Fernanda Ramón

Bakgrund

Fernandas mamma dog i barnsäng och kvar var hennes far Luis-Fernando Ramón. Han var en mångsysslare och vagabond: salthuggare Salar de Uyuni, utflyktsguide i Anderna och museivaktmästare i staden. Luis-Fernando var från en relativt välbärgad Mestizofamilj men hade ett rebelliskt sinne och började tidigt ge sig ut på pilgrimsfärder och gjorde volontärarbete i en Quechuaby då han blev kär i en indianflicka. När Fernanda föddes tog mormor hand om henne då far gav sig vidare på nästa äventyr.

Fernanda växte upp i Quechuakulturen med alla speciella ritualer och traditionella danser (Tobas) som hör till. Hon var alltid beredd att hjälpa till i förberedelserna vare sig det gällde slakten av en lama eller tillredandet av Tinku-puro. Ett par gånger om året kom hennes far för att besöka byn och Fernanda såg fram emot detta mer än allt annat.

Under en skördesfestival tillägnad Pachamama Fernanda besökte när hon var sjutton år gammal mötte hon en Metodistmissionär som hade kommit för att studera indianernas seder. Mannen lockade henne avsides och tvingade sig på henne. Hans verkliga syfte var att straffa indianerna för att de dyrkade avgudar och hoppades kunna avskräcka dem genom att förvandla en av deras egna till ett monster som snart skulle komma behöva dricka blodet från sina vänner. Mycket riktigt, Fernanda blev vampyr, och kunde inte kontrollera hungern. Hon dödade sin mormor och hörde hennes ande tala till henne genom det gamla blodet, Hon dödade sin unga moster och kände skuld över vad hon gjort.


En Malkavian med ett stort intresse för goda andar av olika sorter (inte riktigt samma typ av andar som Giovanni håller på med, utan mer naturandar och själsliga andar.) Hon är övertygad om att de finns överallt och tror på att de kan besitta folk också. Hon tror sig också ha krafter som gör att hon kan fördriva dessa, genom en spirituell dans eller liknande. Hennes besatthet av andar uppstod redan under hennes dödliga år, då hennes far (Luis-Fernando Ramón) dog. Han begravdes på en kyrkogård i Santa Cruz, den som Don Giovanni bor på, och Fernanda var till en början god vän med honom då hon ofta kom och besökte sin fars grav där. Emellertid så fick Fernanda erfara Giovannins "mörka krafter" som hon kallade det, när han kallade tillbaka honom från de döda. Fernanda, som vid det här laget blivit invigd av en förbipasserande Malkavian, blev övertygad om att han förslavade hennes fars ande genom att frammana honom. Hon pratade aldrig med honom igen, och spred rykten, såsom bara hon kan göra, genom staden om hans "lömska planer och onda uppsåt". Trots hennes lätt hysteriska läggning, har hon en stor övertalningsförmåga, och emedan hon genom åren växte i status (ända till klanfurste av sin klan), förlorade Don fler än en viktig allierad som blivit uppskrämd av Fernandas kanske lite för livliga fantasi. Alltsedan dess har de varit bittra fiender, men som hållit sig på sin egen kant.

När Chelsea kom för att samla folk till en expedition för att hitta Tremere-Chantryt ute i träsket Bañados de Izozog var hon mycket entusiastisk, och intet ont anande. Men när Fernanda vägrade ta sig över en damm via ett rep som de spänt upp däröver fick hon erfara Chelseas egentliga syfte. De glasskärvor hon hängt i sin hatt för att fånga "busiga träskandar" med (efter det att Li Peng krossat ett av prinsens fönster) kom nästan att bli hennes död. Om inte Li Peng och Anatole hade lurat i buskarna när Chelsea förlorade tålamodet hade hon varit död nu. Det trodde de andra också att hon var efter att de glömt henne därute efter att de skyndat sig hem innan solen gick upp. Hon överlevde dock genom att hon hittade ruinen och övernattade där. Hon kom tillbaks, men skulle snart råka ut för ännu ett förräderi. Li Peng plockade, tillsammans med Oskar, upp henne då hon gick ute på gatorna i ett villaområde i Santa Cruz. Hon trodde att Li Peng var på hennes sida, bara för att sedan bli förd till Changs tjänares hus. Där blir hon pressad på information om - lite allt möjligt - men hon avslöjar inget. Urban "skulpterar" om hennes ben till en fiskstjärt-liknande sak, så hon ser ut som en sjöjungfru, bara för att kort därefter bli hämtad av ett gäng Assamites som var på räd i huset (däribland Anatole) och sedan dumpad i en sjö, uppklådd av en av Setite-prästernas underhuggare. Hon lyckas dock ta sig tillbaka till Carlos hus, men det är nedbrunnet… Där hittas hon sedan av Clark, den nya prinsen, som tar vårdnaden om henne och låter henne bo i hans eget hus där hon gjorde efterforskningar i papperna som han tagit med sig från huset. Den "lyckan" varade dock inte länge, Don Giovanni ville ha henne i utbyte mot Carlos nalleoch den saken ordnade Felicia lätt, trots Clarks misstycke. Han, Clark, kom emellertid tillbaks för att kräva henne tillbaka. Efter eliminerandet av Miguel lämnades hon dock återigen tillbaka till Don Giovanni, som förvarar henne i en stor fågelbur. Den hänger från taket i ett av rummen i sitt hus på kyrkogården där hon nu sitter och gråter från kväll till gryning.

Inte längre. Fernanda är Bartholomeus dottersons sondotters sonsons dotterdotter och de delar en psykisk länk. Så fort Bartholomeus färdas ut i astralplanet försätts Fernanda i en trans. Detta för att hon inte lärt sig den femte nivån av Auspex. Annars skulle hon hamna i astralvärlden samtidigt som han gick ut där. Och vice versa… Walter visste att Fernanda hade något värt att veta om Bartholomeus, och åkte för att ta reda på vad. Don Giovanni lät till sist Walter prata med Fernanda, men Lupe brände ner huset sekunden efter. Trots Walters löfte om att han skulle få göra vad han ville med (läs diablerera) Bartholomeus. Som tur var är Walter snabb och lyckades sno nyckeln utav Don Giovanni och befria Fernanda från buren, innan hon brann inne. Nu är Fernanda fri. Och riktigt arg.

Fernanda blev som sagt räddad av Walter. Han tog henne till sitt hotellrum och ringde sen Sid och meddelade att de skulle göra entré i staden. Fernanda sitter i rullstol och de beger sig alla tre till prinsen, som välkomnar dem och godtar Walters och Fernandas förfrågan om att Fernanda ska få bo i Elysium. En inredare kontaktades, och ett rum till henne ska göras i ordning.

Varje årsdag av hennes fars död, den 1a November går Fernanda och lägger blommor vid hans gravsten. Hon bad nu Enrico Morales att köra henne dit, eftersom det skulle vara alltför mödosamt att ta sig dit själv. Det hela gick ganska snabbt, men när de ska gå tillbaka till bilen igen känner Enrico något på axeln… Det är inget där. De kör tillbaka till Elysium. Nu har en spirito kontrollerad av Don Giovanni följt efter Enricos bil till Elysium – nu vet de var hon håller till…

Poolen i Elysiums källare blev klar först av allt och så fylld med vatten. Medan de andra klurade på Solstenen, höll hon sig så långt borta som möjligt. När Esmeralda kom backade hon nästan ner i poolen, vilket senare skulle fortföljas av Esmeralda själv. Detta fick Fernanda revansch på när Isobel på rampen störtade mot Esmeralda och knuffade ner henne i vattnet varpå en hungrig Fernanda drog ner henne till botten och drack med håg.

Kända förmågor

Telepati
Andekommunikation?

Kontakter

Allierade

Alano Izquierde

Fiender

Don Giovanni
Bartholomeus

Citat/Soundtrack

Limp Bizkit - Rollin'

Fernanda

Fernanda
Spelare — SLP
Koncept — Andeviskare
Klan — Malkavian
Förbund — Camarillan
Skapare — Okänd
Scenarion — Santa Cruz by Night
Inträde — SCBN01
Citat — Ni gör andarna arga, och det gör mig obehaglig till mods.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License