Juan Peros

Juan Peros

Juan Peros
Spelare — SLP
Koncept — {$koncept}
Klan — Ventrue
Förbund — {$forbund}
Skapare — Okänd
Scenarion — Santa Cruz by Night
Inträde — {$intrade}
Citat — Självklart ska du få tillåtelse att inviga, kom om tio år när du har skaffat vett nog att inte be mig om en sån sak.

En sträng, men vis och omtyckt prins av klan Ventrue utgjorde den pelare hela stadens Camarilla vilade på. Oppositionen var knapp, och klanfursterådet hade sällan någon anledning att gå emot hans beslut. Om det existerar något som ett angenämt envälde så var det precis vad detta var. Men ingen är perfekt. Även Peros hade sin Akilleshäl.

Furst Peros invigde två avkomlingar – Carlos Santos och Miguel Futima. Carlos var den "äldre", men Miguel var favoriten. Det var inte bara på sin sire han hade den effekten. Vart han än gick blev han bemött med respekt och beundran. Han var oemotståndlig och, som det senare skulle visa sig, oförsonlig. Camarillans traditioner slutade tilltala Miguel. Vissa säger att det var makten som steg honom åt huvudet men han fann sig hämmad och sökte sig någonstans där han kunde blomstra. "Vampyren är överlägsen människan, varför låtsas som något annat? Varför förnedra sig själv genom att låtsas vara som dem?" Han fann att Sabbatens filosofi tilltalade honom bättre, och blev så småningom initierad i densamma…

Klanfursterådet förfärades när de hörde att han rymt, och krävde att Peros vidtog åtgärder mot denne överlöpare snarast möjligt, med det gick inte att nå fram till honom. Han var handfallen. När invigda försvann spårlöst, och andra påträffades döda visste man vem som låg bakom. Sabbaten hade trumfkortet. Det uppstod kaos. Folk flydde från staden i all hast, och alla vädjade till Fursten att göra något. Men inte kunde han väl låta döda Miguel? Inte hans älskade Miguel! Ingen vågade ta saken i egna händer, och inte ens efter påtryckningar från sin högra hans, Walter, ville Prinsen ge efter. Till slut föll prinsen själv, och det sägs att det var för Miguels hand, och under hans tänder.

Men det var inte riktigt sanningen. Miguel lyckades oskadliggöra den gode prinsen till den grad att han slank in i Torpor. Vid det laget dök det upp en man som räddade Peros undan den slutgiltiga döden. Señor Veccianus behövde Peros för att få fortsätta sin verksamhet Eien, i staden och de två hade ingått i ett kontrakt om att Peros skulle få ta del av Veccianus tjänster: om Peros skulle falla i frivillig eller ofrivillig torpor skulle Veccianus ta hand om hans kropp och hålla den säker.

Detta gjorde han tills Peros blev kidnappad (av er) och förd till Elysium där han återingen fick agera regent, med Fernanda som tolk till den sovande fursten. Efter att både Carmelita och Veccianus vaknade han dock och nu väntar ni alla spänt på hans första order sedan återuppståndelsen…

Avkommor

Carlos Miguel

Medverkan

Dök först upp i: 8. Eien (Omtalad i 1. Expedition: Santa Cruz)
Sågs senast i: 13. Chávez arv

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License