María del Adonia Escalante

Hennes tilltalsnamn är Adonia och hon skrattar hjärtligt om någon skulle ta fel. Hon verkar alltid ha tagit väldigt lätt på hela konceptet med fördömda monster som vandrar jorden drivna av sin blodtörst. Antingen för att hon kanske läst för mycket Anne Rice och glorifierat hela problemet eller så tar det väldig lång tid att sjunka in för vissa… Denna till det yttre blott sjutton-artonåriga flicka är den som Fabio faktiskt dristade sig till (och fick tillåtelse) att inviga, och sådan far sådan dotter… Såvitt du vet har hon inga särskilda talanger som brukar förknippas med hennes klan förutom det att hon är ganska behaglig att se på, hon är högljudd, prålig och antagligen så falsk som bara en högstadieflicka kan vara. Men hon är inte dum, och säkert inte så ung som hon ofta kan verka. Hon omger sig precis som Fabio av ghouls, och verkar aldrig kunna få nog av livets (och vandödens) njutningar. Hennes narcissistiska drag överträffas bara av de exhibitionistiska.

Adonia återvände till Santa Cruz med ett syfte: makt. Hennes sire Fabio, Toreadorernas klanfurste, var fortfarande försvunnen och Adonia var den första som påpekade att det behövdes en ny. Hennes enda konkurrent var Ania, men Fabio hade väl inte invigt Adonia utan att ha en efterträdare i åtanke? Vid ett tillfälle visade hon till och med upp ett nyproducerat videoband där Fabio ger henne sitt mandat. Hon försökte smila in sig hos sin klansfrände Ania samtidigt som hon jobbade hårt på att misskreditera henne inför de andra. Adonia anförtrodde henne till och med med att hon höll sin sire fången, infrusen i ett isblock i ett frysrum i hans egen villa. Hon lät ösa blod över Miss Santa Cruz 2001, för att Ania skulle slinta och släppa besten lös. Detta ledde enbart till att Ania och Tomás upptäckte att en av hennes ghouls, Theo, hade blivit invigd. Ania skvallrade för klanfursterådet, som beslutade att Adonia skulle skickas i exil. Men inte innan hennes sire återtog sin post.

Adonia lämnade elysium med bitterhet i blicken och har inte setts till sen dess.

Medverkan

Dök först upp i: 8. Eien
Sågs senast i: 11. Kvarlevor

Kvarlevor

Adonias ghouls hade börjat löpa amok i stan när de inte längre hade en stadig källa till blod och Takumi Shimizu tog tillfället i akt att upprätta en "blodbank" i de gamla Eien-lokalerna. Det fanns en och annan gammal fossil kvar och det dröjde inte länge innan han med hjälp av Milintica mfl såg till att fånga in fler (Tomás, Amri, Ricardo…) och sälja blodet med god vinstmarginal. Adonias ghouls nappade, och Jaime Moreno köpte till och med en hel sjöjungfru. Adonia däremot, återvände till staden kort efter att hon kastats ut, och lät beställa vissa kvantiteter. Hon hade sedan länge hållit Fabio i kopplet genom ett blodsband, och när blodkurirerna (tillika tvillingar och gamla ghouls till Adonia) Agapito och Ezequiel som Shimizu anställt fick leverera till Fabios villa blev hjältarna i vår saga misstänksamma. En förslavad Fabio skyddade Adonia i villan, och hon tog nu även tillbaka två av sina ghouls, men det hjälpte inte - våra vänner gick in med tunga artilleriet och även ett par av Fabios ghouls som backup.

Ex-ghouls

Theo Jaime Nevada Ramiro AgapitoEzequiel.jpg
Barto
Darien
Milintica
Montego

María del Adonia Escalante

María del Adonia Escalante
Spelare — SLP
Koncept — Mean girl
Klan — Toreador
Förbund — Camarillan
Skapare — Fabio Fuentes
Scenarion — Santa Cruz by Night
Inträde — SCBN08
Citat — Längre bort från jungfrumodern än mig kan man inte komma!
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License