Expedition: Santa Cruz

Synopsis

Vi lär här känna ett par utomsocknes invigda som kommer till Santa Cruz de la Sierra med olika syften och bagage, för att pröva lyckan. Våra vänner möts av en lite alltför gästvänlig skara Camarillamedlemmar som är ivriga att få dem att stanna, och ber dem bortse från alla rykten om vampyrjägare och varulvar som påstås vara anledningen till att invånarantalet är så uppenbart uttunnat. De får också höra talas om ett ark papyrus som besitter en kraft som är så begärlig att varje falang i staden vill ha deras hjälp att komma åt det.

I dessa tider

Lupe och Harald kommer till stan för att Harald ska ha spelning, och Lupe är hans……ööh, Groupie! De tar in på ett hotel och träffar Pedro som skjutsar dem för att presentera sig för prins Carlos som bjuder in dem på middag.

Lupe träffar den mystiska Fernanda, som han till en början blir fascinerad vid, men sedan får han erfara hennes oförskämdhet och skiter i henne.

Li Peng kommer till staden för att hon bråkat med sina kompisar. Hon ger sig av ända från Kina för att söka lyckan i Santa Cruz. Hon skaffar ett hus genom Malcolms mäklarfirma. Malcolm är prinsens högra hand. Malcolm ber henne komma och presentera sig för prinsen och komma på prinsens fest. Hon åker emellanåt ut på stan för att fixa en drogkontakt. Hon träffar en kille i centrum som säljer till henne.

När de pratar med prinsen respektive Pedro får de reda på att det har skett massa mystiska försvinnanden i utkanten av staden.

Maxim som bor här får veta att prinsen ska ha fest nästa kväll och kommer då.

På festen finns myndigheterna närvarande eftersom det är bevakning på alla större tillställningar sent på kvällen och utegångsförbud på grund av försvinnandena. Bland dem har Chelsea (Setite, 8th gen.) smugit sig in.

Peng krossar, i vad som möjligtvis var ett vredesutbrott, en av glasrutorna, för att sedan beundra skärvorna på marken. Fernanda frågar om hon får dem, och Peng låter henne ta dem.

De blir allesammans (en och en) inbjudna till Chelsea på middag nästa dag. (Fernanda också) Hon presenterar sig som en Ventrue.

Carlos erbjuder rp:na att spendera natten där, eftersom de förmodligen skulle bli eskorterade hem av vakterna annars. Maxim och Peng tackar ja, men Lupe och Harald har redan åkt hem.

Lupe åker för att äta, han dödar en lodis som han sedan lemlästar, lägger i en soptunna och tänder på… Harald på sitt håll, dödar en stackars receptionist som han sedan fäster med en krok i halsen och kastar ut henne från hotellets tak. Incidenten kommer i tidningen…

Under ’dagen’ ger Midget, som är prinsens vänstra hand (…) Maxim falska drömmar om Chelsea, ormar, djävulen och skelett i garderoben. Han vaknar av att Midget sitter vid sängkanten fast sedan rusar iväg.

Li Peng berättar för Carlos om Chelsea och sina misstankar, och Carlos tar Maxims idé om att bugga Peng som sin och sedan åker de till Chelsea

På Chelseas middag börjar Lupe och Peng först bråka lite medan de väntar på att Chelsea ska komma med förfriskningar. De går utanför och Peng hinner precis såra Lupe lite innan Chelsea kommer och avbryter. Sedan berättar hon om sina planer att ge prinsen en present och att ’Li’ inspirerat henne. Hon vill att de allihopa ska ge sig ut på en liten resa i träskmarken för att hitta ett visst Tremere-Chantry (finns inte) där det säkerligen finns något värdigt att delge till prinsen.

Peng vägrar gå med på planerna och går ut. Där möts hon av Malcolm som ber henne berätta vad som hände därinne. Mikrofonen hade nämligen gått sönder medan hon bråkade med Lupe.

Chelsea påverkar Maxim, som är lite motvillig, med sin övermänskliga charm (Presence 3, Entrancement, 3 successes) och får honom att gå med på det. De andra är glada eller likgiltiga att hjälpa till.

Pakter

Maxim får uppdraget att försöka få tag på lite av Chelseas blod så Malcolm ska kunna se vilken klan hon tillhör. Han misslyckas dock p.g.a. att han är för överväldigad av Chelseas charm…

Anatole kontaktas av Carlos som vill att han tillsammans med Li Peng ska hitta Chelsea, bekräfta misstankarna om att hon är en vampyrjägare eller Sabbatmedlem, eller åtminstone fiende och då döda henne.

Lupe och Harald springer in i Midget på vägen som tecknar åt dem att titta in i ett källarfönster. Där ser de tre män som håller på och pysslar med vapen i ett stort förråd. (Anarch Brujahs och Caitiffs som Chelsae ’hyrt’). Midget får tillslut fram att de är Setites som tänker döda Malcolm.

Anatole och Peng går på zoo och brottas med lejon……

Lupe och Harald hinner inte varna prinsen innan solen går upp och de tvingas vänta.

Nästa kväll går däremot Lupe till prinsen. Harald har spelning så han kan inte följa med. Carlos skickar Lupe till Pedro för att de tillsammans ska gå iväg till Malcolm och kolla läget. Men hos Pedro så finner han att Malcolm ligger död på golvet med de tre männen ståendes över honom och Pedro ligger inne i ett hörn. De ringer till prinsen och hotar honom lite. Trots upprepade försök så lyckas inte Lupe rå på de tre männen, varav en har automatgevär, en har en revolver och den tredje har en shotgun. Han försjunker ner i Torpor då de skjuter honom.

Andra sidan

Nellie kommer till staden. För att leta upp sin Zigenarefamilj. Hon hittar dem inte utan börjar i stället leta efter prinsen.

Anatole och Li Peng går och undersöker Chelseas hus. De upptäcker att en annan man bor där.

Charles Chang (Lasombra Bishop, 6th gen) ”fångar in” Anatole och ger honom uppdraget att döda Chelsea, han vill dock ha bevis.

Prinsen kallar till sig krismöte med alla möjliga. Han fick inte tag på Peng, men Maxim och Fernanda duger bra… (ööh)

Nellie kommer dit och frågar efter farbror prinsen. Carlos tar in henne och tvingar henne att följa med till Lupe och Pedros undsättning också.

Lupe vaknar upp av att Chelsea ger honom sitt blod. Pedro intygar att hon hade stormat in och dödat alla tre männen mitt framför näsan på honom. Lupe ger sig av.

Då kommer truppen dit och får höra om Chelseas bragder. De tvivlar inte längre på hennes lojalitet utan hjälps istället åt att plocka undan liken och bränna upp dem.

Harald snubblar in på en kyrkogård som är en Giovannis område. Han blir överfallen av zombie-vakterna men räddad i sista sekund av Giovannin som bjuder in honom på en kopp… De pratar ett tag och kommer fram till att Harald ska hjälpa honom att ge ett brev till Chelsea (med hieroglyf-papperet i).

Nästa dag hittar Nellie sin Zigenarefamilj som har blivit hotade och mist sin yngsta dotter av en kvinna-som-beskrivs-som-Chelsea och två män. Fadern i familjen ber Nellie om tjänsten hämnd… Nellie letar upp Harald och Lupe och följer med dem till Chelsea som bjuder dem på blod. (I Lupes glas är det hennes blod) Men Lupe tackar nej.

Så åker Chelsea, Maxim, Lupe, Harald Nellie och Fernanda ut i träsket. Fernanda har hängt glasskärvorna från festen i snören i kanten av hatten…”för att fånga andarna”. De kommer till en flod de ska klättra över. Maxim kastar geväret till andra sidan där Nellie och Lupe simmat över med ett rep fastbundet i det, så att de ska kunna komma över utan att bli uppätna av pirayor och blodiglar (och inte smutsa ner sig i Fernandas fall). När Maxim klättrar över (Harald är en robot eftersom Erik inte är med) så hör han ett morrande bakom sig. Han klättrar snabbare.

Anatole (robot) och Peng har följt efter hack i häl hela vägen. De ser nu att Chelsea och Fernanda börjar bråka och Chelsea snittar upp Fernandas hals med en glasskärva. Peng hoppar nu, som den varg hon är, på Chelsea och börjar slåss.

Maxim börjar klättra tillbaka och de andra efter. Nellie hoppar upp i ett träd för att betrakta det hela. Maxim skjuter Anatole som hamnar i Torpor. Men inte innan han hunnit få in det angörande hugget på Chelsea. Hon ligger nu död på marken och Peng diablererar henne som varg. Hon skuttar sen därifrån med lite volter. Hon kommer sedan tillbaka som sig själv för att hämta Anatole, väcka honom och skynda mot de andras bil. Det börjar ljusna…

Alla flyr och framme vid bilen så börjar Harald (inte robot) och Peng slåss. Anatole försöker sig på en sneak-attack på Harald, men den lyckas inte och Anatole blir medvetslös igen… Maxim hoppar in i bilen eftersom han har fått nycklarna av Lupe som nästan vägrade ge honom dem. Peng kastar sig in i bilen (har lagt Anatole i bakluckan) och Maxim försöker köra iväg. Harald kastar sig efter bilen, och Maxim stannar för att släppa in alla trots bråket. De lyckas hålla sig sams tills de hittar ett skjul de kan sova i.

Utröstning

Alla vaknar och stiger upp utom Peng som har ”Earth Meldat” precis som Lupe och Nellie. Lupe ”väcker” Anatole och alla förutom Peng åker tillbaks till prinsen för att redogöra.

De pratar med prinsen och berättar allt som hänt. Anatole berättar sedan för prinsen själv att Li Peng diablererade Chelsea. Sedan åker han till Charles som då kräver bevis för att Chelsea är död, eftersom Anatole verkade så osäker. De håller honom kvar där tills de har hittat Peng som ska berätta sin sida av historien.

Lupe, Nellie och Harald åker iväg till Lima, och på prinsens förfrågan så skickar han med en ansökan om hyreslov för en hamnlokal som de ska ge till prinsen där. Seneschalen i Lima säger att prinsen inte är där, och hänvisar dem sedan till Simon, en Brujah som köpt hamnlokalen prinsen vill ha. De hittar honom, men han vill inte släppa in dem, han flyr sedan ut men Lupe hinner upp honom och ger honom en omgång. Han ligger utanför efter ett fall som Lupe orsakat då Nellie kommer och gör slut på honom.

Peng kommer till prinsen, som är arg på henne och han säger att hon har två timmar (tills soluppgången) på sig att packa. Sedan utlyser han en blodsjakt på henne. Hon beger sig hem, men några Lasombras slår in hennes dörr och tar henne med till Charles Chang. Hon berättar glatt allt för den asiatiska mannen, som blir intresserad av henne, ger henne ett rum och ber henne berätta mer i morgon.

Anatole släpps fri för att leta efter bevis, men vet inte riktigt var han ska börja, så han väntar tills nästa dag.

Nästa kväll åker Harald iväg till hotellet han och restan av hans band ska bo på.

En personlig sak

Alex får ett uppdrag av en annan Giovanni, att mörda Simon. Han säger också att han inte vet var han kan befinna sig annat än adressen till hamnlokalen han har. Alex ger sig av dit med Caesar och klättrar in, medan han lämnar honom utanför.

Maxim blir uppringd av Carlos, som säger åt honom att komma. Där visar Carlos att Midget blivit mördad efter att han skickat iväg en kopia av hieroglyf-papperet till översättning hos en vän. Carlos vet att brevet var adresserat till Chelsea, men det var ett Giovanni-sigill på det, så Maxim och Pedro ombeds att åka iväg till Chelseas hus för att undersöka saken.

Nellie och Lupe åker av nyfikenhet till hamnlokalen efter att Nellie tog en väska från Simons lägenhet och drog med sig massa dokument i den (Ett hyreskvitto på en fraktbåt, och en check undertecknad Charles Chang). De går till lokalen och stöter på Alex och en massa Tzimisces som först börjar skjuta på dem och det blir ett VILT SKOTTDRAMA dem emellan. Lupe diablererar en av dem. Sedan säger de till dem att de får gå om de lovar att inget säga. Trots det så får Nellie en av gaffeltruckarna där inne att explodera så allt sprängs. Nellie, Lupe och Alex hoppar ut i havet, men Tzimiscerna överlevde inte.

Li Peng vaknar och går till Charles. Han erbjuder henne något att äta innan de börjar (en ung, intet ont anande man, som Peng festar på…) Sedan föreslår Charles att de ska gå ner till en trevlig nattklubb och prata där istället.

Översättningen kommer hem till Carlos när de står och pratar, de förstår inte så mycket av den, men då dyker Fernanda upp och berättar om vad som menas. Om ormar och solförmörkelser och Setites… Carlos ber då Fernanda att följa med för att undersöka Chelseas hus. När de kommer dit så hör de killen på övervåningen (ghoul) och efter lite snack så dödar de honom och släpar honom ner för trappan. Chelsea har gått på upptäcksfärd.

Alex blir uppringd av någon annan Giovanni (han i Santa Cruz med kyrkogården) som säger att han måste komma dit, direkt.

Lupe hittar väskan och går med den till prinsen i Lima som säger till honom att undersöka hamnlokalen. Han finner att tre war-ghouls har fraktats hit och kommer nu att vara där till nästa dag, och de kommer att över dagen fraktas med tåg så de kommer till Santa Cruz. Lupe går och berättar för prinsen, som skickar iväg honom att varna Carlos. Hon berättar för honom att hans belöning var att bli Primogen i Santa Cruz… Han kallar Carmelita för hora och tar första bästa tåg ner till stan över dagen, men eftersom det inte tar så lång tid att åka till Santa Cruz så har han åkt fram och tillbaka och fram igen.

Maxim ger sig iväg till huset, de hittar spår till Giovannin som säger att han gärna vill ha tillbaka lappen, men är annars inte till så mycket hjälp. De åker tillbaka till prinsen och pratar och kommer överens om att de ska bevaka Chelseas hus tills hennes ”vänner” kommer dit.

Peng bestämmer sig istället för att gå för att träna i baracken Charles har, och kommer sedan tillbaka. Hon får ännu lite förfriskningar och Charles ber henne sedan att leta upp någon av sina vänner för att få reda på lite om prinsens whereabouts. De åker till prinsens hus och väntar utanför tills Pedro, Fernanda och Maxim kommer ut. De följer efter dem till Chelseas hus, och väntar lite utanför. Peng bryter sig in i Pedros bil, och skriver med ett läppstift på framrutan: ”REDRUM”, och på baksidan: ”We’re coming to get you”. Sedan väntar hon i Oskars (Lasombra, 11th gen) bil och ser då Setite-prästerna gå in i huset. Hon smyger efter och in i huset.

Maxim har som sagt kommit in i huset. De väntar, och gömmer sig bakom ett draperi. Prästerna kommer in, och Maxim hoppar ut och skjuter på dem. Den ena skjuter tillbaka, och den andra påverkar Fernanda (Presence 3, Entrancement) och låter henne kasta en vas på Pedro som faller till marken. Maxim lyckas döda en, men den andra flyr med hjälp av obfuscate ut i hallen, där Peng nu står och tjuvlyssnar. Peng går ut igen och gömmer sig, och Pedro, Maxim och Fernanda släpar ut liket till bilen. De upptäcker till sin STORA FÖRSKRÄCKELSE vad som står skrivet på bilen. Fernanda vägrar att åka med, men Maxim och Pedro åker hem till prinsen. De eldar sedan upp liket.

Li Peng går tillbaka till Oskar och vill följa efter dem. Hon tror att de ska åka hem till Maxim, men de gör de inte utan hem till prinsen. Hon svär lite och kommer på att de ska plocka upp Fernanda. De gör det, och Fernanda går med på det eftersom hon annars skulle grillas av solen. Men när Fernanda får höra att det är Sabbat hon har att göra med blir hon minst sagt lite motvillig. De lyckas hålla henne kvar, trots slag och sparkar, och tar hem henne till Charles. (Charles sätter henne i en tortyrkammare med en Tzimisce som ”förhör” henne.) De sover allihopa.

Nästa morgon kommer Lupe hem till Carlos (han har plockat upp sin båge) och berättar för honom om war-ghouls och vad som kommer att hända. De bestämmer sig för att bygga en armé. De åker till Giovannin, och får hans hjälp i utbyte mot pergamentet. Sedan plockar han ihop en armé av odöda som Pedro motvilligt kör hem till Carlos. Lupe och Maxim åker ut för att inviga lite kanonmat. Två killar som nu är Gangrel. De fick dricka sig mätta på två horor.

Li Peng följde med Charles bort till tågstationen och ordnade med war-ghoulsens transport. De står nu i Charles’ garagebyggnad fastbundna. De matar en av dem med Pengs blod, så hon ska få lite kontroll över den. Hon döpte den till Li Tham…

Nellie går tillbaka till prinsen efter att hon badat lite. Hon får reda på att hennes belöning är en titel i Santa Cruz. Hon tycker detta är mindre lustigt, men sedan ger Carmelita henne uppdraget att tillrättavisa Lupe. De kommer överens om att Nellie ska få en ”stake-crossbow” och en bit mark i Colorado, där hon kan leva ostört med sina ekorrar… Hon får åka tillbaka med helikopter och hon kommer till prinsens hus där Lupe, prinsen och Pedro är. Efter massa springande och pratande om att zombisarna ska ha köttknivar eller inte så skickas Lupe upp för att speja på balkongen, och Nellie håller utkik i ett träd en bit bort. Sedan kommer hon tillbaka och efter lite strid, så pålar hon Lupe en tredje gång, efter att först ha träffat honom i axeln, sedan låret så träffar hon honom i hjärtat och han flyger ner på marken. Hon river av hans finger när han ligger där, paralyserad. Sedan ringer hon Carmelita och ber att få skjuts till Colorado. Prinsen kommer när hon håller på att klättra upp till helikoptern, och sen drar Nellie ut pålen i Lupes hjärta som hon bundit fast ett rep i. Lupe kan röra sig igen och skjuter efter helikoptern, men missar och hoppar sedan på sin båge för att köra efter, men tappar bort dem… Nellie kommer till Carmelita och lämnar fingret där i ett kuvert och sedan åker hon till Colorado.

Lupe som insett att det är lönlöst att jaga henne går tillbaka till prinsen. De lägger upp en strategi tillsammans med Maxim. Som hos var och en för sig går ut på att prinsen gömmer sig i skyddsrummet, Maxim flyr, och Lupe flyr och lämnar alla åt sitt öde.

Anatole åker till Chelseas hus för att leta upp något som kan bevisa för Charles att hon är död. Han, Sven och Åke stöter på den kvarvarande Setiten som de slåss med. Det slutar med att de först förhör honom, och får reda på om brevet. Sedan tar de med honom till Charles. Charles blir intresserad av brevet och bestämmer sig för att Anatole ska hämta det åt honom… Anatole får reda på (efter att Charles frågat Peng) att brevet finns hos prinsen. Han går till prinsen och snor brevet ur lådan i kontoret. Sedan åker han tillbaka till sin mentor för att prata med honom. De bestämmer sig för att spara en bit av dokumentet och ge resten till Charles. Och för att vara på den säkra sidan så får han hjälp av två till att bryta sig in i huset och dödar setiten och tar med sig Fernanda (som nu är en sjöjungfru…) hem och förhör henne. Hon berättar vad hon vet och sedan dumpar Anatole henne i sjön…

Alex kommer till Giovannin som berättar om uppdraget. Han går till prinsen och frågar om den, som inte vill ge ifrån sig den. Han skjuter skallen av prinsen och går sedan för att leta efter brevet. Det är då Maxim kommer, Alex sticker och lämnar honom med en blodig prins. Pedro ger prinsen blod så han vaknar. Alex stannar utanför och ser nu Gustav ta brevet. Han försöker följa efter, men Gustav är snabb.

Li Peng och Charles åker till prinsens hus och väntar. Där träffar hon Alex som hon bryter armen av. Sedan går hon in och slåss lite med en zombie, och säger till Li Tham att äta den. Ty alla har nu invaderat huset.

Lupe skjuter folk från balkongen och hoppar sedan ner och springer runt huset. Sedan dränker han sin tröja i bensin från MCn och tänder på den och kastar mot huset. Han börjar brinna, det släcker han i fontänen och åker sedan iväg till bilarna och spränger dem genom att dränka sin t-shirt… Sen flyr han.

Maxim flyr ut genom fönstret på övervåningen och ner för en stege. Han springer bort till Giovannin och pratar lite med honom. Sen går han och lägger sig.

Li Peng gråter lite för Li Tham som brinner inne i huset tillsammans med alla zombies, Pedro, war-ghoulsen och Prinsen.

Personer

Maxim

Citat: Är det inte mer estetiskt om zombierna har köttyxor? Maxim Spelare Jonas A Koncept Ficktjuv Klan Brujah Förbund {$forbund} Skapare Okänd Scenarion Santa Cruz by...

Lupe Racha

Lupe är hotfull och tämligen aggressiv. Därom råder inget tvivel från de som träffat honom, och den kritiken är väl inte helt utan grund. Många verkar också vara av uppfattningen att han är tämligen...

Li Peng

Li Peng var missförstådd. Och själv hade hon inte heller full förståelse för världen omkring sig. Vampyrism var någonting som kom som en tjuv om natten och när silvret var borta kunde Peng forts...

Harald Kiefel

Hårdrockare i Heavy Metal Hamsters och Vomitron, varav den tidigare åtnjöt stor framgång i Sydamerika. Se även Heavy Metal Hamsters Loggbok Harald Kiefel Spelare Erik Koncept Hårdrockare ...

Nellie Taiba

Den bittra ensamvargen i en illmarig snorunges kropp som är överallt samtidigt som hon både ser, rör och förstör saker, mest för att vara jävlig. Camarillan stör henne bara, och hon vill helst bli...

Mio Adán Pisanob

En kuslig gestalt som bosatte sig i denna fina stads enda kråkslott, som också råkar befinna sig på en kyrkogård. Señor Pisanob är en handlare och samlare av antikviteter och hade till en början en av...

Anatole

Anatole är en inhemsk assamite som har en förkärlek till att riva sönder saker. Han ingår i Rodrigos gäng, men verkar ibland brista i lojalitet då han vid ett tillfälle frestades att behålla en av...

Fernanda Ramón

Bakgrund Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i...

Santa Cruz by Night 1

{$del}
Tema — Uppdrag i djungeln
Plats — Santa Cruz de la Sierra
Tidsperiod — Sept - okt 2000
Föregående — -
Nästa — SCBN02
Rollfigurer — Li Peng, Lupe Racha, Harald Kiefel, Maxim, Anatole, Nellie Taiba, Alex Starpoli
Llama.gif
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License