Miss Roberta Reed

Roberta "Bertie" är en Music Hall-sångerska som hållits av Markisen Londonderry som frilla. Han såg till att hon fick sjunga på Oxford Music Hall där han var en aktad stamgäst. När Roberta 1866 blev med barn under en tripp till New York som hon gjorde med Markisen släppte han henne och såg senare även till att hennes anställning på "Oxford" upphörde.

Hon fick en slant och medan Markisen åkte hem stannade hon i New York så länge hon vågade. När SS Pidgeon lämnade New Yorks hamn var pengarna slut och Roberta ville gärna åka tillbaka för att se om hon kunde åter tända gnistan. Kaptenen tog det på sig själv att anställa Miss Reed, och lät henne bo i en första klassens svit för några enstaka schilling. Han brydde sig inte om att Roberta var gravid i artonde veckan månaden utan njöt av hennes umgänge.

Det är tur att Roberta har gott läkekött, annars kanske hon snabbt skulle drabbas av den sjukdom som Kaptenen dukade under för 17 dagar innan de beräknade ankomma i Queenstown. Roberta har sedan dess ägnat sig åt att försöka övertala markisen att ta tillbaka henne, men med en liten pojke på axeln var det svårt.

Därför låg doktorns fruktansvärda förslag kvar och bultade i hennes bakhuvud som en elak tumör. Ursprungligen var det ingen som hade några tvivel på att de genast skulle gå till pressen med den tragedi som utspelade sig på båten. Men allt eftersom dagarna förslöt fick doktorn dem på bättre tankar, tills han så småningom delgav sin inblandning i det hela. Likt den fångade publik de var hade de inget annat val än att lyssna på planen för försök nr 2, och innan de flöt i land vid skottlands kust hade både Roberta och Mr Elgar gått med på att hjälpa doktorn rätta till sitt misstag genom att ta fram ett mirakelvaccin. Emedan Mr. Elgar var förtjust vid tanken att väcka sitt halvdöda nervsystem till liv igen, var Roberta lite mer tveksam till att låta doktorn ha ihjäl henne för att sedan väcka henne till liv. Men hon vid det här laget litade hon på Victor. Hon var rädd att hänfalla till ett liv som hon inte kunde stå ut med att den ofödde skulle växa upp i. Hon blev lovad ett förskott, hon blev lovad trygghet, och hon tog tacksamt emot.

Miss Roberta Reed

Miss Roberta Reed
Spelare — SLP
Koncept — Music Hall-sångerska
Scenarion — Veckor i en ballong
Inträde — Ångaren
Citat — Men om de låtsas vara gifta, ska då inte vi också leka gift par Unge Herr Wellington?
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License