Morna Cameron

Morna ingick i ett semiarrangerat äktenskap med Angus Cameron utan att veta att han var ett hittebarn och en bortbyting. Angus mor tillhörde en avlägsen gren av en fin klan, men hade inga arvingar. Båda släkterna skulle tjäna på det: McGwyvernyn-familjen hade pengar, men Cameron ett finare namn.

Morna födde sin första son Ewan och de var lyckliga.

Angus ansvarslöshet kostade Ewan livet, men Angus bad sin forna bortrövare om hjälp och Ewan ersattes med en Tingest som sög livsglädjen från Mornas barm.

Morna började ana oråd när Ewan plötslig blivit någonting som enbart skrek, tuggade hennes bröst blodiga och inte lät henne få en sekunds lugn och ro.

Morna läste i Sir Walter Scotts böcker om Älvkungen, och hur man bäst gjorde sig av med en bortbyting. Hon anförtrodde sig till sin bror, som bestämde sig för att åka dit och se vad han kunde göra för att stilla hennes oro.

Morna bad sin piga Fenella om hjälp att ha ihjäl bortbytingen. De kastade honom i tjärnen. Tappade honom från toppen av tornet. Ingenting hjälpte. Bortbytningen letade sig alltid tillbaka till sin krubba, och Morna blev än mer övertygad om att ungen inte var hennes egen. Mornas svärmor blev dock alltmer beskyddande av sitt barnbarn - varje hungerskri skulle tillmötesgås! Något annat var inte acceptabelt.

Så när våra hjältar kom till slottet, och Morna bönfallde Alexandra om hjälp att ha ihjäl saken… När tillslut det stod utom all tvivel att barnet var något annat och varelsen som legat i sin puppa kläcktes, ville den föra med sig màthair till älvornas rike:

Màthair,
mina syskon tarvar din goda nektar,
vi finner dig utsökt om det är till tröst.
Låt ej nu Älvkungen helt försmäkta,
följ oss med och bjud ditt bröst!

Han lyfte upp Morna i klänningstyget, flög till ängen med bålet i sikte, såsom den nattfjäril han var. Förtärdes genast av elden som flammade upp ur älvringen. I ett ögonblick verkade även Morna förlorad, men när elden dog ut (lika snabbt som den steg upp) låg hon bränd och medvetslös i askan. Hon skulle klara sig, var bydoktorns (den verkliga) bedömning. Med mycket vila och upprepar baddande av brännsåren. Men våra hjältars arbete var över. Hon lämnades i sin brors händer och vad ni vet, via korrespondensen, har hon återhämtat sig helt, om än en aning vanställd…

Morna Cameron

Morna Cameron
Spelare — SLP
Koncept — Motvillig moder
Scenarion — Veckor i en ballong
Inträde — Främmande
Citat — Moderskapet är en naturlig del av en kvinnas liv, liksom döden är den oundviklig.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License