Boyd Maclaren

Driver en lönnkrog i Hell's Kitchen och är djupt skuldsatt hos ett gäng gangsters, The Carvey Boys. Klubben är ordentligt framgångsrik, men stora delar av intäkterna går till Carvey Boys som är en utbrytargrupp till Gopher Gang som bootleggar och förser klubben med alkohol, delvis på krita. Ledaren för gänget, Irving "Tails" Buckley, hade ett växande fiendeskap med ledaren för Gopher Gang. De dricker alltid gratis där, vilket gör att atmosfären i klubben inte alltid är den han skulle önska. Största intresset är jazz och klientelet kommer främst för det duktiga husbandet, varför både societeten och en och annan entusiastisk guido kan tänkas titta förbi. Medlemskap efter rekommendation är dock ett måste.

Jag invigdes som ett experiment. En forskande behaviorist såg mig skära upp mitt kött, arrangera det, äta varannan bit och sedan gå tillbaka för att äta de kvarvarande bitarna i rätt ordning: Det vill säga på ett symmetriskt sätt som förebygger svälten i världen och också negerar boskapens lidande. Och eftersom det är Boyd som är orsaken till det så är det bara Boyd som kan ställa det till rätta.

Jag är en vänlig person, men de så kallade goda gärningarna är ett resultat av mina massiva skuldkänslor över hur mina negativa tankar påverkat världen på ett negativt sätt. Det ritualiserade tillrättaläggandet gör mig lugn men om något hamnar väsentligt ur balans och jag inte kan "fixa till det" kan min reaktion bli alltifrån panikattacker till nedstängning till våldsamhet.

MAnfred Harlander hade utvecklat en teori. De vampyriska behoven kan vara ett resultat av psykologiskt trauma och vampyrismen därmed till stor del ett psykologiskt tillstånd. Varje vecka möts Mr Harlander och Boyd för en session av psykologisk utvärdering och (om Manfred är på humör för det) mentorskap.

Gänget försöker tvinga på honom smeknamnet "Brick", (He's nice enough that Boyd-feller, but he's thick as a brick) i hänsyftning till hur lätt de lurat in honom i ett beroende. Boyds udda beteendemönster förminskar inte heller bilden av att han är en smula efterbliven och harmlös. De skrattar åt honom, inte alltid i mjugg.

Boyds barndom

Boyds far var offer för irländarens förbannelse. När han tog sig över till det förlovade landet med sitt arv och gifte sig med Boyds mor fanns det inget annat val än att jobba på bygget på dagen och supa bort lönen på kvällen. Arvet han hade med sig räckte till att försörja sin hustru och son ett tag, men ju mer pengarna började sina, desto mer återhållsam måste Fru Maclaren bli med hushållskassan. Istället för att steka köttstycket skars det upp i mindre bitar, lades omsorgsfullt saltade in i sju träaskar som alla tillhörde varsin veckodag. Vårt te drack vi också med vördnad – vi delade alla på en tekula, som drogs först i den yngstas mugg (min lillasyster som sedermera ådrog sig rakit), sedan Boyds, sedan moders, sedan påtår i motsatt riktning. ”Varför kan vi inte äta två bitar idag mamma? Det är ju ändå söndag” kunde Suzie fråga. Men Boyd visste redan svaret, innan mor hann förklara: ”Ett undantag idag och vi får lida för det imorgon. Allt vi gör, Suzie, gör ringar på vattnet.”

Idag finns det två saker Boyd tar för sanna. Den första är: hur lite pengar en man än har, kan man alltid lita på att det finns nog till whiskey. Så utskänkning var såklart det som hans rationella affärshjärna såg som den mest lukrativa branschen.

Två: Rutiner förebygger elände och fördärv. Och två saker som kan förefalla helt orelaterade kan i själva verket ha direkt påverkan på varandra. Så varför chansa om konsekvensen kan vara katastrofal?

Störning

Tvångstankar

Nivå: Grav

The trauma, guilt or inner conflict that causes this derangement forces your character to focus nearly all of his attention and energy on a single repetitive behavior or action. Obsession relates to an individual's desire to control his environment — keeping clean, keeping an area quiet and peaceful, or keeping undesirable individuals out. A compulsion is an action or set of actions that an individual is driven to perform to soothe his anxieties — placing objects in an exact order, constantly checking to make sure a weapon is loaded, praying every few hours to give thanks for surviving that long.

Effect: Determine a set of specific actions or behaviors that your character follows to the exclusion of all else (even if doing so interferes with his current agenda or endangers his life or others'). The effects of obsessive compulsion can be negated for the course of one scene by making a successful Resolve + Composure roll at a -2 penalty. If your character is forcibly prevented from adhering to his derangement, he may lose control among enemies or allies and attack either (or both) indiscriminately.

Rök över Manhattan - Fickkalendern

Klubben

 • The Furnace är öppen mellan 20 och 01.
 • När snuten är flåsar i nacken blir det ökentema och vi serverar Crystal Oasis (club soda on the rocks)

Domän

Området omkring klubben, som inkluderar några kvarter, har Boyd fått tilldelat sig som domän.

Hamn

Utöver de många lås och reglar han har på sin ytterdörr kan man knappast säga att hans haven är ett särskilt säkert ställe. Även när han ritualmässigt reglar, låser upp, reglar av, vrider om nyckeln ett tiotal gånger, för att göra det säkert och beboeligt så kvarstår faktum: loftvåningen ligger i den sämre delen av stan – tvärsöver gatan från hans klubb vilket nog skulle göra det lätt för den som lurpassade att luska ut varthän det bär när morgonen gryr; det enda fönstret må vara väl barrikaderat, men det innebär också att flyktvägarna är få.

Relationer

Mentor

 • Manfred Harlander — Sire och Malkavians klanfurste. Han ser inte Boyd som ett socialt ting som representerar honom på något sätt. Men det har sina fördelar om ens child inte är helt hjälplöst, så har förser Boyd med enbart de allra nödvändigaste verktygen och informationen för att inte helt göra bort sig.

"Boss"

 • Paul Foster — Sheriffen i staden vet mycket väl vem jag är och har ett gott öga åt mig.

Allierade

 • Clarence Gennett — En av ägarna till skivbolaget Gennett Records som spelade in många av de tidiga jazzikonerna. Frekventerar klubben på "gästkvällen" för att hitta nya talanger och förser mig med inspelningar att lägga till min ständigt växande samling vinylplattor.
 • Irving "Tails" Buckley - Ledaren för Carvey Boys.

Retainer

 • Perry Bolan (Anställd) — Assistent, värd och hovmästare i klubben. Charmar gästerna och är mig lojal så länge lönechecken har täckning. Jag har inga planer på att göra honom till ghoul. Why fix it if it's not broken?
 • Grant (Ghoul) — Bartender som ständigt frågade om "extra work", vad som helst, jag kan reparera din bil, springa ärenden… Till slut fick han bli en i min herd. Jag brukade ge honom $50 per session. Nu är han blodsbunden. Det var dels ett sätt att skydda maskeraden: Grant ville upphöra med donerandet men Boyd ville inte låta honom och blev en smula aggressiv (Dominate). Samtidigt som "The Son of Dracula" härjar i närheten bör han inte bli uppskrämd ytterligare. Grant fick bli ghoul. Det underlättar både Boyds ätande och skötseln av baren.

Herd

Jag tappar dem ritualistiskt på blod, en kvarts liter från vänster arm, en kvarts liter från höger arm, en kvarts liter från vänster innanlår, en kvarts liter från höger innanlår.

 • Tulley — I riktiga knipor skickar Manfred över sin ghoul, Tulley. Det är inte kutym, men att dricka av hans ghoul är bättre än att bli utsvulten resonerar Manfred, som inte heller vill se att jag botas. Att facilitera mina ritualer är hans sätt att hålla mig i schack, att göra mig förutsägbar och stärka beroendet av honom. (Vad Tulley är för person får du bestämma själv om du vill)
 • Grant (se ovan)
 • Charlene (se nedan)

Fiender

 • Battery Bill — Battery Bill är en Brujah som ingår i Carvey Boys som deras vampyrmaskot. De andra vet givetvis inte att han är invigd, men han är så ivrig att imponera och visa sig på styva linan att Maskeraden nedprioriterats till förmån för snygga, våldsamma entréer genom dörrar, Celerity-accelererat låneindrivande mm. Bills högljudda skrävlande, gängbrödernas klappar på axeln fick mig att reagera. Sheriffen har fått höra, men undersökningar visade att Maskeraden är intakt - än så länge. Battery Bill kom undan med en varning och sedan dess har han enbart gett mig skeptiska blickar.
 • Charlene Hennessy — En kvinna Boyd brukade ha relationer med. Hon blev väldigt co-dependent och de slutade, men när Boyd kom på detta sätt att få tag på sitt blod var hon den första han kontaktade. Hon tvekade inte en sekund, men har varit nyfiken på vad han ska ha blodet till. Hon hoppas och önskar i hemlighet att det handlar lika mkt om närhet för honom som för henne. Sen blev hon galen. I Boyds "ära" började hon mörda unga män och tappa dem på blod, för att lyckas med sitt konstverk: en "skulptur" som hon avtäckte på sin faders soaré inför hundratalet förskräckta gäster. Dedikationen hjälpte inte heller Boyds rykte. Även om Charlene nu är bakom lås och bom, hur ska Boyd kunna rentvå sitt namn från denna smutsfläck…?

Boyd Maclaren

Boyd Maclaren
Spelare — Dennis
Koncept — Jazzklubbsägare med tvångstankar
Klan — Malkovians
Förbund — {$forbund}
Skapare — Manfred Harlander
Scenarion — Rök över Manhattan
Inträde — Med kallt blod
Citat — Förlåt om jag inte tar dig i hand…
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License