Donnchadh McGwyvernyn

Donnchadh (Duncan) är en bekant till Benjamen Holmscroft. Inte en sponsor till samfundet, men likväl en vän i nöd. När hans syster Morna oroade sig över sitt barn åkte ni upp för att träffa paret Angus och Morna Cameron i McGwvernyn-släktens arvsslott Midmar i Aberdeenshire. Duncan, som tagit sig friheten att åka från Glasgow och visitera sin syster i ett par veckor (till Mor Camerons förtret), ville rakt inte höra något trams om det övernaturliga, så ni åkte dit inkognito. In i det sista förnekade han vidskepligheterna om älvor, men bar själv på en hemlighet som gjorde honom själv förtjänt av epitetet "fairy". Vad han senare såg fick honom dock att omvärdera sin rationellt vetenskapliga syn på världen.

Duncan ville sin syster väl, och även om han hellre skulle låta medicinera henne än att låta släktnamnet lida hade han inget med barnamordet att göra. Hans enda hemlighet var hans affär med den unge trädgårdsmästaren Jack, vars avslöjande nästan orsakade ett för tidigt farväl av våra hjältar.

Duncan har efter Mornas "olycka" vid älvringen sett till sin syster och sett till att skicka hålla bedragarna Cameron borta från slottet.

Duncan är en delägare i en båt som byggs av British India Steam Navigation company - Hennes Majestäts Skepp Raven.

Milisen - Duncan åkte till London för att ta emot medalj av drottning Victoria för sina bidrag till Brittiska imperiets flotta.

Donnchadh McGwyvernyn

Donnchadh McGwyvernyn
Spelare — SLP
Koncept — Skeppsingenjör
Scenarion — Veckor i en ballong
Inträde — Främmande
Citat — Älvor? Här? Omöjligt! Varken i faggorna eller min garderob.
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License