Albin Sätterström

Albin Sätterström

Albin Sätterström
Spelare — Tobias
Koncept — Vanlig kille
Väsen — Mörkerbarn
Hov — ?
Scenarion — Ett ögonblick i sänder
Inträde — Svarta Madam
Citat — "Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man mad"… Det är från Nyckeln till frihet!

Albin Sätterström är en rätt vanlig genomsnittspresterande kille som bor i en 2:a i Årsta. Han kör budbil (Heiko Leverans) för att få pengar till hyran och hans stora fritidsintresse: film. Hans pappa (Hans) är pensionär (fd polis) och hans mamma (Boel) är en av HM's inköpschefer på nationell nivå. Hans 2 flera år äldre systrar (Anna och Ingrid) är barnläkare respektive arkitekt… alltså rätt framgångsrika och drivna kvinnor i 35 respektive 39årsåldern, ett driv och en framgångsrikhet Albin saknar (något hans föräldrar är rätt besvikna på, men detta pratas inte om annat än i svepande ordalag)… familjen träffas nästan en gång i månaden (lite mer sällan nu när Ingrid fått barn) och äter middag. De stora samtalsämnena brukar vara det dagliga politiska läget, hur Theodor (Ingrids son) mår och om Albin sökt nått nytt jobb än.
(You get the picture?)

Albin har… hadde… har en on-off flickvänn vid namn Linnea. Hon bor mer eller mindre hos Albin, i alla fall har hon de flesta av sina saker där och sover under de perioder de är tillsammans. De är tillsammans mest för att de alltid varit det, sedan de var 19 i alla fall (och i ärlighetens namn faktiskt tycker riktigt bra om varandra) men de vet båda två att de inte är varandras stora kärlek. Linnea pluggar till journalist, tycker om rödvin och vill bo i en stuga i skogen med massor med katter när hon blivit vuxen. Hon äääääälskar Nic Caves musik och är jävligt bra på att få Albin på bra humör med små gulliga lappar hon lämnar här och var i lägenheten. Hon har en egen nyckel till den. Det är HON som brukar ordna majjan från sina kurskompisar. När de bråkar brukar Albin låta henne få rätt. Hon är mycket stormigare än han och i regel så handlar hennes ibland märkliga små utbrott om något helt annat och i regel brukar hon be om ursäkt efteråt och berätta den egentliga anledningen till grälet.

Albin är på det hela taget en älskvärd förlorare… han har inga ovänner, bara vänner och familj som blir arga på honom emellanåt. Det är helt enkelt svårt att tycka illa om honom. Han vet att han är loser och är på något sätt ändå helt okej med detta. Djupt inom sig vet han att en dag så kommer den där stunden komma då han faktiskt vet vad han vill göra och då kommer han att visa alla som inte tror att det kommer bli något av honom att 'jo, det blev det visst det!' De människor han hänger med (mest Linneas gamla vänner) skulle beskriva honom som en soft, reko kille som kan en jävlans massa om film och är väldigt bra på att imitera kända skådespelare (OBS: vet inte om du vill att detta ska vara en 'fördel').

Albin är ganska grå… inte helt färglös, men han är lite kille som fortfarande väntar på att det egentliga livet ska börja och fram till dess är han i alla fall tillräckligt nöjd med omständigheterna i sitt liv för att låta tiden gå utan att ta tag i det själv. Han sätter i regel andra i första rummet och om man bara får sätta en enda etikett på honom skulle den vara: SNÄLL.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License