Kia Backman

Kia var två år när hon 10/3 kom från barnhemmet på Filippinerna till trean på Kungsholmen. Hennes föräldrar Nenne och Anita skiljde sig fyra år senare varefter hon bodde mestadels hos Anita i Sundbyberg, men varannan helg på Luntmakargatan med Nenne och Hasse. Under sommaren innan högstadiet bestämde sig Anita för att hon själv måste bo i Spanien, så Kia flyttade in hos papporna och började på Engelbrektsskolan för att gå högstadiet. Hon flyttade hemifrån tre år senare till Löpargymnasiet i Sollentuna, i nära samband med en renovering som införlivade hennes sovrum med ett förstorat mer socialt kök som papporna länge önskat sig. Under hela uppväxten hade föräldrarna fullt av egna projekt och reste dessutom gärna, vilket gjorde att Kia tog stort ansvar för sig själv. Hennes närmsta vän är fortfarande halvsystern Frida (Hasses dotter).

På löpargymnasiet fann hon en fadersfigur i sin tränare Urban Ahrun som inpräntade i henne att man kan nå vart som helst om man biter ihop och kämpar. Urban arbetar fortfarande på löpargymnasiet och Kia åker ibland dit och tittar på kvällsträningarna från skuggan uppe på läktaren, när hon känner att hon vill ge upp. Efter att ha jobbat stenhårt med betyg och idrott, brann Kia av efter studenten då hon inte kom in på journalisthögskolan och samtidigt skadade knät. Istället inledde hon tillsammans med Frida den stora resan genom ett halvår som servitris i Malaga (hos Anita) följt av en vintersäsong i St Anton. Efter ett ytterligare halvår till i Malaga tågluffade de tu via transibiriska järnvägen till Peking med en avslutande tur bland de Thailändska öarna innan Frida gav upp och åkte hem. Kia fortsatte sin upptäcktsfärd med att söka sina rötter som snorkelguide på Filippinerna i tre månader följt av ett års bussluffande i Sydamerika. Kia träffade flygvärdinnan Viveca Loo på flertalet SAS-flygningar, och hon blev en återkommande klubbarkompis när deras reseplaner tangerade. Vivecas mål med sitt yrkesval var att vidga sina vyer, och hon slog an en sträng hos Kia när de pratade om hur miljöombyten byggde karaktär och kunde göra en till en bättre människa när det gällde förståelse för all slags kulturer och empati för människor. Hon hade en lätthet för nya bekantskaper och en äkta nyfikenhet för personers personliga historier. Hon kunde alltid hitta ett sätt att humanisera den mest osympatiska passagerare och se saker från deras synvinkel. Vivecas upptäckarglädje påminner Kia om den nyfikenhet som hon hållit så högt men som hon noterat att de äldre vampyrerna helt verkar sakna. Efter invigningen har Kia fortsatt att välja SAS-flighter där hon kan stöta på Viveca, med hjälp av dennas facebooksida där hon postar dagligen.

När Kia bestämt sig för att börja nästa kapitel åkte hon hem till Stockholm för att läsa upp sina betyg på komvux vt2005. Hon antogs och började på journalisthögskolan i Göteborg i januari 2006, men livet ville annorlunda. Kia blev invigd av Lovisa Stillmark 2007-06-28, efter en stor midsommarfest hos Lovisa, dit Kia bjudits via en kompis kompis. Om det försiggick några hedniska riter med vampyrerna på festen så var det inget som Kia märkte. Hon fascinerades av Lovisa och stannade kvar i några dagar efter festen och hånglade massor. Kia och Lovisa attraherades av varann kanske främst för att de båda var sökare, och de bestämde att Kia skulle stanna hos Lovisa hela sommaren. Efter någon veckas intensiv sommarförälskelse frågade Lovisa om hon kunde inviga Kia, vilket Kia tyckte lät fascinerande. Hon återvände inte till studierna efter detta. Lovisa lärde mjukt ut hur det vampyriska tillståndet fungerar och lärde Kia att använda Auspex. Lovisa förklarade maskeraden och Camarillan i Stockholm. Hon talade dock inte så mycket om Tremere, men nämnde åtminstone att det var deras Klan men att den var väldigt sexistisk. Lovisa själv var en fri själ, men inte uttalat rebellisk och inte heller tydligt separerad från klanen. Hon förklarade det som att hon hade glidit ifrån dem som en avlägsen familjemedlem. Förklarade aldrig att Tremere är allt annat än en löst sammanhållen familj.

Kia lämnade Sverige i oktober samma år, efter att hon börjat lära känna Lovisas vänner i Rodens Sed och känna allt mer avsmak för deras frosseri i människoliv och blod. Hon oroade sig för att utsätta sin familj för faran att skadas av den mordiska blodkulten hedningarna eller av Kia själv. När hon efter ungefär 4 mån bestämde sig för att sticka hade hon ännu inte blivit initierad i Tremere. Lovisa bad henne att skulle stanna, men gav ändå råd om att man i varje stad man anlände behövde hitta någon vampyr för att introduceras för Camarillan. Sveket från Lovisa var att Kia kände att hon inte fått veta tillräckligt om att vara vampyr för att kunna göra ett informerat val. Lovisa lurade henne in i mörkret och det kan hon aldrig förlåta, även om tiden har fått oviljan att blekna.

När Kia förstod att hon aldrig skulle kunna läsa till drömyrket men behövde tjäna sitt uppehälle började hon skicka in resereportage till olika tidskrifter, vilket lett till att hon nu har regelbundna uppdrag som frilansjournalist. När Kia kom till Tijuana i november 2007, träffade hon rätt snart Amanda Vasques Hernandez som tog henne under sina vingar och introducerade henne för Tremere, vilka hon förstod att Kia inte var bevandrad i. Kia förälskade sig omgående i Amanda och de blev en sorts ett par som höll ihop i flera år. Amanda lärde henne blodsmagi och berättade att detta var essensen i att vara Tremere, och är det som gör Tremere överlägsna de andra klanerna. Redan i början av 2008 hände något omskakade inom Tremere, som Amanda inte heller verkade förstå helt. Känslan av att klanen och huset var främst stannade kvar hos henne, men hon hade en känsla av att hon blivit friare. Hon anförtrodde sig att det kanske berott på att klanens blodsband försvann i samband med att klanens huvudkontor i Wien föll. Klanen i Tijuana blev enligt Amanda mer disparat, hon pratade till och med om att en del gått över och ställts sig emot Camarillan. De bildade ett utbrytarhus mot Camarillan som kanske t.om. bytte sida till Sabbaten som jag hörde halvkvävda viskningar om. I Tijuana fanns även en stor del Anarker, och Kia hörde dem oftast omtalas med förakt och såg dem ett par gånger bli avrättade på öppen gata.

Under de åtta åren som Kia hade sin bas i Tijuana, reste hon regelbundet runt i världen och hälsade även på i Sverige och Malaga några veckor då och då för att träffa familjen och även Lovisa. Förutom resereportage företog hon många resor som kurir, oftast för att hitta ingredienser till ritualer åt stadens Tremere. Med tiden fick hon dock ett stort nätverk över hela Sydamerika, och hjälpte även vampyrer från andra städer och klaner att hitta eller transportera känsligt gods. Genom åren såg hon en hel del blodiga uppgörelser, kanske kopplat till att hennes uppdrag till stora delar var jämförbart med att vara knarkkurir. Hon har åtminstone stegvis förlikat sig med att vampyrer är ett blodigt släkte och att hon är en av dem, trots att hon själv helst inte gör så. Achik, en av hennes kontakter inom Nosferatu i Acapulco, blev en god vän och hjälpte henne att gömma sig i skuggor och att tolka gatans tecken och rykten för att kunna genomföra sina uppdrag utan att bli avslöjad. Trots en flerårig vänskap var Achik djupt mystisk och Kia kontaktade henom endast via att skriva på ett astrologiforum.

Kia började alltmer önska att få tas upp i Tremereklanens gemenskap, vilket hon såg var en stor del av Amandas identitet. Hon började känna att Amandas löften om att hon skulle initieras var flyktiga och aldrig blev av. Hennes uppfattning hade varit att Tremere i Tijuana uppfattade att hon var en av dem men att de inte litade på henne tillräckligt ännu. Men mot slutet började hon känna att Amanda kanske var själva orsaken till att hon aldrig initierades, kanske för att hon villa ha Kia för sig själv. Detta såg Kia som ett grovt svek, trots att hon aldrig anklagade Amanda öppet. Men det bidrog till att hon beslöt att flytta hem till Stockholm efter att Nenne berättat att han drabbats av lungcancer. Nenne var central för Kias identitet, någon som hon alltid återvände till för att hitta tillbaks till sina logiska tankesätt och sin stoicitet, om hon var på väg att bli för emotionell eller blodtörstig. Tyvärr kunde samtalen inte föras på ett öppet sätt, men Kia ser det ändå som veckans viktigaste uppgift att gå på söndagsmiddag hos papporna, eftersom det hjälper henne att kyla ned sig. Kia träffar sällan Frida, som numera bor i Sundsvall som polis, men de chattar dagligen när de spelar Sudoku på mobilen.

Uppväxten har gjort Kia till en ganska distanserad person (barnhem, kalla föräldrar, opålitliga vampyrmentorer) som oftast trycker ner sina känslor. Ett par gånger har hon gett sig hän och vågat öppna och binda sig, men det har oftast lett till att hon blivit utnyttjad och sårad. Därför är hennes ideal att vara osentimental och logisk.

Blodet

Blodpotens 2

Du har följande egenskaper i likhet med Blodpotens 1:

 • Blodsvall: Lägg till 1T10 till ett valfritt Attribut när du aktiverar ett Blodsvall (V5 218).
 • VB-Omslag: Slå 2T10 och välj det högre resultatet när du Väcker blodet för Disciplinförmågor på nivå 1.
 • Bane Severity: You have a Bane Severity of 1.

Du är dock ett stå vassare än andra vampyrer då ditt blod förser dig med starkare förmågor. Att inte dricka ditt blod direkt ur människors ådror har dock förlorat viss näring, och definitivt sin smak.

 • Reparera skada: Du kan Reparera 2 pluppar Ytlig Skada per gång du Väcker blodet.
 • Kraftbonus: Lägg till 1T10 för att använda dina discipliner eller motstå påverkan/övervinna andras.
 • Näring: Du måste dricka dubbelt så mycket från plasmapåsar eller djurblod för att släcka 1 nivå Hunger.

Blodsband

Du har druckit av Gitta 1 tillfälle.

Moral och prövostenar

Humanity 6

Hey, people die; stuff breaks. You have little difficulty with the fact that you need blood to survive and that you do what needs to be done to get it. You might not go out of your way to wreck things or kill people, but you don’t cry bloody tears over it either. Not automatically horrid, Kindred at this stage of Humanity don’t win any prizes for congeniality either.

Rules for this level of Humanity work a lot as the previous rating, as the human mask becomes more difficult to wear:

 • You must make a Rouse Check to use Blush of Life.
 • You cannot have sexual intercourse per se, but you can fake it by winning a Dexterity + Charisma test if you wish, made at a one-die penalty to your pool (Difficulty equals your partner’s Composure or Wits).
 • Even when using Blush of Life, you need make a Composure + Stamina test (Difficulty 3) to be able to keep food and drink down for an hour.

För- och nackdelar

Klubbare (Barfly)

Kostnad: ● | Typ: Social


Var du än är hittar du och och kan ta dig in på de bästa nattklubbarna och restaurangerna med några ord och kanske en liten muta. Inga rep eller dörrvakter kan hålla dig ute i kylan och du smälter in väl i nattlivet. Subtrahera ditt Socialize-värde från alla försök att peka ut dig som nån som inte hör hemma.

Lokalsinne (Direction Sense)

Kostnad: ● | Typ: Fysisk

Du föddes med ett lokalsinne som gör att du instinktivt alltid vet var du befinner dig. Du kan ge din in på obekanta områden och alltid hitta tillbaka till utgångspunkten samt ta ut väderstrecken utan kompass eller riktmärken.

Berömmelse (Fame)

Kostnad: ● till ●●● | Typ: Social

Du åtnjuter viss berömmelse i samhället du lever i. Du kanske är en artist, idrottsman, politiker eller någon typ av mediapersonlighet. Du är troligtvis idoliserad eller fruktad och särbehandlas därför ofta. Det är svårt för dig att gå någonstans där du inte blir igenkänd, och media och andra skvallerbyttor lurar alltid runt hörnet. Varje nivå lägger till +1 på dina Socialize-slag (i vissa fall även på Persuasion) i möten med de som imponeras av ditt kändisskap.

Hake: Ju mer känd, desto mer igenkänd. Samma modifiering läggs till ett generellt Wits + Composure-slag för att de om något på gatan känner igen dig. Ett makalöst lyckokast för att ett eller fler fans eller beundrare kliver upp för att få autografer eller för att få sig en pratstund…

Folkloric Block

When faced with a folkloric block, you must shrink away from it or spend a Willpower point o push through it.
Each folkloric block you take counts as a separate one-point Flaw. Folkloric blocks include:

 • Holy symbols presented by any believer (even without True Faith)
 • Crossing visible running water.
 • Crossing a threshold to a home uninvited by the owner.
 • White animal
 • Garlic
 • Wild roses
 • Spilled seeds you havn't counted

Kia Backman

Kia Backman
Spelare — Maria
Koncept — Resejournalist
Klan — Tremere
Förbund — Ljunlöfska ordenskapitlet
Skapare — Lovisa Stillmark
Scenarion — Nattkvarter
Inträde — Griskulten
Citat —
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License