De oövervinnliga

Resumé

Ordern är inte nöjd

Jessaiah Stephens söker upp Paul Foster för att uttrycka Goldbergs missnöje över mordet på Zerg samt fråga varför Cleo inte genast överlämnats till Goldberg. Foster förklarar att allt är i sin ordning - Prinsen är underrättad och Cleo jobbar på The Furnace. Foster blir aggressiv, Stephens blir defensiv. De skiljs som frienemies.

Goldberg låter avlägsna sin samling 1800-tals konst från Beaufords galleri. Beauford ringer och undrar snällt, varför? "Ni skulle hitta min dotter, inte mörda min vän" blir svaret som genast accepteras av konsthandlaren.

Stephens besöker Marlenes sminkloge efter framträdandet med en proposition. Ordo Dracul wants her! Hennes talanger har tydligen imponerat, är hon intresserad? Stephens uppvaktning faller platt när Marlene svarar på frågan med fler frågor som Jessaiah inte är beredd att svara på. Jessaiah lämnar förslaget att gro.

Park Row

Robert Carlton besöker Beatrice med ett uppdrag. Jordstrålningen. Leylinjerna. Något är annorlunda. Undersök saken. Dong Mei vet mer, men hon vill introduceras för historiens hjältar. Efter Fristadens Gille träffats får de mötas i Park Row Elysium.

Dong Meis förfrågan är enkel. Kan de hjälpa henne bryta sig fri från Goldbergs tyranni? Kantoneserna har reducerats till andra klassens Mekhet i Stephens distrikt. Dong Mei vill att Foster ska ta över Chinatown som Sheriff. Men intrigen är mer komplicerad än rivalitet mellan två falanger inom samma klan: hon tror att Goldberg förgiftar Prinsens blod med opium.

  • Ledtråd 1: The Flying Dragons (allierade med Dong Mei) levererar på omvägar vallmofrökapslar till Antonio, en specerihandlare och möjlig ghoul i Goldbergs ficka.
  • Ledtråd 2: Blodstickor (Marker till Mahjongspelet) har stulits från från hennes tehus, The Scarlet Dragon Inn. De "välsignade" stickorna kvitteras ut i dörren i en svart sammetspåse. När en spelare sedan rör vid dem fylls de med hans blod utan att hans själv märker det. Orörda stickor kan alltså användas för att åderlåta en person, och när läggs släpps i ett kärl vatten byter stickan ut vattnet mot blodet. En förbrukad sticka (vattensticka) måste välsignas på nytt för att kunna användas igen.

Dong Mei misstänker att Goldberg använder sig av deras stickor för att smuggla ner opium i prinsens föda. Och om inte mig, så vill ni väl hjälpa prinsen?

Belöningen är att få kvittera ut oändligt antal Mahjongstickor att spela med på The Scarlet Dragon Inn. Ett lätt sätt att vinna små mängder blod, men som garanterar att mätta den hungrige.

Mahjong i tehuset

Dong Mei låter dem hälsa på Cheng Foo, en "spanare" som var instängd i samma balsal som våra vänner, men tydligen en längre tid, och tydligen på ett sätt som gjorde honom till ett kolli.

Hon lär dem Mahjong. Förklarar att de måste lokalisera sticktjuven genom att göra stickprov av stickor. Hitta en vattensticka, och tjuven sitter antagligen vid bordet. Sagt och gjort. En kaukasisk student, med mycket att dölja fick smaka på Fosters vrede efter att Beauford skickligt vunnit ett flertal rundor över ett par dagars spelande. Studenten angav Al Arthur, bror till prinsens seneschal, tillika "hovleverantör". Det är även känt att prinsen har en personlig munskänk som smakar av allt Al Arthur levererar. Intrigen tätnar. Är konspirationen större än vi alla trodde eller är Goldberg väldigt skicklig.

Studenten förklarade efter vissa hot från Foster, men framför allt Beaufords subliminala övertalningsförmåga, att han fick ett tips att köpa studentföreningens tjack hos Antonio. Men när en viss Arthur mötte honom i dörren tog hans liv en ny vändning. Plötsligt skulle han spela Mahjong och smuggla stickor, och opiumrökandet var en viktig del i det hela. Han vädjade att de inte skulle göra honom illa, och släpptes efter att ha lämnat över de "orörda" stickorna.

Diskussion uppstod om Al Arthurs inblandning, och vem som egentligen är boven. Dong Mei konsulterades och menade att ett möte var allt som behövdes. Hon skulle kalla på The Flying Dragons, och ha ett dussin män redo att sätta kulhål i förövaren. Allt som behövdes var en lokal, och en person.

Så, hur blir det? undrar Dong Mei i vän stämma. Är inte detta bevis nog att knäppa Goldberg? Eller Stephens som en varning? Eller tror ni Al Arthur är en ensam agent?

Personer

Philloneus Netherby

Philloneus Netherby är en rådgivare som var i farten redan under Obadiahs tid. Han tror på blodet som bärare av nobilitet och värdighet. Avkommor Honey Mahone Marcus Sitwell mfl Philloneus Netherby ...

Patrick Bruce of Elgin

Manhattans prins. Han drog sig tillbaka för några år sedan och har sedan dess kritiserats för att han inte varit tillgänglig och aktiv i de invigdas politik. För vissa var detta ett guldläge att hävda...

Dong Mei

Dong Mei äger och driver ett tehus i Chinatown vid Canal Street. Det finns möjligheter för invigda att beställa in servitriser att stilla hungern med, och övervåningen huserar även en spelhall i...

Jessaiah Stephens

Sheriff som är ivrig och glad att omvandla fel till rätt. Charmig och entusiastisk, men ibland lätt att kollra bort. Hans skapare George Goldberg som leder Ordo Dracul satte ofta agendan för denne...

George Goldberg

Sökare i det fördolda, skapare av det omöjliga. En av Prinsens närmaste rådgivare. Mekhet och Ordo Dracul som undersökte ockulta företeelser och strävade efter att lära sig så mycket som möjligt om...

Honey Mahone

När prinsens närmsta män slogs om förtroendeuppdrag och Al Arthur kammade hem leverantörsjobbet insisterade Netherby på att få installera en provsmakare. Netherby litade inte på bröderna och ville att...

Beauford Smith

Konsthandlare med böjelse för det mystiska. Fördelar Allierade Kostnad: ● till ●●●● | Typ: Social Allierade är personer som är villiga att hjälpa till med allehanda ting. De kan vara kollegor,...

Rök över Manhattan 4

{$del}
Tema — Konspiration på hög nivå!
Plats — Manhattan
Tidsperiod — Maj 1926
Föregående — The Secret Keeper
Nästa — Zeit Heist
Rollfigurer — Beauford Smith, Beatrice du Batille, Marlene Harlow, Paul Foster
vallmo.gif
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License