Albin Thomasson

Albin

Albin
Spelare — SLP
Koncept — {$koncept}
Klan — Tremere
Förbund — {$forbund}
Skapare — Dean Humbry
Scenarion — Sfären
Inträde — {$intrade}
Citat — Livet är för kort för att fånga dagen!

Bakgrund

Född: 1964 Invigd: 1991
Albin är den mest pratsamma av alla ordensmedlemmar, mången gång har hans tunga eller busstreck satt honom i klistret. Albin är den som har mest kontakt med omvärlden då han blir skickad till fastlandet på uppdrag (inköp, möten o dyl.). Detta på grund av att ingen annan kan navigera den nära två timmar långa båtfärden. Han ansvarar därmed också för att orden får sitt blod lagom till måltiderna. Hans färdigheter inkluderar telekinesi, levitation samt magiimitation och -igenkänning.

Mänskliga år

Född 1964, studerade på Handelshögskolan på 80-talet. Han var vice ordförande i studentkåren och mycket aktiv i studentikosa aktiviteter, såsom pubar och andra upptåg. Han var det enda barnet i en familj med arbetarbakgrund, modern arbetade i detaljhandel och hans far var lokförare i Eskilstuna. De stöttade inte hans studier, och kanske var det just därför Albin lockades av den världen, och så småningom bort från Sverige.
Albin rekryterades efter examen 1990 till London för att arbeta med introduktionen av det Tyska företaget Sennheiser. Han jobbade för dem i två år tills han blev sparkad av VD:n själv på grund av personliga skäl. Albin ska enligt Lettow ha utövat utpressning i syfte att bli befordrad och Albin fick utstå smutskastningskampanj följande incidenten. Albin själv verkade ta det hela med ro – detta kan förklaras av det saftiga avgångsvederlag han fick betalat till sig under bordet. Sanningen var att Albin, med andra ekonomer, ombetts omarbeta redovisningsformen efter starten på ett sånt sätt att skattemyndigheten inte skulle märka att den rapporterade omsättningen var betydligt lägre än den verkliga. Belöningen skulle vara aktieandelar. Det fungerade tills Albin bestämde sig för att byta spår. Aktierna hade ännu inte gett någon avkastning, så Lettow oroade sig för att Albin slingrade sig ur innan han hade befläckat sina händer och faktiskt tagit emot en muta. Lettow hotade att stämma Albin för kontraktsbrott om han lämnade företaget, varpå Albin förklarade att han gärna kunde ta emot en muta om det var så viktigt, men lämna företaget, det måste han. Albin hade vid det här laget redan slutat dyka upp, och det talades om konflikten på alla avdelningar. Lettow och styrelsemedlemmarna var så djupt insyltade att han kände sig tvungen att hitta en syndabock. Detta först efter att de ”sparkat” Albin och gjort utbetalningen. När polisen väl utfört utredningarna implicerades och dömdes flera ekonomer, revisorn och styrelsemedlemmar, men Albins muta kunde inte spåras på samma sätt och han drog sig tillbaka till Sverige med ett fyllt bankkonto.

Förvandlingen och första åren som invigd

Albin invigdes i klan Tremere 1991 av en engelsk lärjunge i Bromley Chantry och alumn på London School of Economics. Han bodde med sin sire och mentor Dean Humbry och studerade i till och med dess att Chantryt fick en ny regent. Regenten var en rival till Humbry och ytterst konservativ och förbjöd studier av vissa vägar, som Technomantik, Den falska vägen, Förstörelsens händer och vägar som associeras med annat än den Hermetiska tradition han så fanatiskt iakttog. Humbry vägrade finna sig i läget då hans studiefokus var just Den falska vägen, likaså Albins. Ingen hakade på Humbrys försök till myteri, och Humbry blev snart utpekad som skyldig till ett maskeradbrott i Liverpool till vilket hans alibi inte var helt trovärdigt.

Albin återvände år 1998 till Sverige efter att han insett hur meningslöst hans tillvaro skulle bli där. Utan Humbry blev hans sysslor fler och hans studietid inskränktes svårt av den nye regenten. Dessutom hade Humbrys ”hädiska” skrifter beslagtagits och låsts in. Albin ägnade sin tid åt Telekinesi och Blodets väg, och en natt lyckades han stjäla tillbaka böckerna och anteckningarna. Skåpet de förvarades i hade förseglats på magisk väg och Humbrey hade tidigare identifierat det verkliga låset som en hermetisk inskription på baksidan. Albin förstörde skåpet och flög iväg över sundet till Belgien, för att sedan återvända till Sverige.

Roll i Svalnäsordern

Införskaffar ingredienser. Är den som oftast åker till stan.

Beteende

Albin är definitivt en streber, även om han själv inte erkänner det och det inte alltid är tydligt. Han verkar finna sig i sin situation till dess han ser en möjlighet till avancemang. Hans relation till Ojala är att de ungefär befinner sig på samma status varför Albin gör allting för att baktala och trycka ner Ojala.

Annars är han en trevlig och pratsam typ. Glad att få lite nytt blod i orden. Skvallrar/pratar gärna om de andra. Han berättar i början för alla om vad som gör alla till en sån bra medlem, men även om små ovanor de har. Tar på sig själv att ordna tidsfördriv – man kan inte jobba hela tiden!

Kända förmågor

Allierade

Måns Ekestubbe – Han är schysst. Påminner mycket om regenten i Bromley Chantry. Låter en köra sin egen grej liksom.
Sören Wrangel – Han beter sig som han har skitit på sig och försöker att inte visa det. Allt jag ser i honom är ett farthinder.
Lovisa Thulin – Hon kommer bara ut ur sitt rum när hon ska tvätta eller damma. Man borde kanske spetsa hennes blod nån gång så kanske hon släpper till och släpper in Sören. De kan båda behöva det.
Ojala – Världens roligaste snubbe! EI SAA PEITÄÄ! Han kan inte prata ordentlig svenska och det är sååå roligt! Finne och skogsmulle.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License