Dà Rathad 1

Kapitel 1

Embrace

Måndag 20 december 1993

Lilly Green - 23:13 Hon sitter i sitt enskilda laboratorium, det är sent. Hon håller på och förbereda sig för att gå hem. En kamrat från våningen under kommer upp (han har fått nyckel till rummet redan!! Mkt oproffsigt), med en låda och ställer in den i rummet: ”oj, jag visste inte att du var kvar. Haha. Eeehaheh. Jag har gjort en kanna kaffe, står i köket om du vill ha.” Han ska få hennes labb. Han håller på att flytta upp sina grejer. Frågar lite försynt när hon är ute……

Hon kommer hem och finner ett brev som väntar på henne. (perception roll: det är ofrankerat).

Hon ringer till Universitetet nästa dag, stämmer träff med Pryce på momangen och kommer till Universitetet. Hon får skriva på ett kontrakt (helt hederligt, men Lilly botchade på slaget och tyckte det var asfishy) och lämna sina uppgifter (namn, adress, personnummer, banknummer). Sally Richardson är med. Hon stoppar ner papperna och går. Nu är Lilly ensam med Pryce. Hon är rädd, men han gör inget utan säger bara att det ska bli trevligt att arbeta tillsammans i framtiden. När hon kommer hem och ska sova hör hon ett pipande och krafsande. Det är en råtta. Hon bryr sig inte. Nästa dag (faktiskt innan solen gått upp) vaknar hon och Liam står över henne. Hon försöker skrika, men han lugnar henne. När hon inte vill följa med till bilen slår han henne i huvudet med en lampa…

Leonard Pershing - Ska just gå från jobbet när Jo och Hasti kommer in. De vill hitta Lester, han är skyldig dem pengar. Hasti tjafsar och Jo slår sönder saker. När de förstår att Leo inte vet var han är går de, men hejdar sig i dörren (Jo viskar nåt om Mildred), kommer tillbaka och Jo slår ner honom med sitt trä…

Rebecca Whitehouse - Hon har just kommit hem från skolan. En korp pickar på fönstret (Godfrey animalism 4). Hon försöker ignorera den, men den är för störig. Bakom henne dyrkar Hasti upp ytterdörren (hon gömmer sig snabbt på toan) han går in för att sno grejer. Efter en stund kommer Jo. Hon säger att hon är där inne och att de måste gå. Då kommer Dan hem. Detta hör Rebecca och slår upp dörren. Rakt på Jo, som slår den tillbaka på henne. Hon hinner inte komma ut, utan Jo svänger sitt trä. Det hörs ett skott. Rebecca botchar och ramlar bakåt. Ett skott till. Hon försöker avvärja slaget, men Jo smäller till henne i huvudet…

Chester Finn - Baksmälla. Vaknar vid sju. Tar fem alvedon och lite örtte. Han häller det i en termos när hans polare kommer förbi och ska dra med honom på fest. Senare fyller han på med Franks Whisky. Lisa spyr lite på hans skor. Han kommer till festen, träffar en bekant och säljer lite LSD till henne. Drar ner med det gänget på ”the Drunken Dutchman” där han träffar en villig tjej. De går ut i en gränd och knullar. Hon går. Han zippar upp och tar en cigg. Han ser ett annat par. Han tar en joint. De ser inte honom. Hon dricker från honom. Hon inviger honom (Rob). Chester blir förvirrad, men han är ju hög… Dahlia ser honom och ser att han såg henne. Hon går mot honom, ger honom en, två raka högrar så han faller omkull och kastar sen en soptunna i huvudet på honom.

Gwendolyn Radleigh - Gwen kommer hem, efter att ha letat hela dagen har hon lyckats få en anställningsintervju imorgon på en 24h bilmeck som lagerarbetare. Ingen kundkontakt och inte alltför ansträngande sysslor. Packa order och sortera reservdelar. Hon hittar inte nyckeln, så hon inser tappat den eller glömt den när hon gick hemifrån eftersom Neelam var hemma. Nu är hon och jobbar på SevenEleven i närheten av Swiss Cottage Underground. Långt bort, men Gwen åker dit, frågar efter nyckeln men Neelam undrar om hon vill vänta en timme till 23 så slutar snart säger hon att de kan gå hem tillsammans. De går hem under tystnad, de kommer in, plötsligt blir Neelam allvarlig, ”det är nåt jag måste säga till dig, och jag måste göra det nu annars blir det aldrig sagt – Jag är kär i dig”.

Gwen får reagera, men rätt som det är flaxar det till, en korp eller en kaja eller nåt landar på gardinstången. (Den måste tagit sig in genom köksfönstret som Neelam ställde upp för att vädra.) Gwen försöker jaga ut den, men den flyger in i sovrummet och i garderoben förvandlas den till en man. Liam. De börjar bråka, Neelam flyr in på toan. Godfrey knackar på dörren och de är plötsligt två mot en. Gwen springer och tar en kniv från köket. Hon lyckas hugga honom men han hugger henne med sina klor som just växte ut. Hon säckar ihop. De invigs.

Jason Grimaldi - Jason märker att något är på gång. Han har legat på spaning efter Liam och hans bil som står parkerad på en P-plats utanför parken. Liam kommer gående med en korp på armen, han slänger in korpen i bilen, hoppar in själv och kör iväg. Jason ställer ner shaken och kör efter. Han ser Liam köra ut på sidan av Blackfriars Bridge, klockan är ca 23, släppa iväg korpen som dyker under bron, Jason måste köra förbi för att inte verka misstänkt. Han stannar på endera sidan av bron och så småningom kör Liam förbi där också. Liam kör upp på en halv trottoar och öppnar dörren. Ut flyger en korp, Det är Liam. Om Jason söker igenom bilen hittar han bara gamla kläder, lite rep, en gammal fotboll, en dunk bensin… Någon fångar honom bakifrån och trycker en trasa kloroform mot hans näsa o mun.

Jason vaknar så smått, någon drar honom över den blöta, snöiga marken, han är bunden i armar och ben. Godfrey hivar ett rep över en gren och drar i den. Jason åker upp i luften och ser hur Godfrey knyter fast repet. Sedan drar han av honom skjortan. Han stirrar tomt med sina svarta blanka ögon, lägger huvudet på sned och drar fram en pik. Han hugger Jason i bröstet, Jason gnyr till (fortitude). Godfrey tar fram sin bröstmjölkpump…

Creation Rites

Tisdag 21 december 1993

Alla är nergrävda i jorden.

Rebecca får panik men när hon inser att det är något fel med barnet. Det enda som finns i hennes huvud att hon måste till ett sjukhus. Hon måste upp härifrån. (Supermamma) Hon får missfall. Hon släpper upp ett primalskrik i förtvivlan.

Chester, Leo och Lilly klarade sig också upp, liksom Rob, den blonde killen Dahlia invigde. Leo skrattar maniskt när han insett (stiga upp ur graven, ingen puls, ingen andedräkt, Mildreds ord) vad han är. Hasti skrattar ikapp.

Gwens kompis Neelam är en av de som inte klarade sig att kravla sig upp ur gropen. De gräver upp de två återstående (Neelam och Rob, pålar dem och låter de nyinvigda dela på blodet. Gwen är hungrig, men håller sig ifrån Neelam.

Games of Instinct

Tisdag 21 december 1993

”Vi har samlat er för att det finns EN plats ledig i vår grupp som vi måste fylla. Han eller hon kommer att bli upptagen i vår samvaro och bli en vampyr. Som de vederstyggligheter ni andra är kan vi inte er låta vandra omkring på gatan. Därför kommer denna uttagning ske genom instinktspel. Ni ska se det som en ära att jag utövar mitt ämbete som förrättare av de heliga riterna för er skull och vara tacksamma att jag inte slår ihjäl er alla här på fläcken.”

”Tack, o vördade madam!” (smäller till med spade så alla stämmer in):

”Tack, o vördade madam!”

”Det finns nämligen en avlägsen chans att någon av er slapptaskar, kommer visa sig värdig att förena sig med oss. Innan solen visar sig tre soluppgångar från inatt (tis-ons, ons-tor, tor-fre), vill jag att SEX är döda (tittar på Lilly) eller så dör ni allesamman. Kanske är du den som visar sig vara av det rätta virket (tittar på Leo), fast å andra sidan, kanske inte (vänder sig om). (tittar på Gwen) Inte kan det väl vara så svårt? Hur ni dödar varandra är upp till er själva, någon kanske ger sig frivilligt? (tittar på Chester) Men tro inte att ni kan fly, ingenting undgår mina luftburna vänner. (tittar på Rebecca)

(Alltmedan han predikar utför hon riten, med två fingrar, korpblod längs näsan) gå nu! Spelet har börjat!” (korparna flaxar iväg som på kommando) Halvcirkeln luckras genast upp och kvar i dungen står ni. Stinna och med kläder nersölade av jord och blod.

Lösningen på hela detta är att de dödar medlemmarna i packet, så att det öppnas fler platser. Detta skulle Mildred tycka var ett bra initiativ. Således: Endast EN utav de ursprungliga packmedlemmarna (utöver Mildred) kommer att överleva.

Rebecca kommer snabbt och tänka på Dan, och vill berätta för honom att hon är oskadd: Jag har varit såå orolig, jag trodde det hänt nåt! Tur att du och barnet är oskadda! För ni är väl det? Älskling? (Korp landar utanför fönstret, på fönsterblecket.)

Nej: Älskling det är OK. *gråter* jag älskar dig, vi kan alltid göra ett nytt! *hångel till sovrum*

Det är 7 pers i gruppen invigda från början.

Liam – Hittar de om de spanar nästa kvällning vid Covered Reservoir. Feral Claws, Shape of the Beast.

Godfrey – Bor i en barack under Blackfriars bridge dit de hemlösa inte vågar färdas. Det ligger filtar strödda runtom. Graffiti på bropelarna och halvfulla sprayflaskor på marken. Beckoning

Pryce – Finns på Universitetet, bland sina labbdjur (råttor, korpar, marsvin, bananflugor, en schimpans). Lure of Flames

Dahlia – Jobbar på Cailín Craic. När killarna går in blänger alla på dem. Celerity, Potence

Hasti & Jo – De ser dem i närheten av London Zoo och Regent’s Canal. H: Fata Morgana, J: Potence

Förmågor som ska manifesteras: Rebeccas Fortitude (om Pryce kör Lure of Flames), Lillys Lure of Flames (för att göra sig av med kroppen eller om ngn attackerar henne?), Gwens Fear Liath More (nivå 2 när någon attackerar eller skjuter på henne, nivå 3 när hon slår/knuffar) och Obfuscate, Leos Dread Gaze (gärna om han hotar Jo eller Hasti). Lilly och Chester Heightened Senses, Chester Aura Perception. Om Jason försöker sig på nåt Feral Whispers- (prata m djur) eller Malleable Visage- (infiltrera) inspirerat.

Korparna är ständigt närvarande, de sitter och tittar från ett träd, ett tak…

Vaulderie

Fredag 24 december 1993

När de dödat den sista tidigt den tredje dagen börjar korparna flyga omkring dem och skräna i en hemsk kakofoni, två av dem sätter iväg fort, de andra verkar dröja kvar. / / De blir ledda till Epping Forrest.

Mildred: "Jag måste medge att jag inte var beredd på det där, men det är Naturens Lag som råder. Det är alltid de starkaste som överlever. Och nu är det hög tid att ge er ett erkännande."

De nya Badhbh Catha: Mildred, Pryce, Lilly, Rebecca, Gwen, Leo, Jason, Chester

Mildred inleder riten.

Varje packmedlem får en ring som hon själv trär på deras långfinger, ”som bevis på den enhet av enskilda - unika - individer som gått tillsammans i samförstånd att söka styrkan inom sig själv.” Ringarna har ett visst keltiskt mönster med en snöflinga i mitten.

Mildred: ”Se nu på mig”

Hon tar fram en fällkniv med keltiska ornament täljt i ben, öppnar den och skär sig i vänstra handflatan. Från handloven till roten på långfingret och låter blodet rinna över ringen, nedför fingret och i en bägare av ljust trä. Mildred ger [Liam/Pryce/Dahlia…] kniven och håller upp bägaren framför honom/henne. Hon upprepar det som Mildred gjorde och slickar sedan igen såret och ger kniven till [Jason/Leonard/Gwen…]

Sedan när allt blod är blandat rör hon om i bägaren med en svart fjäder. Är det någon som vägrar dricka säger Mildred, ”antingen är du en Badb Catha eller inte mer än ett vandrande kadaver, och såna låter vi inte stinka upp gatorna”.

vaulderieresume.gif

Uppdrag: återvärvning

Onsdag 29 december 1993

"En av våra systrar har blivit kidnappad. Ni ska ta tillbaka henne."

Detta är vad Mildred säger: Hennes familj har kidnappat och satt henne på vad de kallar ”avprogrammering”. Det är inte första gånger det händer. Alt. Camarillan har kidnappat henne och torterar henne för att få ur henne ledtrådar om oss.

”Om deras hjärntvätt lyckats kan hon komma att säga saker, saker om oss och vår gemenskap, saker som våra fiender vill att hon ska säga till er. Men kom ihåg att våra fiender är allas våra, och att de kan konsten att förvrida ett svagt stackars sinne.”

De får en bild av henne, och hennes gamla adress.

Holly

Trädet och nästet

Packmedlemmarna som genomgår duvning gör det av ” egen fri vilja”. För att skydda deras kroppar klättrar de upp i nästet som är ett robust, kvistigt näste av tusentals kvistar och grenar som ligger högt upp i en stor ek i Epping Forrest. Där har det gjorts i ordning en plats åt personen där han/hon lägger sig. Man klämmer fast dubbletten av ringen runt en obesatt korps klo. Då övergår deras medvetande genast till korpen. Efter detta kommer Liam (förutsatt att han lever nu) och ” bäddar in dem” med lager av lera, säckväv, halm, kvistar och rötter. Två korpar håller alltid vakt.

Den som klättrar upp dit nu kommer se en tom plats, ett hålrum som gjuten efter en människa. I stammen är Fairchild’s vapen inristat.

oak%20copy.jpg

Lyckades göra sig fri, mest utav en slump. Den korp som var hon fastnade med benet i sitt sovrumsfönster. Benet gick av, och ringen föll av. Holly vaknade då upp och lyckades fly från Nästet. Hon ville lämna packet och allting bakom sig och sökte upp Camarillan. Hon har ändrat sitt utseende genom Vicissitude 1. Mildred ger dem ett foto, men säger att det kanske inte är så aktuellt längre. Vad Mildred inte vet är att Holly har sin ring kvar på fingret.

Hollys Familj: När hon först, ja, hamnade i dåligt sällskap började hon bete sig underligt, vi trodde det var droger men det fanns inga bevis. Vi tänkte att vad det än var den här ”sekten” var så hade de en mycket stor inverkan på stackars Holly’s psyke. Hon är inte så viljestark. Dåliga vanor och ohälsosamt tänk, de var som de nött ner henne och urholkat hennes själ!

En dag hade vi ett stort gräl, hon fick nåt slags anfall och hotade med att ta livet av sig. Då förstod vi att vi var tvungna att låta omhänderta henne.

Om de är extra snälla (presence) låter de dem se brevet, komplett med blodstänk och allt.

hollysbrev.gif

Om de letar runt huset hittar de en korpklo fastklämd i Hollys sovrumsfönster. Letar de i snön under hittar de även korpens claddagh!

Rebecca känner igen Jenna från Genusvetenskapen.

Jenna Krakauer: För Jenna är Hollys minne som ett färskt sår som spelarna river upp igen. Hon är jättesvår att få ur någon information. De plingar på dörren, och hör musik inifrån. När hon öppnar dundrar den ut i korridoren (SUEDE). Hon har kort svart hår ring i näsan, står i ljusblå jeans och en urtvättad The Cure T-shirt. När hon går med på att prata stänger hon dörren lite.

ministrys.jpg

Vi hade ett skämt, okej!? Askul liksom. Jag gillade hennes boots och frågade om jag kunde få dem – ”du får dem när jag dör” sa hon. Det jobbigaste är att hon verkade ju mena allvar, men det fattade inte jag.

Dörren öppnas, en tjej med rödbrunt hår och fräknar (Robin) gläntar lite på dörren. Hon har en svart kort kjol och en röd ”knytskjorta”. Hon håller en mascaraborste mellan fingrarna. [Perception roll diff 8 för att se claddagh] Bara ena ögat är sminkat, men hon spärrar upp båda när hon ser hela ert gäng stå och ockupera trappuppgången. Till slut knuffar hon lite på Jenna: Det ringde så jag svarade, det är nån Marc, jag kan säga att du ringer upp…?”

Nej, jag tar det… Hon ser menande på packet. Robin vänder in igen. Var det nåt mer ni undrade så snabba er, för jag tycker verkligen inte om att prata om det här.

Holly klarade inte av att vara utan Jenna så efter att hon ändrat utseende såg hon till att bli vän med Jenna igen. Hon började gå på simhallen och använde allt hon visste om Jenna för att hon skulle ”vinna tillbaka” henne. Om de frågar om Robin: Jag träffade henne för typ en månad sen, men det är kusligt hur bra vi trivs tillsammans.

Hon bor på Granville Road vid T Kilburn Park. Robin är på väg till Phi Bar (T: Elephant & Castle) för att möta Megan… På vägen delar hon ut Minstry of Sound flyers.

PHI-BAR

phibar.gif

Megan Banksworth driver Phi Bar. Hon är en Toreador som tagit Robin under sina vingar och lärt henne om Maskeraden och Camarillans Traditioner. Detta till många elders förtret som ser skeptiskt på Robin. Hon var Sabbat, och hon kanske fortfarande är det. Lady Anne Bowsley har gett Megan tillåtelse, men Robin har reducerats till fledgling-status med Megan som ansvarig.

När de visat leg och betalt inträde 10 pund får de en stämpel på handen och en drinkbiljett var. Hon har Auspex 2 minst och ser spelarna för vad de är: Välkomna, är ni medlemmar? Phi-medlemmar alltså. För bara 20 pund i månaden får man gratis entré och tillgång till VIP-rummen samt ett nyhetsblad varannan vecka.

De hittar inte Robin någonstans, så i hopp om att Robin är i VIP-rummen skriver de upp sig. Man måste ange Namn och adress (om man vill ha nyhetsbladet) och kunna legitimera sig. Alla lämnar namn och adress…
Phi Bar

När de gått in ringer Megan dit Juliet och går sen in efter.

/—-/

Men när Juliet får veta att Lilly är Tremere och hon hämtar en annan Tremere att ta upp henne i Chantryt (eller liknande) som får syn på Lilly så blir denna Tremere skvatt galen och skriker: ”…Märket i hennes panna—-”, ”Döda henne!”, ”Hon är en förrädare”, ”en antitribu!” (Juliet drar sitt vapen och avfyrar.)

/—-/

Dà Rathad 1

{$del}
Tema — Pånyttfödelse
Plats — London
Tidsperiod — 1993
Föregående — -
Nästa — Dà Rathad 2
Rollfigurer — Chester Finn, Gwendolyn Radleigh, Jason Grimaldi, Leonard Pershing, Lilly Green, Rebecca Whitehouse
raven.gif
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License