Cyrus Bailey

Trollkarlen på ön har inte haft det lätt! När han fick veta att hans kära elev, Myrtle omkommit i en exorcism tog paranoian över. Cyrus, som redan innan bosatt sig långt ut på udden av en ö för att kunna jobba ostört och komma undan smågrytors öron, behövde bara det för att trilla över kanten och bli hatisk och ond. När hans hustru sedan övertalade honom att skingra de mörka molnen, skapade han Cirrus och Stratus och stängde in sin oro, Stratus, i en prototyp till en trådlös telegraf. Cirrus bjöd sedan i god tro in både häxjägare och melodramatiska författare till sin stuga, strax innan våra hjältar råkat krascha vid hans hem i Kusten klar och "hjälpa" honom pussla ihop sitt psyke igen. Cirrus lämnade dem med gåvor, och Stratus såg dem inte längre som fiende nummer ett. Förhoppningsvis.

Cyrus Bailey bor på den västligaste kusten av Isle of Wight tillsammans med sin hustru Sally Bailey, sin lärjunge Hugo och gärna en husgäst eller två. Bailey är även uppfinnare och hans stora passion är högteknologiska manicker och prylar som han gärna ingjuter sin magi i. Hans specialitet inom trollkonsten är de kosmiska krafterna: manipulera väderleken, gravitationen, elektrisk spänning. Utöver det: telekinesi, levitation, teleportering. Effekter med materia såsom reparationer, forma gaser, vätskor och solida objekt.

Cirrus vs. Stratus

Cyrus har i en tid levt som en bekymmerslös man. En optimistisk, vänlig och godtrogen man. Detta var ett beslut han tog tillsammans med sin hustru för ett antal år sedan, då han plågades av svår paranoia och grav personlighetsstörning. Cyrus kallade sina mörka tankar för Stratus och försökte betvinga dem bäst han kunde, men de manifesterades då och då i plötsliga vredesutbrott och veckor av allvarliga paranoida psykoser. Det var Sallys idé att Cyrus skulle försöka orosmolnen och försöka förpassa den delen av hans psyke till en sluten glaskupol (en idé hon fick av sitt intresse för marmotinto) i en av Cyrus mindre lyckade uppfinningar - ett första försök att bygga en elektromagnetisk telegraf. Hon bad deras vaktmästare att gömma den på ett ställe där ingen skulle hitta den, efter att Cyrus även strött lite osynlighetsstoff över apparaten. Så kom Stratus till fyren. Så återstod Cirrus, en person oförmögen att misstänka någon för att kunna göra en fluga förnär. Men en magikers psyke är kraftigt, även när det är brutet itu: Stratus lärde sig skicka eteriska signaler via teknologiska apparater, närmare bestämt skrivkulan, och sin vana trogen instruerade han Hugo att "vara på sin vakt".

Nu är Cirrus och Stratus återförenade. Om Cyrus återgår till sitt forna jag, kan hända att Stratus dominerar hans tankar, men om Cirrus tagit starkare fäste kanske vi vågar hoppas på en mer balanserad Mr. Bailey framöver…

Cyrus Bailey

Cyrus Bailey

1812- (58 år)

Spelare — SLP
Koncept — Galen uppfinnare
Bana — Obrimos
Order — Free Council
Scenarion — Veckor i en ballong
Inträde — Kusten klar
Citat — Den tar in signaler via molnen som sedan styr det här rotorbladet. Osäkert? Inte då!
Inget rollformulär
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License