Esmeralda Nasipak

Esmeralda

Esmeralda
Spelare — SLP
Koncept — {$koncept}
Väsen — De Väna
Hov — Scharlakanshovet
Scenarion — Santa Cruz by Night
Inträde — {$intrade}
Citat — Ni gör världen till en evig höst, dyster och utan drömmar.

Välbärgad och lika intelligent som hon är vacker. Den förtrollande skönheten Esmeralda har verkligen allt verkar det som. Hon är vältalig och politiskt engagerad i det borgerliga ADN (Acción Democrática Nacionalista) och dömer gärna folk efter deras förmåga att debattera och argumentera. Om någon visar sig vara ett värdigt motstånd till henne och hennes skarpa tunga kanske hon inte ignorerar dig fullkomligt framöver.

En annan av Esmeraldas passioner är ädelstenar och hon är en dedikerad samlare. Ju dyrare och pråligare desto bättre. Men hon söker sig gärna till mytomspunna juveler och gillar när en sten har det där "lilla extra" som gör den så värdefull i samlingen.

Hon klär sig endast i de finaste tyger och dricker bara det finaste vinet, men uppmärksamma personer ser att bakom denna perfekta fasad finns något oväntat. Det är sällan Esmeralda ler. Vilken börda hon bär?

Det återstår att se.


En Changeling av släktet Sidhe. Hon är mycket engagerad i politik och statens välfärd är en fråga som hon gärna debatterar med den hon anser värdig. Om denne talar väl för sig kan hon till och med fatta tycke för honom. Hon är medlem i ett av de mer borgerliga partierna i landet och närvarar vid samtliga kongresser och andra möten. Hon blev ofrivilligt bekant med Clark då de träffats på en fin nattklubb och Clark efteråt gjort några besök hemma hos henne med förevändningen att han ville börja en droghandelsverksamhet, när han egentligen ville göra henne till sin ghoul. Han hade ingen aning att hon var älv-folk, men hon fick senare erfara vad han tillhörde för slag. Efter att hon druckit en gång av honom gick hon med på att ”samarbeta” med honom, om han hjälpte henne få tag på den del av Hieroglyfpappret som Rodrigo hade kommit över med hjälp av Anatole. (Som på impuls stulit den från Carlos, när den låg i hans byrålåda, mitt under anstormningen av Carlos villa.) Det gick mindre lyckat, och efter att förhandlig inte lyckats på första försöket, övergick Clark till våld. Detta är dock inte att rekommendera mot Assamites. Clark ”dog” (tog självmord för att han inte kunde leva med skammen) tyngd.

Esmeralda är den enda icke-invigda person som känner till Hieroglyfpapprets egentliga betydelse, och är därför en av dem som letar efter det. Men till skillnad från de andra parterna gör hon det inte för att få ”dess makt” eller för att ”rivalisera”. För henne är det en fråga om överlevnad. Det mörka töcken som skulle utgå ifrån pappret om ritualen fullbordades skulle vara full av banalitet, det skulle ha förödande effekt för henne.

I och med att Clark dog, tappade hon kontakten med Santa Cruz vampyrer (good riddance) och beslutade sig för att istället ägna all energi åt att försvara sig på ett annat sätt. På changeling-sättet… Prins Carmelita av Lima hade kommit över en ”älvskatt”, en smaragd med förmågan att utstråla solljus. Esmeralda har en längre tid försökt köpa den utav henne, men detta utan resultat. Hon tvingas tillgripa lite mindre hederliga metoder för att komma över smaragden, men det handlar ju trots allt om liv eller död.

Hon dog. Efter att ha begett sig ner i lejonkulan i ett desperat försök att ta tillbaka Solstenen blev hon dränkt och avdagatagen av Fernanda.

Se även

La piedra del sol

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License