Santa Cruz: Resurrection?

Synopsis

I vilket våra nya vänner försöker plocka upp flagorna och pussla ihop händelseförloppet och reda ut när och vad, eller vem som gjorde att allt gick så snett. Sabbaten har gjort sin närvaro mer än känd och våra vänner försöker luska ut var deras lojaliteter ligger nu när yttre intressen väckts för den lilla staden - ett intresse om återuppbyggnad under nytt ledarskap…

En fortsättning

Efter en häftig strid återvänder Sabbatföljet som segrare till sitt tillhåll. Urban har upptäckt att Setite-prästen och Fernanda är försvunna. Han är mycket upprörd och kallar bland annat Fernanda för sitt ”konstverk”. Chang skickar ut folk för at göra lite spaningsarbete, men de hittar dem inte. Chang berättar för Li Peng att han låtit bygga en bungalow åt henne i anslutning till sitt riktiga hus. De åker dit och hon får träffa Miguel som står i den vackra kinainspirerade trädgården och övar Kendo framför en stor spegel i en dunge och fängslas av hur han så vackert för svärdet, av hur smidigt han rör på sig av hans underbara… nåja.

Charles Chang har bestämt sig för att gå ett steg till med Li Peng och, trots att hon inte är en egentlig medlem i Sabbaten, utföra en Vauldeririet dem tre emellan. Li Peng är mycket tveksam och rädd, och brottas länge med tanken om huruvida hon ska genomföra detta eller försöka övermanna männen och fly ut till skogs, men dricker tillslut från skålen.

Under den följande månaden lär Charles Chang Li Peng allting om sin levnadsfilosofi och hon verkar inte vara en alltför motvillig student…

Någon annanstans, långt borta från Santa Cruz, blir en viss Clark StPatrick meddelad att han ska bli prins. Han får instruktioner av någon om att åka till Santa Cruz, samla ihop vad som finns kvar av den svårt skadade Camarillan och utropa sig till prins över detta. Clark, som i alla fall till en viss del känner till riskerna med allt detta, tackar ja till det erbjudandet och beger sig till Santa Cruz.

Först ser han till att skaffa sig ett stort fint hus med alla tillbehör och gör upp filer i datorn över allt som han kan tänkas behöva nedteckna.

Han börjar med att åka till den Carlos villa, som bär bevis från slaget som utkämpats här. Här hittar han Fernanda, insvept i en smutsig och sliten filt. Efter att ha växlat ett par ord med henne beslutar han sig för att ta henne hem och ge henne skydd för dagen och hjälpa henne så gott han kan. Han letar igenom minsta vrå i huset, men hittar inte mycket av värde. Han tar dock med sig alla dokument, brev och andra papper han kan hitta hem till sitt eget hus för att kunna granska dem närmre där.

Därefter bestämmer han sig för att ta kontakt med eventuella kvarvarande Nosferatus. Han skriver därför ett meddelande om hur man kan få tag på ”den nye prinsen”, lägger det i en flaska och kastar ner i kloakerna. Vad han inte tänkte på är att alla Nosferatus tillhör inte nödvändigtvis Camarillan… Han får på så sätt kontakt med den vedervärdige Gordon som berättade att han kunde ge honom vad han letar efter…

På samma plats där Clark fick sitt uppdrag står nu Nazario och Nikolaj. Deras uppdrag blir att hålla Clark under uppsikt, och meddela allting han gör tillbaka. De får adress- och telefonlistor, varsitt bankkonto, mobiler, bilar och all nödvändig information och sätts på ett plan. Så vitt Clark får veta, så är de där för att hjälpa.

Clark blir senare kontaktad av Li Peng. Gordon hade meddelat ärkebiskop Chang om Clarks ankomst och Chang såg sin chans och insåg att Li Peng skulle komma väl till pass. Hon skulle infiltrera sina tidigare allierade, och om tillfället gavs – döda Fernanda.

De bestämmer sig för att mötas på en bar i en av de lite stökigare delarna av staden. Hon lyckas få Clarks förtroende och de åker till hans hus. Fernanda får från övervåningen syn på Li Peng och blir alldeles förskräckt. Efter att Clark gått igenom alla formaliteter med Peng berättar Fernanda vad Li Peng har gjort henne och de båda kommer överens om att mata henne med vilseledande information, eftersom det skulle verka misstänkt om hon försvann.

Ett telefonsamtal till Felicia: Jag behöver hjälp med en sak, och jag har hört att du är duktig på det området. Det står en bil utanför. Gå ut och sätt dig i din och fråga ingenting. Du får fler instruktioner så småningom.

Felicia blir med privatjet senare flugen till Santa Cruz.

Nu när Clark bekantar sig med staden som bäst stöter han på en mycket, mycket, vacker ung dam som faller honom i smaken. Hon är intelligent, sofistikerad, rik och vacker. Han börjar prata med henne på en flott klubb, men hon är inte lika imponerad av honom som han av henne och avfärdar honom efter en stunds politiskt debatterande. Emellertid uppsöker Clark senare hennes lägenhet medhavande en flaska vin och ett erbjudande om att gå in i affärer med honom som han påstår kommer vara mycket vinstgivande. Hon bjuder motvilligt in honom och låter honom även hälla upp ett glas åt henne. Hon dricker, utan en aning om att Clark låtit blanda ut det med sitt eget blod. Detta får henne att må riktigt dåligt och efter ett tag när Clark låtit påskina att han inte är en vanlig människa verkar Esmeralda inse någonting och skickar snabbt ut honom.

Nazario och Nikolaj anländer och Clark blir införstådd i allting. Han ringer för att bekräfta allt detta och får även veta att en Assamite är på väg som kan användas för att nå deras mål.

Det ringer på dörren. Där står Mitch. Han säger att han är poolkillen… som ska sköta poolen… typ… Alla blir misstänksamma eftersom de inte vet något om detta… Dessutom är det Nikolaj Mitch söker…

Fernanda har under tiden febrilt letat igenom Carlos dokument efter något matnyttigt och hittade denna brända, men ändå läsbara lapp:

WalterBrev

Personer

Felicia Fadir

Belevad, effektiv, respekterad inom sitt yrke och känd för att alltid utföra sina uppdrag väl. Hon är lång och muskulös med mörkt hår och diskret klädsel, oftast i svart och grått. Hon rör sig tyst,...

Li Peng

Li Peng var missförstådd. Och själv hade hon inte heller full förståelse för världen omkring sig. Vampyrism var någonting som kom som en tjuv om natten och när silvret var borta kunde Peng forts...

Clark W StPatrick

Clark är var är, en välvårdad Ventrue som ser ut att vara någonstans i 30års åldern. Han är blond, lång och välbyggd och ett rätt lyckat försök att förkroppsliga den perfekta Ventruen. Han tog sig...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Santa Cruz by Night 2

{$del}
Tema — Efter katastrofen
Plats — Santa Cruz de la Sierra
Tidsperiod — Nov 2000 - Feb 2001
Föregående — SCBN01
Nästa — SCBN03
Rollfigurer — Li Peng, Clark StPatrick, Nikolaj Petrovic, Nazario, Felicia Fadir
Llama.gif
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License