Mata katten
  • Hindra Jens Ritterfors från att komma till mötet.

Karin lämnar ett kryptiskt meddelande till Gitta på telefonsvararen.

Karin har en ”vän” som jobbar på café (Café Linnéa) som har en extranyckel till Karins lägenhet.

”Hej lillan, du jag åker utomlands i nåra dar men kan du passa katten medan jag är borta? Tack du vet var nyckeln är. Han får inte gå ut imorgon bitti. Ha det gott du!”

I en kakburk formad som en katt som står på en hylla i köket ligger det en plånbok. 740 kr i kontanter, svart amex, SATS, körkort som lyder Jens Ritterfors, (en googlesökning ger Handelsbank Finans Torsgatan 12, Fondförvaltare).

Tittar de på hans kalender på något sätt ser de att han har ett möte med Daniel Hultborn, Chef Nya Affärer Nyhetsbolaget kl 8:00. (solen går upp ca 8:30, den går ner ca 14:50) Jens bor på Hälsingegatan 19.

Han förvaltar Mauritz Linder-sällskapets fond som ska möta Daniel Hultborn + jurist och diskutera en delfinansiering av nästa säsong av Efterlyst. Han har fått en summa och ska bara förhandla kring den, inte ställa några krav på innehållet (det kommer senare från toppen). Researchar de Mauritz Linder-sällskapet hittar de en viss Gudrun Jägerskiöld som sitter i styrelsen.

Uppdraget blir att hålla honom borta från mötet, det är allt. C-H övertygar Jens att han är sjuk och behöver ta en sjukdag.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License