Walter Fergusson

Innan det att Sabbaten orsakade kalabalik i Santa Cruz var Ferguson Furst Peros högra hand, rådgivare och Seneschal. Det har alltid varit så och kommer alltid att vara så var den gängse uppfattningen. Walter, som har oftare kallas (det är i sällsynta fall han kräver onödig etikett), är i mångt och mycket en typisk Nosferatu. Han är djupt lojal mot Camarillan, dess Traditioner och mot prinsen i synnerhet. Han är också den som (förr) visste i särklass mest om förehavandena i staden med ett stort kontakt- och informationsnät. Vem som var vem och vad och var de kunde finnas. En sak skiljer honom dock från stereotypen, han vägrar visa sitt riktiga ansikte utan uppehåller en mask, frambringad av hans speciella förmågor. Det är samma ansikte han visat upp genom de många åren, och det ryktas att det var så han såg ut innan han invigdes. Ingen har vågat fråga och de flesta föredrar förstås masken framför vad som kan tänkas döljas bakom. Fåfänga kanske hans klansfränder skulle säga, men vad det verkligen beror på är det ingen som vet.

Sedan stadens fall har Walter desperat klamrat sig fast vid spillrorna av det som varit, och i återuppbyggnaden förespråkar han ett radikalt konservativt tillvägagångssätt. Hans motvilja och nervositet inför förändring yttrar sig i desperata försök att "bevara den maktstruktur som hittills varit så exemplarisk" och hålla fast vid den föredömliga politik som Peros förde.

Att ingen delar Walters åsikter har gör att hans desperation eskalerar och istället finner han sig tappa kontrollen allt oftare och en viss aggressivitet kommer upp till ytan. Ett läge som mycket snart kanske visar sig ohållbart…


Walter Ferguson är försvunnen. Han var en av Juans närmaste män, och han uppmanade den dåvarande prinsen ett flertal gånger att göra något åt Miguel. Fernanda hittade halvt sönderbrända skrivelser från honom till prinsen där han gjorde detta.
Walter tänker flytta tillbaka. Han vet att så snart ordet sprids om att Santa Cruz är en säker stad igen, så kommer den att blomstra. Han tänker inte låta en uppstickare som Raul ta staden ifrån honom.

Han räddade Fernanda från att brinna inne i Don Giovannis hus, och har förmodligen hennes stöd. Tiden han var borta från Santa Cruz bodde han i Lima, och som en sista tjänst till Carmelita (han var skyldig henne ett par) så tänker han mörda Bartholomeus, som sprider skräck bland stadens invigda (inte bara Camarillan). Han visste att Fernanda kunde hjälpa honom och åkte med Lupe tillbaks dit. Han erbjöd också Sid Cazares (Erik) att följa med eftersom han vet att han kommer behöva allt stöd han kan få, och dessutom var Sid inte alltför nöjd med svårigheterna att avancera i status i Lima. Något som Walter inte oroar sig för i Santa Cruz.

Händelserna vid Don Giovannis hus:

Walter och Lupe skulle försöka mörda Bartholomeus och åker till Santa Cruz för att hitta Fernanda och få henne att berätta hur man dödar B. Don Giovanni vill inte låta dem komma åt henne. Walter och Lupe blir osams. Lupe upptäcker att Raul fått bandet från Carmelita där han ”eldar lite”… Han ristar in nåt i stil med ”gjorde jag mig bra på film?” på Rauls bil. Lupe får reda på att Walter redan vet att han är blodsjagad. Lupe åker till Don Giovanni och hör genom fönstret att Walter fått prata med Fernanda. Han springer över taket. Walter kommer ut och berättar om förhållandet Bartholomeus-Fernanda. Walter erbjuder Lupe att diablerera B., men Lupe blir misstänksam och tror att det är en fälla. Han sätter eld på huset. Walter räddar Fernanda med Celerity.

Walter har med Fernanda och Sid äntligen presenterat sig för Raul, och han välkomnade dem. Han bestämmer att Bartholomeus får vänta.

Walter har försökt kväva Raul på titlar och ett införande av ett klanfursteråd, men Raul vill inte ge med sig. Walter har nu gett sig på att gräva fram lite om vem denne man är och försöka hitta något som skulle hjälpa dem störta honom.

Kända förmågor

Maskera
Hast
Övermänsklig styrka

Medverkan

Dök först upp i: 4. Santa Cruz by Dawn - Fiat Lux II, (Som signatur i 2. Resurrection?)
Sågs senast i: 11. Kvarlevor

Walter

Walter
Spelare — SLP
Koncept — {$koncept}
Klan — Nosferatu
Förbund — Camarillan
Skapare — Okänd
Scenarion — Santa Cruz by Night
Inträde — SCBN04
Citat — För Camarillans skull, gör som jag säger, det är vad Peros skulle sagt.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License