Mecenaten

Handling

Trött på det avskiljda livet i lantliga Trentino och då Holmscroft avråder från att återvända riktigt ännu, styr ni ballongen mot det vackra Verona.

Men i denna anrika stad av kulturell stolthet kan man vara säker på att fåfänga, lust och girighet är synder som frodas. Blir vistelsen en turistresa till Giuliettas balkong, eller får två herrar (och en dam) i Verona visa, att tuktas det övernaturliga?

Inbjudan

Käre Ärade Unge Herr Wellington!

Jag hoppas detta brev finner Er i godaste hälsan! Undertecknad, det vill säga jag som skriver är Conte Bernabò Alberti Cermison, bekant såsom lyckan ville det, med Ludwig von Eschenbach den ljuvlige Österrikaren.

Nå till mitt ärende, nämligen det stora nöjet jag har att bjuda in Er, Ärade Unge Herr Wellington, och ert mest charmande resesällskap, att kinesa i mitt stadspalazzo under er vistelse i Verona. Ja! Österrikiska Fågeln kvittrade i mitt öra att de mest fantastiskt angenäma husgäster (och då särskilt en med namnet Wellington!) ämnade stövla vidare genom Italiens färska kungarike. Låt mig bli er värd! Förtrollande!

Myckna fester och självklar är ni alltid dess gäster. Hoppas cellospel och sjungna arior inte ska störa. Betjänstefolk bistår vi Er med vad än Edra behov må vara.

Förlåt mig om detta brev är oläsligt. Jag anställde en översättare som till synes ha knäck i lurarna. Och är dum. OM ni dyker upp vore det en ynnest att få husera er. Om svar anges, gärna det!

- Conte Cermison

Persongalleri

Conte Bernabò Alberti Cermison
Gottardo Aldighieri
Luigia Fioravanti
Angiolina Selva
Brentley Hayes
Milo Vilardi
Silvana Torello
Rainaldo Magliaro
Slaktare La Rosa
Griselda Frezza

Citat

"Håll dig borta från det italienska köket" - Edward till Rainaldo

Dagböcker

Bilder

Veckor i en ballong 12

{$del}
Tema — Kultur till varje pris!
Plats — Verona
Tidsperiod — 1873
Föregående — Risorgimento
Nästa — .
Rollfigurer — Alexandra Addington, Edward Wellington, Filip Danielson
binoculars.png
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License