen. De hjälper Sophie ner i skyddsrummet där hon borde vara säker (De går förbi Fernanda som sitter i sin rullstol och sover), och sen går de själva och lägger sig i varsitt gästrum då gryningen är alltför nära.

7 nov 2000

Owen släpps fri

Det är dag. Owen kan inte sova. Han är fången i ett främmande land, i ett främmande hus där massa främmande galningar springer omkring. När som helst kommer de sprätta upp honom och äta hans inälvor tänker han då dörren öppnas. Han hör men kan inte se ett skit. Någon börjar lossa på repen. Sch säger han och Owen lyder. Han leder honom ut ur huset och in i en bil där han börjar förklara. Owens räddare är Juan, Raúls ghoul. Han tar honom till sitt eget hus (källaren), där han berättar om när han blev en ghoul: Nätter med blod. Är de djävlar? Är jag ond nu? Om Gud skapade människan till sin avbild måste djävulen skapat vampyren till sin avbild. Juan vill inte att Owen skulle bli förbannad som han själv blivit. ”Raúl är den enda som är botfärdig, han räddade mig från att dö! Och han ville inte heller att du skulle bli deras måltid.” Owen propsar på att de ska fly långt bort. Juan svarar ”det går inte, jag kommer alltid tillbaka… och du är blind.” Juans fru ropar på honom och han måste gå. Owen lämnas ensam.

"En känd nöjesprofil…"

En nyhetssändning på en lokal tv-kanal: ”En känd danserska vid namn Poesía misstänks för att ha misshandlat en 9-årig flicka och eventuellt en man. Polisen har ännu att gripa henne, men vi har den stackars flickans vittnesmål”: Den lilla indianflickan torkar bort snoret under näsan och snyftar ”…hon bet mig hårt så att det kom blod och sen kastade hon mig i den där soptunnan…”

Ania ser detta på TV. Hon ringer både Isobel och Walter för att be om råd, men ingen av dem är särskilt hjälpsamma. Knip käft och hoppas på det bästa är kontentan.

Sarita vaknar och tar med sig Sophie ut för att äta. Bara Sophie får lite färskt blod kanske hon blir stark nog att bekämpa giftet. De kör till ett slummigt område där Sarita plockar upp en hemlös man, kör till en undanskymd plats och Sophie börjar få syner efter hon druckit av den stackars mannen.

När Lupe vaknar, är det långt in på natten. Han skiftar till en fladdermus och hänger sig en trädgren för att bevaka huset.

Raúls despotism

Det är åter dags för möte. Raúl samlar alla i Elysium (Sophie är hängig men Fernanda verkar vara pigg igen, de flesta hade inte så långt att gå – bara nerför korridoren) och börjar dagordningen med att utse Nazario till senschal. Vidare beslutar han om dessa punkter:

  • Förbjuder jakt i halva staden (alla finare kvarter är nu off-limits)
  • Ta domäner i anspråk. Tex Barrio Equipetrol. De får inte länge uppehålla sig där längre än att de endast passerar igenom. Raúl konstaterar att han inte litar på deras diskretion.
  • Avskaffar alla tidigare poster förutom Sophie (Elysiumväktare) och Sarita (Skarprättare). Även klanfursterådet bedömer han vara överflödigt då hela populationen är så liten att den kan tala för sig själv.
  • Ämnar befolka staden genom att kalla på kontakter från centralamerika där han har sina närmaste.
  • Vad göra med Esmeraldas kropp? Vad är hon? Nazario ska kontakta klanfränder vida.
  • Angående den invigde som kallas Lupe så tolererar Raúl inget trots. Han ska nedgöras så fort han påträffas!

Ania protesterar högljutt i frågan om jakt och domäner. Hon nästan rasar mot Prinsen – vart ska hon nu gå? Slummen!? Hon kallar Prinsen för diktator!

Isobel får höra om avskaffandet av rådet i efterhand och blir också ursinnig.

Sarita får Nazario att berätta hela historien och Lareina och papyrus-ritualen av vilken Sophie stal en bit från Rodrigo.

Kollaps

Raúl styr diskussionen in på Owen. Han konstaterar att han kan omöjligt bli hypnotiserad att glömma vad han varit med om, så det står dem fritt att förgöra honom, men detta måste självklart ske långt bort från Elysium. Alla enas om att detta är det enda rätta, då Sophie, allt sjuk av giftet, vräker ur sig att ”det kommer inte att hända”. Ingen förstår vad hon menar och hon blir ombedd att förklara sig själv medan Sarita samt ett par hungriga typer går för att hämta Owen. De upptäcker att han inte är i sin cell och de anklagar Sophie för att ha släppt ut honom. Hur kunde hon veta? Walter, Raúl, Ricardo och flera blir upprörda och säger att självklart är det Sophie, hon bor här, har ritat huset, har nycklar till alla dörrar, och är dessutom en blödig liten stackare! Av med hennes huvud! Sophie blir överväldigad av uppståndelsen men ser ut att bli allt sjukare, med svarta hål som ögon och blekare hy än någonsin hinner hon enbart resa sig upp och yppa ”jag såg honom… släppa ut…” varpå hon faller framåt och landar mitt på det runda sammanträdesbordet. Död. Raúl kallar till sig sin ghoul Juan som får ordern att ta bort henne, och ge henne till solen när gryningen kommer.

Som om inte nog med personer kollapsat faller även återigen Fernanda ur sin rollstol, utan förvarning där hon och Walter tar detta som ett tecken att resa sig upp. Dusted och Nazario hjälper henne upp igen, och ingen förstår vad som hände, men ingen verkar heller vilja höra sig för. Walter går ut på verandan och plötsligt flyger en svärm cikador upp över huset och bildar ett moln. Sarita, Ania och Ricardo har följt efter, de frågar vad som just hände, och vad Walter håller på med. Walter trycker en lapp i Saritas hand. Det står en adress på den. Han säger ”jag skickade bara ett litet meddelande”, varpå han åker iväg. Dusted och Ricardo följer efter. Sarita och Ania åker (i Saritas bil) till den mystiska adressen.

Dusted ringer Raúl för att säga att han tror att Walter kan ha lite skumraskaffärer för sig. Raúl påpekar att om affärerna lyckas bra och Dusted är lojal i övrigt så kan detta komma att löna sig på fler än ett sätt.

The Big V.

Hemma hos Juan, Raúls ghoul, bidar Owen sin tid. Han kan inte fly, men vill inte heller stanna och bara vänta på att dö. Då känner han plötsligt att han måste ut. Han går uppför källartrappan, lyssnar efter Juans fru, och när han inte hör henne går han dit han tror sig minnas att ytterdörren fanns, Han öppnar den och hör sig tilltalas: ”Owen, vill du vara vänlig att stiga in?” Rösten är auktoritär men vänlig och Owen förstår att detta är inte en vanlig människa. ”Jag vill hjälpa dig.” säger rösten, och Owen blir innan han vet ordet av ledd in i baksätet.

Bartholomeus vs Lupe vs Sarita (& Ania)

Till slut kommer den Lupe väntat på – Bartholomeus. Lupe väntar på att han går in, och så att han ska komma tillrätta. Sedan tar Lupe ”mänsklig” form igen och krossar det svartmålade fönstret som från marknivå leder in till det lilla förrådsutrymmet Walter pekat ut. Han ålar in och landar smidigt på golvet just bredvid den sovande mannen. Han driver in en nytillverkad påle i hjärtat på honom och börjar med sin kniv att skära av halsen. När han kommer till nackkotorna bryter han av dem och sliter loss den sista biten. Just då flyger dörren upp. Det är Sarita som sparkat in den, och Ania står bakom henne. Lupe kastar B’s huvud mot dem och tar sats för att hoppa upp till fönstret igen. Sarita får det blodiga köttstycket på sig men drar sin pistol i Hast och skjuter Lupe i ryggen. Lupe faller till marken och tar en stund att hela. Sarita hinner skjuta honom än en gång, dra sin kniv och hugga honom, både en två och tre gånger. Hon reser sig och sparkar till honom, Lupe blöder ymnigt och har tappat medvetandet.

Ania går fram mot den huvudlöse mannen och drar ut pålen från hans kropp. Hon känner en sekunds smärta i huvudet, men tänker inte mer på det utan går fram mot Lupe för att påla honom. Med Saritas hjälp lyckas hon tillslut. De stuvar ner Lupes kropp i en säck med kläder de hittar bredvid det andra liket.

Förklaring av Bartholomeus

Ju mer tid Fernanda tillbringar på astralplanet desto bättre lär hon sig kontrollera sin utomsinnlighet. Nästa steg hon lär sig är telepati. Hon viskar svagt i andras huvuden, ”hjälp mig” ”jag vet inte var jag är, hjälp mig!”. Sedan lyckas hon tränga längre in i folks tankar, läser av och lär sig saker hon kanske inte borde. Om hon tillbringar tillräckligt lång tid lär hon sig till och med att ta kontroll över sin astralkropp och hitta tillbaka. Att döda Bartholomeus räcker inte…

När Dusted och Ricardo följde efter Walter och kom fram till ett folktomt industriområde stannade Walter bilen. De åkte förbi och gick sedan tillbaka för att spionera lite. Walter ser den där han sitter inne i bilen och vinkar dem till sig. Han låter dem sätta sig i bilen och förklarar vad han sysslar med: Bartholomeus är en onding som har en länk med sin dotterdotterdotter (etc…) Fernanda. Lupe ska ha ihjäl honom – gammalt groll (Not: Även Walter har utsatts för B’s Hotel Derangement och det är därför han alltid använder Obf.3) W: ”Och nu gör förhoppningsvis Sarita sitt jobb också så slår vi två flugor i en smäll.” Walter gick med på att meddela senare om det lyckats och att ses senare i Elysium. Han släpper iväg dem.

Dusted och Ricardo kommer på att de stämt träff med Gonzo. När de träffar honom har han en kostym på sig och ser lite pillemarisk ut och upprepar att de gjort ett bra val i att göra affärer med Lareina och visar upp sin nya rolex, och BMW som han har kokainet i. Dusted betalar Gonzo som återigen säger att det är rätt val att deala med ”skuggdrottningen”. Då ringer Walter och ber dem komma till Elysium.

Tillbaka till Elysium

I Elyisum: Isobel anländer till slut till mötet och får veta (av Nazario) att det slutat för länge sedan. Smått upprört över att de inte väntat tills hon kom frågar hon vad det gällde och han försöker (på övervåningen) lägga fram allting så diplomatiskt som möjligt.

Sarita och Ania kommer tillbaka till Elysium och dumpar Lupe i hallen. Sarita åker sen hem för att duscha av sig och byta de blodiga kläderna.

Dusted ringer även Raúl och frågar om kontot. Raúl ber honom svänga förbi så han kan få ett uttagskort, vilket han gör. Raúl varnar honom samtidigt för att om han fortsätter vara uppstudsig på mötena så kommer förmånerna kanske sina, men tvärt om ifall han sköter sig. ”Vem vet, det kanske kan bli något av dig en vacker dag.”

D & R kommer tillbaka. De har lagt varorna i Rastavanens handskfack. Ania, Isobel, Nazario Dusted och Ricardo samlas i hallen och börjar diskutera vad de ska göra med Lupes kropp för att försäkra sig om hans död. De ringer även ner Raúl. Beslutet blir att D&R ska stycka och bränna. R gör det utan betänkligheter, medan D känner lite moraliska kval. R tänder på efter att ha skvätt på D’s zippobesin.

Isobel kräver ytterligare en genomgång av alla beslut och går hårt på prinsen, som vägrar att ge vika. När Raúl sedan går kommer Walter dit. De kommer ihåg Fernanda och hjälper henne ner i hennes säng och börjar diskutera det stundandet avsättandet av prinsen. Walter vill göra det på laglig väg, som han sagt sen tidigare, men Isobel är inte lika säker på att det är ett effektivt sätt. Det finns dessutom ett problem: ska Isobel eller Walter bli den nya prinsen? Vem ersätter honom? Walter menar på att det behöver inte tänkas på nu, men han kan ställa upp om det skulle behövas… Dusted visar sig nu lite avig och säger att prinsens argument faktiskt är väl underbyggda. Ricardo följer det spåret – de andra börjar undra. Isobel undrar också om Ania är på samma spår som henne själv – ja absolut!

Allianser

En schism uppstår alltså i klan Brujah. De pratar om införandet av ett provisoriskt råd. Ett skuggråd som är oberoende av prinsen. Isobel verkar vilja göra det till mer av ett de facto klanfursteråd men Walter tycker att det vore att det vore att gå för långt De diskuterar vilka representanterna ska vara och kommer i princip fram till:

Brujah: Isobel
Malkavian: -
Nosferatu: Walter
Toreador: Sarita
Tremere: W ska prata med Enrico
Ventrue: haha

Orent mjöl

Walter går. Telefonen ringer i rådssalen de är i. Ricardo svarar. Han säger saker som ”vem är det?”, ”vad vill du?”. Kvinnorösten säger att hon vill tala med Raúl eller någon annan betitlad som kan vara behjälplig. Ricardo är fortfarande skeptisk och frågar igen vem det är. Rösten verkar tröttna och erkänner tillslut: Carmelita Cordova.

Ricardo lämnar snabbt telefonen till Isobel.

Carmelita: Hur går det med utredningen, jag har inte hört av er på dagar. Var är stenen?

Isobel berättar sanningen, de trodde Raúl hade skickat iväg den för flera dagar sedan, men att de ska undersöka vad som hänt och återkomma. De diskuterar sedan hur de ska konfrontera Raúl med denna nya fakta som tillkommit.

Men Dusted och Ricardo förvarnar honom. Raúl: ”Jag hör vad du säger och är tacksam”.

8 nov 2000

Jacques kom till stan, åkte till prinsen, fick nycklar till lägenheter (2 – en riktig och ett ”förvaringsutrymme”) Sen gick han och kollade lite klubbar och eventuellt byte (varor).

Enrico fick ett telefonsamtal från Alano där Alano berättade om planen: ”spana in den starkaste prinskandidaten och stöd honom, sabba gärna för andra”. Alano meddelade också att han inte kommer komma tillbaka riktigt ännu.

Walter ringer sen – ber om att få träffas. Gör det på en pub. W frågar lite om hur han står i frågan Raúl och om han vill vara representant för Tremere, och om han har kontakt med någon annan av dem. Enrico hade ringt alla med bara pratat med Alano, vilket han inte avslöjar för Walter.

Enrico gick med på att vara representant och Walter bjöd in honom på mötet. Gick sen ut för att äta. Siktar in sig på ett hånglande par och ber dem om hjälp med bilen som strulat. Han har plockat på sig en skiftnyckel från en byggarbetsplats. Killen säger nej, jag kan inte så mycket om bilar, men tjejen säger att hennes pappa hade ett garage, så hon kan titta på det. Tjejen kollar lite i motorn, men Enrico förklarar att det är under … bromsklossarna. Hon kryper ner under och killer håller i jackan under tiden. ”Är de skeva? Har du nåt jag kan bända med?” Enrico ger henne skiftnyckeln… … … … … … …överfaller några sekunder senare killen. Tjejen blir rädd men hoppar fram och säger till att släppa – fiskar upp jackan och ringer med mobilen samtidigt som hon riktar skiftnyckeln mot Enrico. Han drar in honom i en gränd men hon följer efter. Han klubbar ner honom men precis då skriker hon och två killar kommer springande. Enrico lyckas smita i tumultet, men fick ingen mat i natt.

Dusted & Ricardo

Dusted får telefonsamtal från Raúl. De ska träffas. Prinsen förklarar hur tacksam han är men det finns ytterligare en sak de måste göra för honom (vilket kan beöna sig). [Prisen pratar lite om det instabila läget] Han ger dem ett kuvert och intruktioner för användning: ”se till att Ania får detta och att hon får veta att det är väldigt viktigt att ge sitt stöd till prinsen, annars kommer prinsen få se detta… Det är ett band med en nyhetssändning från Activa TV, en lokal nöjeskanal som berättar om en ”känd salsadanserska” och hur hon ska ha misshandlat en liten flicka. Också en kort intervju med barnet som berättar allt om misshandeln och containern.

D & R går med på detta och författar en lapp att skicka tillsammans med VHS-bandet:

De kör in till stan och letar upp en unge – Ricardos kompis… som de mutar att gå och lämna bandet hos Ania. De frågar också runt om Gonzo och ringer sen honom. Han berättar att Lareina vill träffa honom…

Isobel och Jacques

Isobel och Jacques träffas på klubb Margarita.
I: ”Vem är du och vad har du för business i min stad”?
J: ”Jacob. Människohandel, haha, ja alltså danserskor.”
I: ”skämtar du eller menar du allvar?”
J: ”Tro vad du vill.”
I: ”Måste gå”
Prinsen ringde och meddelade om ett möte – Isobel rådde Jacques att gå dit, men säg inte att jag sa åt dig.

Ania och Sarita

Walter ber dem att komma med och vittna om hur nedgörandet av Bartholomeus gick till. De åker dit. Sarita kräver att få veta varför det är så viktigt att veta exakt hur Lupe dödade honom innan hon berättar nåt. W berättar allt om Bartholomeus, Fernanda och varför han inte sa nåt innan. Han påpekar också att det var lite personligt iblandat men vill inte gå in på det (Hotel Derangement).

Sarita käkar, siktar in sig på två förbipasserande tjejer, hon tappar kontrollen en stund… En lodis ligger bredvis, men verkar ha sovit genom hela grejen.

Ania får hem bandet, kollar på det och blir rädd. Läser lappen. ”Det här är typ dåligt”. Ringer Walter och frågar om hjälp. Han säger ”dåligt, dåligt, säg att barnet ljuger”. Sen ringer hon Isobel. Hon läxar upp henne och hjälper sen. Han ringer en domare, träffar honom och entrancear samt mutar. Hon vill att han gör allt han kan för att få stationen dömd för förtal och nerlagd,

Möte med skuggregeringen

De pratar främst om att organisera och hur de ska störta prinsen. De samråder med sina respektive klaner och ska just besluta om en ”reservprins” när Raúl kommer in!

Personer

Owen Bernman

Owen stackars, stackars Owen. Den lilla irländaren hade egentligen inte alls mycket att göra med de personer som tillslut blev hans död, han befann sig bara på fel plats vid fel tillfälle. Han...

Lupe Racha

Lupe är hotfull och tämligen aggressiv. Därom råder inget tvivel från de som träffat honom, och den kritiken är väl inte helt utan grund. Många verkar också vara av uppfattningen att han är tämligen...

Isobel de la Destigo

Isobel, en sofistikerad nihilist endast intresserad av att se sin materiella rikedom liksom sin makt över dem i sin omgivning växa sig större och starkare än vad den redan är som Brujahs klanfurste i...

Esperanza Rivero

Man får endast höra gott om Esperanza. Hur duktig, ambitiös och förståndig hon är. Visserligen var hennes största förespråkare hennes sire, Joshua Zenara, men hon har än så länge inte gett någon...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Ania Quintana

Det har inte varit en lätt resa för Ania, från att vara en duktig men knappt uppmärksammad salsadanserska till att bli en rikskändis, ständigt i rampljuset sedd på reklampelare såväl som på...

Paul "Dusted" Tosh

Da rastafari mon dealin' widda da sweet ganja inna da rastavan. Paul Dusted Tosh Spelare Björn Koncept Ganjaman Klan Brujah Förbund {$forbund} Skapare Okänd Scenarion ...

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License