Dà Rathad 4

Kapitel 4

Det är januari 2002. Det börjar med att Rebecca försvinner. Leo har sedan ett bra tag skött om (den nu tioåriga) Brenna och det är hans advokat som informerar honom om läget.

Oanständigt förslag

Lilly upptäcker att en viss Mouse har varit osynlig snyltgäst i en hel vecka i Chandras lägenhet. Chandra menade att Lilly nog inte var redo att bemöta just detta problem (Mouse är ganska smutsig, och Lilly spenderar alldeles för mycket tid i städskrubbar) ännu och därför sa hon inget. Skälet att han gömde sig där var att sammansvärjningen verkar vilja åt honom nu, eftersom han tydligen talat bredvid mun. Philippe är död har han hört. Det knackar på dörren. Det är Rutor. Mouse kastar sig ut genom fönstret och Lilly släpper in besökaren. Han frågar artigt om hon sett en viss tjallare, vidare frågar han artigt om Chandra, förlåt, Ni Som Har Chandras Kropp, skulle kunna tänka sig att få bli människa igen. Lilly avvisar honom, men tar hans nummer. Rutor besöker även Gwen. Sist de sågs var hon Linette, men egentligen inte, Rutor hade försökt trots protester, men det fanns inga gömda minnen alls, än mindre såna som var äldre än trettio år, hur kan hon då vara Linette? De går en promenad och hon får samma förslag som Lilly men avböjer.

Försvunnen moder

Brenna blir orolig för att mamma Rebecca inte ringt på flera dagar. Leo försäkrar henne att hon bara är utomlands en stund, men snart tillbaka igen. Dan söker upp Leo och han frågar om någon sett Brenna. Han säger sig inte veta alls var Rebecca är heller. Han stöter även på Lilly, som känner igen honom och hälsar, men han känner inte igen henne. Hon kommer på sig själv att vara indisk och berättar att hon är en vän till Rebecca. Han frågar var hon är och om ”Chandra” vet var Brenna är.

Chessy och Saeed åker tillsammans med sina Bahari-vänner tillbaka till London. Tangwystl med följeslagare åker med ett syfte.

Mänskligt

Medan alla letar efter Rebecca och/eller Brenna på alla möjliga sätt och vis, blir Lilly påhoppad av en man på gatan. Mannen är illa däran och har enormt skärsår över halsen. Det är igensytt men inte särskilt sterilt. Mannen är klädd i trasor och bönfaller Lilly att hjälpa honom. Han använder till och med hennes rätta namn. Han håller i henne samtidigt som han hostar och gurglar blod och ber henne att hon ska inviga honom, annars kommer han att dö. Lilly vet inte vad hon ska göra, hon knuffar bort den äckliga mannen och tänker gå in för att desinficera sig själv, men Chandra ber henne tänka efter och då inser hon att det är Mouse som ligger på marken framför henne. Hon hjälper honom in i kliniken. Lilly står inför ett moraliskt dilemma. Hon vill hjälpa Mouse, men vet inte om det är möjligt, särskilt inte eftersom hon tidigare utfört en skyddande ritual över sig själv som … gör det särskilt svårt. Hon blir villrådig och ringer Leo. Mouse förklarar innan han tappar medvetandet att sammansvärjningen fick tag på honom. De stängde in mig i ett bås och sedan tog de honom till en apparat och stoppade slangar i mig och massa annat. Det fanns andra där också, de har lyckats med sin ritual, men ingen av de andra har någonsin överlevt mer än ett dygn. Det är därför de fortsätter testa på tunnblodiga, de är inte lika långt ifrån mänskliga.

Radhus i Sutton

Leo har mer eller mindre koll på att Chessy och Saeed återvänt, och att då åkte till Sutton av någon anledning. Många turer fram och tillbaka avslöjade att det var där Benedict höll frivilliga försökspersoner. Chessy och Saeed hittar både Aubrey och Rebecca där, men hon vägrar lämna stället med dem, hon ska få tillbaka Dan tillslut, och hon står inte ut att vara på det här sättet längre. Även om hon ville gå så stoppar de henne. Det går inte att resonera med henne bestämmer de och Saeed lämnar henne med en bild som etsar sig fast på hennes näthinna: (hemligt tills vidare) . Hon bankar hysteriskt huvudet i väggen. Chessy och Saeed fortsätter sin färd och Hierophant Tangwystl beordrar Chessy och Saeed ut på uppdrag som ska underlätta Moderns betydelse när Evas Sista Dotter måste välja väg att vandra.

Bedlam

När Lilly undersöker Mouse så är det mycket riktigt människoblod han har i sig. Han har även en puls, om än mycket svag. När Leo kommer hittar de en lapp i Mouse ficka. Det är en karta över Bethlehem Royal Hospital – Bedlam med anteckningar som röjer alla tvivel om att det är där de måste leta. När Leo och Gwen var i Sutton fanns inte Rebecca där, men likväl Aubrey.

Dan ger sig inte så lätt. Någon måste väl veta var Brenna är! Han åker hem till sin och Rebeccas lägenhet där han stöter på Gwen och Leo. Ett möte som slutar illa för Dans del.

Drömmar om modern

lilitu.gif
malort.jpg

Brenna börjar bete sig allt konstigare. Hennes lakan var svettiga av blod och hon drömde mardrömmar om ugglor och katter och att en kvinna höll hennes ansikte under vattenytan men att kvinnan ville väl. Brenna sjunger en trudelutt på grekiska och när Leo reagerar förklarar hon att det är Enkidu och att han har vaknat nu och sjunger den. Även Kemintiri är uppstigen, men hon är inte den hon var och alla i England bör se upp. Lilly hittar en hennatatueringsliknande symbol i nacken, målad omkring hennes månformade födelsemärke. När Lilly analyserar färgen är det malört, verbena, klöver, idegransbär och givetvis blod.

Galenskapens källare

Båda gängen lyckas hitta sig till Bedlam till slut och tar sig in och ner till katako… Till den nedre regionens celler där de finner många både villiga och inte lika villiga offer. Benedict blir bortsjasad misstänkt lätt, men var fortsätter spåret? Leo finner en darrande Megan i en av cellerna och tar tillfället i akt att gotta sig i hennes misär, men hon står fast vid sin tro, hon vill bli mänsklig. De lyckas lokalisera ”operationssalen” bakom en till synes ogenomtränglig vägg, och kartan visar inga andra ingångar. Gwen börjar forcera väggen med ett sjujäkla tryck, tills det blir möjligt för dem att komma igenom. På andra sidan har Rutor börjat undra vad som står på, och rätt som det är har Saeed teleporterat in (med risk att själv förvandlas till väggutsmyckning). Även Leo, Gwen och Chessy kravlar in och upptäcker Rebecca uppspänd i en fenomenal anordning. Pumpar och slangar rakt in i halspulsådern. Borrar, byttor, klämmor, sågar och en frän odör. Blodpåsen är upphängd och nästan tom. Villig eller inte, Rebecca skriker av smärtan fastän hon är uppenbart utmattad.

Saeed teleporterar sig in bakom Rebecca för att spänna loss henne, Gwen gör en ansats men Rutor drar undan hennes ben med en telekinetiskt och leviterar henne mot taket. Leo förvandlar sig till en blodpöl och lägger sig i bakhåll, men Rutor motverkar rematerialiserandet och Leo kämpar för att bli en hel man igen. Gwen försöker flaxa nedåt och under tiden förbereder Lilly en ritual… Saeed blir bestulen på blod och blir snabbt oskadliggjord. Leo hamnar också uppe i luften och Rutor är ännu oskadd men han har svårt att hindra alla som ger sig på honom och efter en stunds slagsmål på avstånd tappar Rutor koncentrationen och frågar sig varför han gör såhär, han plågades plötsligt av sitt samvete. Gwen och Leo faller till marken och slåss om vem som får sätta tänderna i Rutor. Om Rutor ens hade velat göra motstånd gick inte att bedöma innan hans kropp blev till aska. Gwen är så exalterad att hon slukar Saeed på kuppen. De ligger sedan utslagna på golvet dästa och belåtna. Chessy plockar ner Rebecca och lyfter med Lillys hjälp ut henne genom hålet och åker i ilfart till sjukhuset med Rebecca och en gråtande Brenna. Han känner på hennes handled. Hon har en puls…

Leo vill inte tappa siktet på Brenna, han tillkallar henne (på det övernaturliga sättet).

Chessy anländer till sjukhuset och lämnar snabbt över Rebecca till läkarvård utan att dra alltför mycket uppmärksamhet till sig själv. Han tar Brenna tillbaka till bilen, men hon vill inte följa med, hon vill hem till Farbror Leo. Chessy lovar att de ska åka till Farbror Leo, alldeles strax. Brenna vill åka nu! Efter lite bråk tar Chessy först med henne till Tangwystl för att få råd om vad som måste göras härnäst. Allt hon ger honom är ett kryptiskt: "Jag såg det när jag kom tillbaka från London och du var i Cardiff. Ett mörkt sken omger dig. Vi kommer inte alla att bli räddade, men du bär på svaret. Modern har rört vid dig, du är inbjuden."

Förvirrad droppar Chessy av Brenna hos Leo.

Arvet

Gwen vaknar ovanligt tidigt nästa kväll av att någon bankar hårt på hennes dörr. En man med stram uppsyn synar henne upptill och nertill och verkar lättad. Han lämnar över ett kuvert "Madame, c’est tard je le sais, vous vous avez cachée bien. Mais acceptez mes condoléances et ce lettre s’il vous plaît." Brevet är adresserat till Linette Rioult de Neuville och Gwen tackar, skickar iväg tjänaren och öppnar det. Det är på franska, så hon ringer över Leo för att få en korrekt översättning

Ma chère, chère Linette

Le présentation de cette lettre à toi signifie que j’ai mal réussi de retrouver mon humanité, ou peut-être que j’ai trop gagné et la dureté de trois siècles perdues m’a défait.

Pour toujours c’est toi qui est le seule qui j’aimait, et la seule qui je veux donner mon héritage parce qu’il apporte aussi bien à toi que moi. Le château est déjà la tienne. Tu l’accéderas avec la clé que tu trouveras dans un compartiment de la banque de Wegelin & Co à Marseille. Apportant identification et ce nombre

7738-3409-491-210

Tu trouveras aussi les documents de patrimoine nécessaires.

Si tu vives encore, et s’il te plairait, installe-toi dans la château – c’est le plus proche qu’on pourra être.

Nous ne nous voyons plus.
D’enfer à ciel,
Ton Philippe.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License